Kodin hälytysjärjestelmä - tarvitaanko valvontaa?

11. tammikuuta 2016


Oikein hyvää huomenta tammikuun uuteen viikkoon. Toivottavasti viikko on käynnistynyt taas jälleen kerran mukavissa merkeissä. Täällä toinen lapsista kuumeilee, joten päivä vietetään kotioloissa. Sää ja kelit on kyllä mitä mahtavimmat ja harmi että tänään ei päästä ulkoilemaan. Pakkaset on vihdoinkin saapunut jäädäkseen ja tunnelma alkaa olemaan ulkona kiva tammikuinen. Kyllä sitä joulukuussa mietti kovasti saammeko tänne Etelä-Suomeen lunta ollenkaan. No viime vuoden puolella sitä ei ihan kunnolla tapahtunut, mutta onneksi tilanne korjaantui tässä tammikuun aikana. Toivottavasti saisimme lunta niin, että sitä ihan pääsisi kunnolla lumitöihin. Se jos jokin on ihan parasta hyötyliikuntaa (vaikka välillä aiheuttaakin ärräpäitä). 2 kertaa lumitöitä tammikuussa on tullut tehtyä ja se on ollut ihan mukavaa.

Ärräpäistä on hyvä siirtyä meidän kotiin ja sen turvallisuuteen. Kun muutimme uuteen omakotitaloomme kaksi vuotta sitten, olin jo paljon aikaisemmin päättänyt meille tulevan hälytysjärjestelmä. Kun muuttaa rivitalosta omakotitaloon, haluaa sitä talon olen turvallinen paikka itselle ja koko perheelle. Itse olen hieman pelkuri ja oma mielikuvitus lähtee pahasti laukkaamaan, jos tulee eteen ilta, että olen yksin kotona koko yön. Nuoresta asti itsellä on ollut tietyt traditiot mitä suoritan ennen nukkumaanmenoa (kiitos kauhuleffojen!). Sängyn alunen tulee aina tarkastettua, ettei vaan kukaan ole sinne piiloutunut ja nukkumaan mennessä vedän peiton tiukasti jalkojen alle, ettei vaan kukaan tartu jaloista kiinni. Tiedän tämän kuulostavan todella hassulta teille, mutta itseäni se naurattaa ja joka ilta nämä asiat tulee tehtyä. Tälläisenä kauhuleffojen katselijana omiin verkkokalvoihin on ikuisesti painautunut kuvat Stephen Kingin "Se"-elokuvan kohtauksista. Aika nuorena tuli tämä elokuva katsottua ja näköjään loppuelämä siitä kärsittyä, heh! Pienenä pelkurina turvallisuusasiat ovat erittäin tärkeitä asioita itselleni ja tulevat aina olemaan hintansa väärtejä.

Meille tuli yli vuosi sitten Verisuren hälytysjärjestelmä ja päivääkään en ole sitä katunut. Järjestelmä on meidän kodissa toiminut moitteettomasti ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä valvontaan ja palveluihin. Varmasti kysiestä järjestelmää voisi laajentaa ja hyödyntää vielä enemmän, mutta me olemme olleet tyytyväisiä perus valvontajärjestelmään ja puhelinsovellukseen. Sovelluksen avulla näen heti jos joku kytkee hälytykset kotonamme pois tai laittaa ne päälle. Itse olen pari kertaa vahingossa laukaissut hälytyksen, kun kesäisin sitä on suoraan marssinut ulos terassin ovesta ja unohtanut oven avaamisen laukaisevan hälytyksen samantien. Inhimilliä virheitä, jotka on hienosti hoidettu valvontakeskuksen soitolla. Eli itselläni ei ole mitään huonoa sanottavaa hälytysjärjestelmästämme vaan päinvastoin.




Turvallisuus ennen kaikkea!

3 kommenttia

 1. Löysin blogiisi, kun googlettelin "korkeakiiltovalkoisen ruokapöydän puhdistusta". Selasinkin kyseisen postauksen läpi ja käytit ilmeisesti pöydän kiillottamiseen Fareclan G3 paste compound- kiillotusvahaa. Millä tarkkaan ottaen tuon levitit? Ilmeisesti jonkinlaisella märällä sienellä? Ihan sellaisella, joita saa lähes joka kaupasta, missä toinen puoli on karkea ja toinen vastaavasti hieman sileämpi? Meillä on samainen keittiöpöytä (noin vuoden vanha) ja on täynnä pieniä naarmuja, jotka ikävästi kiiltelevät valoa vasten ja siten osuvat häiritsevästi silmään. Tuo postaus ilmestyi sinulla joulukuussa 2011, joten kysyisin vielä, että oletko tuon jälkeen kiillottanut / vahannut pöytäänne ja miten? Samaisella tavalla vai jollain muulla, mahdollisesti paremmalla tavalla? Kiitos jo etukäteen ja oikein hyvää alkanutta uutta vuotta! :)

  -Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samalla aineella olen käsitellyt pöytää ja sellaisella sienellä, jossa kummatkin puolet on pehmeät, ettei vaan lisänaarmuja synny. Onhan pöytä saanut klommja hieman reunoihin pienten lasten kanssa, mutta naarmut saa hyvin piiloon vahan avulla :)

   Poista
 2. Kiitos nopeasta vastauksesta :) Käyn huomenna etsimässä sopivanoloisen sienen, niin pääsee sitten käsittelypuuhiin :)

  -Pia

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.