Verhojen teettäminen olohuoneeseen?

31. heinäkuuta 2015


Perjis eli perjantai! Taas viikonloppu edessä ja täällä suunnitellaan vaikka mitä. Tänään minun piti julkaista postaus kesälomareissustamme, mutta se siirtyi nyt sunnuntaille teknisten ongelmien takia. Pahoillani, yrittäkää jaksaa odottaa vielä muutama päivä. Luvassa siis pieni kertomus matkastamme Kolmårdenin eläintarhaan, Norrköpingiin ja Tukholmaan.

Jotenkin ajatukset on alkanut iiihan pikkuisen siirtymään kohti tulevaa syksyä ( ei vielä, tiedän!) ja syksyn mukana tuleviin hieman tummempiin ajatuksiin. Tällä kertaa pohdinnan alla on olohuoneemme verhot. Olen jo salaa kauan haaveillut mustavalkoisista verhoista, mitkä meiltä löytyy jo keittiön puolelta. Keittiön verhot teetin paikallisessa kangasliikkeessä ja haluaisin meidän olohuoneen verhojen kulkevan käsi kädessä keittiön verhojen kanssa. Olen jo parin vuoden ajan etsinyt täydellisiä mustavalkoisia verhoja, mutta koskaan ne ei ole vielä kävellyt vastaan tai ilmestynyt kauppojen tarjonnasta eteen. 

Tästä se ajatus sitten lähti, että kun haluamani verhoja ei löydy valmiina, niin pitäisikö sellaiset sitten teettää ompelijalla? Laitan tähän hieman havannointikuvaa millaisista verhoista on nyt kyse. Ajatus olisi sama kuin keittiön verhoissa, eli haluaisin taitetun valkoiset verhot missä kulkisi musta kanttinauha reunassa koko matkan. Tämän tyylisiä verhoja en ole onnistunut löytämään Suomesta, joten nyt teettäminen pyörii mielessä.
Toinen vaihtoehto taas olisi ommella suoraan valkoisiin Stockmannin silkkiverhoihin musta kanttinauha menemään verhon reunoja pitkin. Mutta mitäs sitten jos joskus haluan laittaa esille ihan vain vaaleat verhot ilman mustaa nauhaa? 

Oletteko te teettänyt pitkiä verhoja ja onko ollut onnistunut lopputulos? Vähän itseä mietityttää uskaltaako sitä itseä tarttua ompelukoneeseen ja lisätä nauha nykyisiin verhoihin vai teettää uudet verhot. Jotenkin haluaisi vanhoja verhoja hyödyntää, mutta jos joskus tulee katumapäälle ja tarvitsee kokovalkoiset verhot, ei viitsisi uusiakaan turhaan lähteä ostamaan. Teettäminen olisi ehkä kuitenkin turvallisin tapa ja samalla sitä voisi teettää pari muutakin juttua. Olin ja olen edelleen älyttömän tyytyväinen teettämiini keittiön mustavalkoisiin verhoihin ja päivääkään en ole katunut päätöstä, päinvastoin. Nyt haluaisinkin olohuoneen verhojen matchaavan keittiön verhojen kanssa ja siksi mustavalkoiset verhot on kovasti mietinnässä.


9 kommenttia

 1. Jos oma ompeleminen askarruttaa, teettäminen on hyvä vaihtoehto, toisaalta taas, teknisessä oppisi :-) Ompelijan kanssa pääsee keskustelemaan omista toiveista ja tyyleistä ja idea saattaa syttyä itsestään siinä keskustellessa. Voisihan olla mahdollista että veroihin ompelee tai silittää mustat sivut jotka voi myöhemmin nätisti irrottaa pois. Toisaalta voisi olla kiva ns.alusverho joka voisi olla muutoin verhojen värinen mutta reunoilta musta ja sen verran leveämpi sivuilta, että tulee pääliverhosta yli. Makukysymys vois olla myös miltä näyttäisi jos pääliverhon helmassa olisi vastaavasti leveä musta vaakaraita. Eipä silti, itse en ole ommellut ainuttakaan verhoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori virheet, piti kirjoittaa: tekiessä oppii :-)

   Poista
  2. Tehdessä oppii, oikeassa olet. :) Ja kiitos mielipiteestä ja vinkeistä!

   Poista
 2. Teidän keittiön verhot on kyllä aivan ihanat, itsekin olen mieltynyt juuri vastaaviin, ne sopisivat ihanasti Pappelinan valkomustan Iida-mattoni kanssa, minä antaisin ompelijan hoitaa silkkinauhan laittamisen, silkkiverhot kun on vuorilliset niin tuottaa omat haasteensa jos ei ole paljon ommellut. Tai sitten ostat jotkut edullisemmat verhot ja ompelet itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Pappelinan matto on syötävän ihana ja haavelistallani! Mistä olet sen ostanut?

   Poista
  2. Moi, tilasin huhtikuussa tuolta : http://royaldesign.fi/viewitem.aspx?ID=82182&s=Ilda%20Matto

   Poista
  3. On se upea!! Jos haluat siitä kuvia minulle laittaa niin otan ilomielin sähköpostiini tai Facebookissa ;)

   Poista
 3. Verhot on kyllä todella tyylikkäät. <3 Silkkiverhoihin kanttauksen ompelu voi olla vähän kimurantimpaa materiaalin takia, eli ehkä teettäminen on varmempi vaihtoehto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon ja, että teettäminen on luultavasti varmin keino saada sellainen lopputulos mitä itse toivoo.

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.