Kodin täydellinen puhdistaminen ja tavaroiden karsiminen

12. lokakuuta 2015Huomenta uuteen viikkoon!

Viime viikolla tuli saatua paljon aikaan asioita meidän kotona. Aloitin nimittäin viime viikolla meidän kodin täydellisen puhdistuksen. Kävin läpi kaikki kaapit, jokaikisen lokerikon ja kolon missä meillä tavaraa säilytetään. Miten paljon tavaroita sitä kerääkään ihan turhaan nurkkiin seisomaan. Yhdestä kaapista löytyi pelkästään ikivanhoja laskuja, jotka oli tietenkin maksettu ja laskut ihan huvikseen jätetty kaappiin lojuamaan. Kaikki tälläinen turha tavara sai kyytiä ja päätyivät lehtiroskikseen. Lasten turhia leluja tuli kerättyä pari jätesäkillistä ja vietyä ne sellaisille ihmisille, kenellä olisi suuri tarve saada leluja, eikä välttämättä varaa ostaa. Hyvä kannattaa laittaa kiertämään ja turhista tavaroista luopuminen tervettä.

Taidanpa vielä jatkaa tätä tyhjentämistä ja seuraavaksi onkin aika iskeä ulkovarastojen kimppuun. Turhaa tavaraa tulee varmasti vastaan, vaikka varasto tuli siivottua ihan muutama viikko sitten. Tästä kuukaudesta voisikin tehdä "luovu turhasta tavarasta"-kuukausi. Huuto.nettiin olen lisännyt paljon tavaraa ja tulen vieläkin lisäämään, jotta kaappeja saan siivottua ja samalla tavarat jakoon sellaisille ihmisille kenellä niille on käyttöä. Vähemmän on enemmän!

Joten jos sinullakin on turhaa tavaraa ja et ole jaksanut niistä laiskuuden takia luopua, anna mennä vaan ja laita tuulemaan! Mikä fiilis siitä itselle tuleekaan, kun tavara liikkuu ja tilaa tulee kummasti. Haastan siis kaikki tutkimaan kaappeja ja laittamaan hyvän kiertää. Itse ainakin laitan kaiken turhan tavaran ja vaatteet myyntiin/kierrätykseen. Jos jotain vaatetta ei ole vuoteen käyttänyt, en sitä todennäköisesti tule käyttämään seuraavan vuodenkaan aikana. Kaikki turha lasitavara lähtee vaihtoon, eli paljon Iittalaa tulossa myyntiin. Vähemmän on todellakin enemmän. Mitä sitä turhaan alkaa säilyttelemään mariskooleja ja muita kauniita koristeita jos niitä ei ole viimeiseen neljään vuoteen kertaakaan käyttänyt.


6 kommenttia

 1. Tuo kodin karsiminen tuntuu olevan jatkuva prosessi. Itse olen suunnitellut, että kun pääsemme muuttamaan uudelle puolelle, vien sinne vain ne tavarat jotka haluan sinne. Loput kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuka meilläkään tuota tavaraa meidän kaappeihin oikein kerää? ;) Hyvältä kuulostaa suunnitelma.

   Poista
 2. Täällä on kanssa ollut enemmän tai vähemmän muuton myötä karsimisprojekti, jota pitäisi nyt uudessa kodissa taas jatkaa. Ihan huomaamatta kyllä tavaraa kertyy, ja välillä tekee hyvää karsia vanhoja kiertoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tekee laittaa kiertoon ja vaikka tuntuu, että juuri olisi kaapit tyhjentänyt niin aina löytyy uutta turhaa tavaraa :)

   Poista
 3. Mun pitäis saada siivottua niin, että parhailta kaappipaikoilla seisovat tavarat joita käyttää harvoin, niin laatikkoon ja varastoon. Kaappeihin vaan niitä mitä tulee käytettyä viikottain. Eli ortexin laatikoiden hakuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Ortexin laatikot on kyllä huippuja ja helppoja :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.