Pyöreän ruokapöydän viehätys!

2. syyskuuta 2015


Oikein hyvää huomenta! Aina välillä pitää unelmoida asioista ja joskus mieli voi muuttua ( niinkuin naisilla sanotaan muuttuvan aika usein, hih!). Meidän valkoinen ruokapöytä on nyt 5 vuoden ajan palvellut meitä loistavasti ja olen aina ollut hurjan tyytyväinen ruokapöydän valintaan. Valkoinen, korkeakiiltoinen pöytä on juuri sitä mitä olen aina halunut, sellainen meiltä nyt löytyy. Mutta tässä vaiheessa tulee sitten se mutta-sana. Olen jo vuoden verran ihaillut sisustuksia ja taloja, joista on löytynyt tumma ruokapöytä. En tiedä mistä tämä ihailu on peräisin, mutta jotenkin tummat kalusteet on alkanut itseäni kovin viehättää. Ei pelkoa, kotimme koostuu edelleen ja tulee koostumaan valkoisista huonekaluista, mutta jotenkin tuollainen tumma ruokapöytä kutsuu minua luokseen. Keräsinkin tähän pienen kollaasin tummista ruokapöydistä, mitkä näyttävät todella upeilta kyseisissä ympäristöissä. Upeita pöytiä upeissa sisustuksissa! Tämä tumma ruokapöytä on kaukainen unelma, mikä toteutuu jos sellainen joskus todella ilmestyy eteeni. Katsotaan tapahtuuko koskaan. Mutta upeita ne on!


Kuvat: Pinterest

Vielä kun alkaa avaamaan aihetta vielä syvemmin, on oman himoituksen kohteena pyöreä, iso, tumma tai lasinen ruokapöytä. Jotenkin pyöreät ruokapöydät on aika harvinaisia ja mielestäni tuovat hieman erilaisuutta keittiöön. Uskallan yleistää, että reippaasti yli 50% ruokapöydistä on yleensä suorakulman muotoisia. Pyöreä, tumma tai lasinen pöytä olisi aika erilainen juttu, mikä hieman kutkuttelee omaa mieltä. Aina kun olen käynyt sisustusliikkeissä ja huonekalukaupoissa, olen salaa kurkkinut jos jostain ilmestyisi täydellinen ruokapöytä, mutta tätä ei ole vielä tapahtunut. Pyöreät ruokapöydät on sen verran harvinaisempia, että niiden tarjonta ei ole vielä järjettömän suurta. Musta väri ja musta pöytä meidän kodissa voisi jossain vaiheessa olla ihan tervetullut lisä valkoisen ja lilan sekaan. Jos ei tummaa pöytää löydy niin miten olisi sitten lasinen pyöreä pöytä kuin Asuntomessujen Urban Villa 1 - kohteessa? Itseäni hieman mietityttää lasinen pöytä lapsiperheen käytössä, mutta olen nähnyt ruokapöytiä lasisella levyllä lapsiperheillä, joten  miksi se ei meillä voisi toimia? Löytyykö sieltä ketään kenellä olisi ruokailussa käytössä lasinen pöytä + lapset? Mahdoton yhdistelmä?


10 kommenttia

 1. Hassua, meillä tumma ruokailupöytä ja olen totaalisen kyllästynyt ja haluaisin taas valkean ja korkeakiiltoisen:) mukavaa vkn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne mielipiteet vaihtelee. Meilläkin tämä on tosi kaukainen haave, mutta haaveita pitää olla :)

   Poista
 2. Me olemme juuri etsimässä uutta ruokapöytää. Suunnitelmissa on hankkia puinen valkoinen ruokapöytä ja laittaa siihen päälle lasilevy. Perheestämme löytyy 2-vuotias pieni poika mutta uskoisimme, että lasilevyn kanssa pöytä pysyisi hyvässä kunnossa. Kokemusta tästä ei tosin vielä ole mutta jonkin ajan kuluttua sitten varmasti sitäkin löytyy. :) Minuakin muuten viehättävät nuo pyöreät ruokapöydät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku noissa pyöreissä pöydissä viehättää ja vetää puoleensa. Ne on kumminkin aika harvinaisia pöytiä ja niitä näkee aika vähän ihmisten kodeissa.

   Poista
 3. Pyöreät pöydät vievät suhteessa enemmän tilaa, kuin suorakaiteet. Tämä tekijä varmaankin rajoittaa monella. Esim. meille ei mahtuisi 6 hengen pyöreää pöytää millään, mutta suorakaiteen muotoinen menee hyvin. Kontrastit ovat omaan mieleeni ja meiltäkin löytyy valkoinen korkeakiiltoinen pöytä ja mustat tuolit. Kokeile ihmeessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin päättelin. Meille pitäisi tulla ehdottomasti 6 hengen pöytä ja tarpeeksi iso, että istumatilaa olisi tarpeeksi :)

   Poista
 4. Täällä on käytössä ollut molempia. =) On ollut pyöreää valkoista ( 4hengen), sekä tummaa suorakaiteen mallista pöytää (6hengen)keittiössä, ja tällä hetkellä on valkoinen korkeakiiltoinen suorakaiteen mallinen(4hengen). Kyllä tuo pyöreä malli vaan edelleen on suosikki, ja eihän sitä tiedä vaikka joskus sellaisen tulisi eteenkin. =) Tällä kertaa kotiin saapuu uutena uusi sohva lähipäivinä, taitaakin olla samaa tuota Kivik-sarjaa mitä sieltäkin löytyy valkoisena ;) itse valitsin sille väriksi tuon Isundan harmaan Ikean-mallistosta. =) Hyvää Syksyä sinnekin!
  -sanelli78-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että pyöreä oli sitten kumminkin hyvä. Täytyypä jatkaa etsintää siis.

   Ihanaa syksyn aikaa!

   Poista
 5. Meillä on käytössä ollut valkosta pyöreää sekä tummaa suorakaiteen mallista pöytää.Tällä hetkellä ovaalin muotoinen lasipöytä(6hengen).Lasipöytä on ollu jo monta vuotta(15v) olen ollut siihen tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Meillähän on ikean lasinen ruokapöytä lapsiperheessä, ja olen ollut todella tyytyväinen! Se on helppo pitää puhtaana ja kestää kyllä "pientä" paukutustakin :D Muutamia naarmuja on ajan saatossa tullut mutta tässä ne ei näy ellei läheltä tihrusta. :) Voin vaan suositella.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.