Kuntotarkastuksen toteuttaminen kotiin

8. tammikuuta 2016


Oikein kaunista perjantaiaamua.

Tämä viikko on kyllä ollut nautinnollinen viikko, kun loppiainen katkasi normaalia työviikkoa ja samalla itse pääsi vielä ottaa lunkisti omien tyttöjen kanssa. Juuri radiossa sanottiin, että tänä vuonna vain kahdeksan juhlapäivää osuu arkipäiviin, joka on kuulma vähemmän kuin normaalisti. Loppiainen oli toinen juhlapyhä arkena jo tänä vuonna, joten vielä olisi kuusi päivää jäljellä. Tänään ollaan jälleen kerran etätöissä ja illalla olisi tiedossa ihanien naisten kesken tammisaunaa. Iltaa siis jo kovin odotellessa. Ihanaa päästä naisten kesken rentoutumaan heti näin tammikuun alkuun. Oikein kiva tapa aloittaa tammikuun toinen viikonloppu!

Mutta saunomisesta on hyvä siirtyä tämän päivän aiheeseen, eli omaan kotiin ja sen kuntoon. Olemme asuneet kodissamme kohta kahden vuoden ajan ja olemme päättäneet teettää kotiimme kuntotarkastuksen ennen kun kahden vuoden raja tulee vastaan. Aika harva varmaan tämän tyylisiä kuntotarkastuksia uuteen kotiin teettää, mutta me haluamme tietää kotimme kunnon näin kahden vuoden asumisen jälkeen. Jos ajattelisimme vaikka esimerkiksi laittaa kotiamme myyntiin, olisi hyvä olla olemassa asiakirjoja ja kuvia talon kunnosta. Itse emme ole tätä taloa rakentaneet, joten emme voi tietää miten hyvin sitä on valmistettu ja rakennettu. Tämän takia haluamme varmuuden kodistamme ja päätimme teettää kodin laajan kuntotarkastuksen. Kuntotarkastuksessa syynätään koko koti sekä ulkoa että sisältä. Parin ammattilaisen suosittelun kautta päädyimme paikalliseen kuntotarkastajaan, jolla on monen kymmenen vuoden kokemus. Tämänlainen kuntotarkastus voi maksaa 300€:sta jopa 2000€:n, joten hintahaitari on aika suuri ja riippuu tietenkin kohteesta. Itse ajattelemme tarkastuksen olevan hinnan väärti. Tähän tarkastukseen kuuluu kumminkin 50 sivua tekstiä ja 100 valokuvaa talon kunnosta ja tuloksista.

Katsotaan millaisia tuloksia ja yhteenvetoa saamme tarkastuksesta.


5 kommenttia

 1. Epäilettekö kodissanne oikeasti jotain vikaa? Vai oletteko laittamassa taloa myyntiin nyt? Kuntokartoitus kun kertoo talon tilanteen ajanhetkellä nyt. Ei sillä kartoituksella ole paljoakaan arvoa esimerkiksi viiden vuoden päästä. Toisaalta olisin huolissani esim. takan kunnosta jos teillä todella sisällä tuoksuu savu kun poltatte puita takassanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme epäile kodissamme olevan mitään vikaa, mutta haluamme olla tietoisia kotimme kunnosta, koska milloinkaan ei tiedä mitä omalle kodille kuuluu. Tässä lähellä on monta esimerkkiä uusista omakotitaloista, joista on löytynyt vaikka mitä. Koskaan ei voi olla liian varma.

   Ja tuo savun tuoksu ja huolissaan oleminen on nyt ehkä hieman liioteltua. Tottakai savun tuoksua tulee, kun puita lisää takkaan. Eli emme ole huolissamme.

   Poista
 2. Miten mahtaa olla omakotitalossa asiat hoitua, että jos käy niin hullusti että jotain vikaa löytyy, niin pystyykö kenellekään reklamoida asiasta? Tehän olette rakennuttaneet talonne, ettekä rakentaneet. Esim. jos katto vuotaa, kylppärin vesieristeet eivät ole kunnossa tms. niin voiko ko. asian tehneelle firmalle reklamoida asiasta ja sitä kautta saada asian korjattua. Perusoletus mun mielestä on, että 2 vuotta vanhassa talossa ei saisi olla mitään konkreettista vikaa, koska se on vielä uusi talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en ihan väärässä ole niin ennen takuuajan päättymistähän tuollaiset asiat raportoidaan rakentajalle ja korjataan. Mutta kun takuuaika umpeutuu niin sittenhän vastuu on erilainen. Itse en tunne lakia ja ehtoja niin hyvin, että voisin niistä tänne kirjoittaa, mutta googlettamalla löytyy ihan hyvin vastauksia aiheeseen.

   Poista
 3. Muistathan avata takan sivupellin kun lisäät takkaan puita, niin ei tule savunhajua. Hyvää Jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.