Takkatulen ääressä

30. syyskuuta 2015


Huijui miten säät on muuttunut kylmemmiksi!

Oikeastaan kylmentyminen on se, mitä itse olen hieman odottanutkin. Pihamme on tältä kesältä valmistunut ja nyt voi siis hyvällä omatunnolla oleilla sisätiloissa. Enää ei jaksa panikoida ja miettiä mitä kaikkea sitä voisi ja pitäisi tehdä. Seuraava asia mitä tulen pihalla tekemään, on nimittäin haravointi. Onneksi siinäkin pääsen hyvin vähällä, koska meidän tontin lähimailla ei ole yhtään lehtipuita. Näin ollen pihallemme ei keräänny lehtiä ja roskia mitä pitäisi olla korjaamassa.

 Ulkoa on erittäin hyvä astua sisälle lämpimään ja sytytellä Uuniseppien valkoiseen Tunturi-takkaan ensimmäisiä kertoja takkatulta. Miten huumaava tuoksu takkapuista ja takkatulesta valtaakaan kodin hetkessä. Heti tulee hieman mökkimäinen fiilis ja tuoksusta huomaa ehkä vähän kaivanneen mukavia, rauhallisia hetkiä lasten kera takkatulen lämmössä. Syksy voi siis olla ihan positiivistakin aikaa eikä aina vaan huonoa mieltä aiheuttavaa.Aloitimme takkapuiden polttamisen varovasti yhdellä pienellä pesällisellä, koska takka on saanut olla koko kesän rauhassa. Nyt sitä aloitettiin herättelemään pikkuhiljaa taas käyttökuntoon ja lämmityshommiin kesän horroksen jälkeen. Tilasimme täksi syksyksi ja talveksi kolme kuutiota takkapuita ja saimme ne sijoitettua suojaan sateelta ja lumelta. Puut olivat viime vuoden puita eli kuivuneet vuoden verran ja näin sopivat hyvin heti poltettaviksi. Puita lisäsimme takassa olevaan puutelineeseen täyden lastin ja siitä ne alkaa taas hupenemaan nopeaa tahtia.

Muistossa on vielä yksi kerta vanhassa asunnossamme, kun eräänä iltana yritin sytyttää takkaa. Muistan ihmetelleeni miksi ihmeessä takka ei ottanut syttyäkseen, vaikka puut oli kuivia ja sytykkeenä oli pahvia sun muita. Mielestäni tarkistin, että takassa oli kaikki kunnossa ja 20 minuutin sinnikkään yrityksen jälkeen sain takan vihdoinkin syttymään. Noh, loppujen lopuksi vikana oli se, että en ollut avanut takan peltiä kunnolla. Koko asuntomme tuoksui savulta vähän aikaa. Hups! Siitä lähtien ja oppineena olen aina tarkastanut kaiken, ennen kun olen lähtenyt takkaa sytyttämään. Tekevälle sattuu!

Kaikesta sähläyksestä oppineena toivotan teille ihania syyskuun viimeisen päivän takkahetkiä!


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.