Hyvää energiaa ja oloa Laturin jälkeen & huikea lukijakilpailu

20. tammikuuta 2016Oikein energistä fiilistä keskiviikkoon ja tähän kauniiseen pakkasaamuun!

Muistatteko, kun viime kuussa kerroin pääseeni mukaan Indiedaysin ja OPn yhteistyöhön, jonka myötä pääsin kokeilemaan ja mukaan uuden OPn Syke - vakuutuksen pilottivaiheeseen. Kyseessä oli täysin uudenlainen vakuutuskonsepti, joka haastoi jokaisen meistä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan - ja myös palkitsee siitä. Siinä yhdistyvät suomalaisten startup-yritysten hyvinvointiosaaminen, ja OPn tahtotila huolehtia asiakkaidensa hyvinvoinnista. Tämä postaus löytyy täältä muistin virkistämiseksi. Eli kiteytettynä homma toimii niin, että aluksi osallistutaan OPn järjestämään "Energiatestiin" ja tämän jälkeen valitaan mitä osa-alueita energiatestin tuloksista haluaa parantaa ja millä tavalla. Tässä minun energiaindeksini ja eri osa-alueiden tulokset.

Kun kävimme ohjaajani ja testin suorittajan kanssa näitä osa-alueita läpi, selvisi tuloksista hyvä fyysinen kuntoni ja liikunnan vaikutus omaan hyvinvointiin. Itse harrastan liikuntaa tai ainkin pyrin harrastamaan 4 kertaa viikossa noin tunnin ajan. Liikunnan avulla omat energiat nousevat ja mielihyvää syntyy auttamaan jaksamisessa. Samalla stressi häviää tai ainakin vähenee, kun oma mieli ja kroppa pääsee töihin salilla tai tanssitunnilla. 

"Energiatestin osatesteistä kannattaa valita parannettavaksi 1 - 3 osa-aluetta, jotta tavoite pysyy realistisena. Yksi hyvä tavoite voisi olla esimerkiksi vyötärönympärykseen ja painon pudotukseen liittyvä kasvisten syönnin lisääminen. Konkreettinen tavoite voisi olla vaikkapa ”Syön puoli kiloa kasviksia päivässä. Seuraavat kuusi viikkoa sinulla on mahdollista parantaa energiatasoasi ennen ensimmäistä seurantatestiä. Lähetämme sinulle viikoittain kirjeen, jossa annamme vinkkejä Energiaindeksisi parantamiseen."

Fyysinen kuntoni voisi aina olla kovempi, mutta itselläni kaikki osa-alueet liikkuivat hyvän ja erittäin hyvän maastossa, joten päätin ottaa itselleni kehityskohteiksi stressitason ja vireystilan. Hieman meinasi viime vuonna stressiä pukata ja huomasin loppuvuodestani olevani aika väsynyt ja kaiken antaneeni vuodelle 2015. Pienet lapset valvottavat jonkun verran, vaikka meidän lapset nukkuvat yllättävän hyvin. Mutta ennen lapsia sitä tuli nukuttua kevyesti 8 tuntia heräämättä ja nykyään unen laatu on aika katkonaista verrattuna aikaan ennen lapsia. Siksi omiksi kehityskohteiksi valikoitui siis vireystilan parantaminen ja stressitason alentaminen.
"Stressitasosi on lähes sopiva. Koet työsi motivoivaksi ja vapaa-aikasi on sisällöltään monipuolista. Olet tyytyväinen tehtäviisi ja vapaa-aikasi kuluu mukavasti sellaisten asioiden parissa, joista saat mielihyvää. Vaihtelu ennaltaehkäisee kyllästymistä."
"Vireystilasi on hieman matala. Koet väsymystä vain toisinaan, mutta kuitenkin säännöllisesti. Näinä hetkinä sinun on vaikea suorittaa keskittymistä vaativia tehtäviä. Tämä voi johtua esimerkiksi huonoista yöunista, epäsäännöllisistä elämäntavoista tai vuorotyöstä."
Itse harrastan ja rakastan tanssia sambaa ja se jos jokin on sydämen asia minulle ja auttaa jaksamaan. Samban tanssiminen on kyllä aivojen narikkaan heittämistä ja suu hymyssä tanssimista. Tämä rakas harrastus auttaa ehdottomasti vähentämään stressitasoa ja nostamaan vireystasoa vähintään hyväksi. Niinpä näistä tuloksista motivoituneena tartuin haasteeseen ja pyrin parantamaan elintapojani näiden kahden osa-alueen kohdalla. 

Onnistuiko muutoksen toteuttaminen? Itse voisin tässä vaiheessa todeta, että kyllä onnistui. Mittauksen jälkeen (joka suoritettiin ennen joulua) on oloni ollut erittäin vireä ja väsymys on selvästi vähentynyt, kun näihin asioihin on keskittynyt ja pysähtynyt miettimään keinoja vähentämään stressiä. Niinpä päätin panostaa mieltä nostattavaan tekemiseen ja joulusta lähtien olen erittäin iloisin mielin panostanut sekä liikuntaan että omaan perheeseen ja pieniin tyttöihimme. Helposti sitä töiden jälkeen mielellään vaan heittäytyisi sohvalle makoilemaan viltin alle, mutta haasteesta inspiroituneena yhteisen ruokailuhetken jälkeen leikimme kaikki yhdessä lasten kanssa ja keksimme kaikkea hauskaa tekemistä. Tytöt tykkää ja äitikin on erittäin tyytyväinen yhteiseen aikaan ja tekemiseen. Muutoksen vireystilaan pystyy ihan oikeasti tekemään pienillä muutoksilla, koska esimerkiksi yhteinen luisteluhetki tyttöjen kanssa on ihan parasta vireystason nostattajaa ja stressin vähentäjä.OPn Syke -pilotti kestää vuoden 2016 toukokuun loppuun asti, ja vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana milloin vain. Pilotti toimii siis kattavan vakuutuksen lisäksi hyvänä tsempparina esimerkiksi kuntoprojektissa tai elämänmuutoksessa, jos ajatuksissa on aloittaa uusi vuosi terveellisemmin. Lähtisitkö sinä mukaan haasteeseen? OPn Syke haluaa kutsua kaikki blogini lukijat vakuutuksen pilottivaiheeseen edulliseen 15€ kuukausihintaan. Pilotti toimii tosissaan hyvänä tsempparina elämäntapamuutoksen suorittamisessa.
Ja sitten mukavaan lukijakilpailuun! Miltä kuulostaisi mukava hyvinvointiviikonloppu Vierumäellä? Vastaamalla alla olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiboksissa, sinulla on mahdollisuus voittaa 250,00 euron arvoinen lahjakortti, jolla pääsee viettämään hyvinvointiviikonloppua Vierumäellä. Kaikkien kampanjaan kuuluvien bloggaajien postauksia kommentoineiden kesken arvotaan yksi lahjakortti.
Minkälaisia ajatuksia sinussa herättää OPn Sykkeen kaltainen pilotti, joka yhdistää vakuutuksen ja hyvinvoinnin?
Osallistumisaika alkaa nyt ja päättyy 5.2.2016. Säännöt kilpailuun löydät täältä.
Oikein mukavaa keskiviikkoa kaikille!

12 kommenttia

 1. Syke-pilotti kuulostaa hyvältä �� susanna.hietanen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa! Hienoa, että keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kaikki osa-alueet on otettu huomioon. �� janika.nystrom@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tämähän olisi loistava, voisi omalla tasolla ja omilla tavoittella pikkuhiljaa päästä tavoitteisiin.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kyllä hyvältä :) eikä olisi kalliskaan. Pitää laittaa harkintaan ;) loma vierumäellä kuulostaa myös ihanalta kaiken tämän koulu-,työ- ja muuttostressin keskellä!

  janikaa93(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta ja varmasti toimii joillakin motivoivana. Ehkä vähän itselle vieras ajatus kuitenkin.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Erittäin hyvältä ja lupaavalta, lähtisin ilomielin mukaan :)

  VastaaPoista
 7. Yhdistelmä toimii ja motivoi, edullinen tavoitteisiinsa nähden.
  t. mallukka
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Kivalta kuulostaa :) kyllä itselläkin on oma hyvinvointi ja ruokailutottumusten parantaminen ruvennut kiinnostamaan :) hyvinvointiviikonloppu olisi kyllä erittäin tervetullut!

  VastaaPoista
 9. Pilotti kuulostaa hyvältä ja nimenomaan tulevaisuuden tavalta vakuuttaa ihmisiä :)

  VastaaPoista
 10. Todella hyvältä idealta kuulostaa! Mukaan mahtavaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen projekti, seuraan innolla edustumistäsi.
  Mukana arvonnassa.
  p.helmet.l@gmail.cim
  -päivi-

  VastaaPoista
 12. Hyvältä kuulostaa, hyvä yhdistelmä! Mukana kokeilemassa onneani arvonnassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.