Valmis aita täksi vuodeksi

2. lokakuuta 2015

Oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille!

Tätä viikonloppua olen jo kauan odottanut, nimittäin huomenna juhlitaan isäni seitsemänkymppisiä pienen porukan kera ja sunnuntaina on vuorossa omien nimipäivien juhlistaminen. Tämä viikonloppu on siis täynnä juhlaa ja mikäs sen mukavampaa voisikaan olla. Heti aamusta ajattelin kokeilla jotain ihan uutta leipomista. Ajattelin tänään yrittää leipoa ensimmäistä kertaa elämässäni banoffeeta, mutta ei perinteisillä mauilla, vaan puolukalla maustettuna. Banoffeen valmistamiseen kuluu aikaa aika paljon, joten leipomisvalmistelut pitää hyvissä ajoin aloittaa. Tarkoitus olisi tarjota tätä herkkua huomisilla syntymäpäivillä täytekakun kaverina. Myös sunnuntaiksi pitäisi jotain hyvää valmistaa ja ajatuksissa oli ihan perus Quiche Lorrainen leipominen."Vihdoinkin!" Tähän sanaan on hyvä kiteyttää kaikki tunteet ja fiilikset koskien meidän aitaprojektia. Hommat on vihdoinkin saatu tämän kesän ja vuoden osalta valmiiksi ja rakentamamme aita on vihdoinkin valmistunut siihen asteeseen, että voimme heittää ylävitoset ja juoda kakkukahvit, eli henkäistä helpotuksesta ja pakata aidanrakennus-työkalut laatikkoihin. Aita on valmis, huhhahhei! Joku voi ihmetellä miksi teen valmistuneesta aidasta näin suuren numeron, mutta meille se on suuri asia ja voitto, koska emme ole koskaan rakentaneet aitaa ja muutenkin tämänlainen rakennuskokemus oli täysin nollassa. Toivotaan, että aita pysyy pystyssä ja on vielä ensi kesänäkin yhtä hyvän näköinen kuin mitä se nyt on. Tulokset nähdään vasta ensi keväänä, kun talvi on ohi ja aurat on pukannut lunta aitaan kiinni kävelytiellä. Pidetään sormet ristissä, että kaikki olisi keväällä samallalailla kuin mitä ne nyt on.Aitamme valmistui siis ihan pitkästä tavarasta eikä mistään valmiista aitaelementistä, niinkuin olin keväällä suunnitellut. Etsin tarpeeksi kauan valmista aitaelementtiä mikä miellyttäisi, mutta ei sellaista vaan tuntunut tulevan vastaan. Niinpä päädyimme hankkimaan tolppia, lautaa ja rimaa ja siitä se ajatus ja rakennus sitten lähti ja käynnistyi. Vähän yli kuukausi aikaa kului aidan on off-rakentamiseen ja hyvältä se ainakin omaan silmään nyt näyttää. Mukavaa, kun oma piha on nyt suojaisampi ja kävelytieltä ei näe enää kaikkea. Aidan rakentaminen oli myös lapsia ajatellen erittäin hyvä päätös, koska nyt lapsemme pysyvät hyvin omalla tontilla ja hahmottavat edes vähän minkä rajojen sisällä tulee olla. Myös lenkkeilijöiden ja kävelijöiden kannalta pääsee helpommalla, kun vieraat lapset ja koirat eivät yhtäkkiä juokse oman ikkunan alta. Aidasta on paljon hyötyä ja hyvä että se on vihdoinkin valmis.3 kommenttia

 1. Hei! Miten teet banoffeen?:) itse kun olen tehnyt sitä monet kerrat eikä siinä kauaa nokka tuhise :) kondensoitua maitoa kun löytyy nykyään valmiiksi keitettynäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa kondensoitu maito jäi kokonaan pois. Laitanpa postausta ja reseptiä tulemaan, kunhan kerkiän kuvaamaan ja kirjoittamaan reseptin ylös :)

   Poista
 2. Onpas hieno aita! Itsekin sellaisesta haaveilevana ymmärrän riemastuksesi :D Taidanpa tehdä juuri tuollaisen! Meinasin valkoista perinteistä kun ei oikein modernit peitä näkyvyyttä tarpeeksi vaikka kaikkein hienoimpia onkin, mutta tuohan peittää täydellisesti ja on tosi nätti malliltaan ja väriltään! Perfect!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.