Uutta meidän kotona: vihreä silkkikasvi Foriamelta!

26. helmikuuta 2016
Oikein mukavaa huomenta ihanat!

Helmikuun viimeinen viikonloppu on käynnistymässä pikkuhiljaa, monella hiihtolomaviikko alkaa olla lopuillaan ja jollain taas kiva hiihtolomaviikko pian käynnistymässä. Itsekin ajatella lomailla parin viikon päästä yhdessä tyttöjen kanssa ja matkaa pitäisi kohta alkaa varaamaan. Olemme kyllä saaneet tässä helmikuun aikana nauttia monenlaisista sääilmiöistä ja ihanaa, kun aurinkokin on paistanut monta kertaa viikossa. Viime viikonloppukin oli niin upea säältään, että toivottavasti sama valoilmiö jatkuu myös maaliskuussa ja lumi pysyisi maassa. Kyllähän tämän kaiken auringonpaisteen keskellä sitä oma mieli alkaa olemaan jo hyvin keväinen ja sitä oikein innolla odottaa kevään pikkuhiljaa saapuvan.

Kotimmekin on jo tässä kuussa saanut olohuoneen osalta hieman keväisempää ilmettä. Ja tässä vaiheessa voin tunnustaa, että olen tehnyt jotain kotonamme mitä en olisi ikinä uskonut meidän kotiin laittavan. Olen vannonut pysyväni kaukana vihreistä kasveista ja pitkäaikaisemmista kukista. Orkidea on ainoa, minkä saan pidettyä hengissä jollain ihmeen kaupalla, muut kasvit eivät minun kodissa viihdy kauaa. Mutta kuinkas kävikään? Nimittäin yhteistyössä Foriamen kanssa, meidän kotiin olohuone-keittiö-akselille on saapunut upean vihertävä anopinkieli. Never say never. Ihastuin tähän kasviin heti kun sen ensimmäisen kerran näin ja ihastus syveni suuresti, kun sen meidän kodin keittiökaappien viereen asetin. Vihreä silkkikasvi yhdistettynä valkoiseen Lechuzan ruukkuun toi kyllä meidän kotiin toivottua piristystä ja upeaa vihreyttä.

Foriame Oy toteuttaa niin pienten kuin suurtenkin yritysten toimitilojen vihersisustamista. Vihersisustus parantaa merkittävästi viihtyvyyttä ja luo tilaan näyttävyyttä sekä vihreyttä. Vihersisustuksen lisäksi Foriame Oy tekee pihatöitä, pihasuunnittelua sekä viherrakentamista. heidän kautta saa myös leikkokukat juhliin ja ns. viikkokukkapalvelun.

Anopinkieli on todella helppohoitoinen huonekasvi. Anopinkieli kestää aurinkoa, kuivaa ilmaa, vetoa, varjoa sekä kastelun laiminlyöntiä. Kylmyys ja talvinen märkyys voi olla kohtalokasta kasville. Parhaiten anopinkieli viihtyy puolivaloisassa paikassa. Kasvukauden aikana kastellaan tasaisesti, niin että kasvualusta pysyy koko ajan hieman kosteana. Kastelu parin viikon välein. Talven aikana multa saa kastelujen välissä hieman kuivahtaa ja kasvukaudella lannotteita ei tarvitse kuin pari kertaa kuussa. Mikä tässä omassa anopinkielessä on erikoista, se onkin silkkikasvi. Silkkikasvia puhdistetaan magneettihuiskulla säännöllisesti. Jos kasveja halutaan pestä, pesuaineita tulisi välttää, koska pesuaineiden jättämä nihkeä pinta kerää likaa ja pölyä. Kostea mikrokuituliina soveltuu erinnoimaisesti silkkikasvien puhdistukseen.En ole koskaan aikaisemmin nähnyt minkään vihreän värin tai kasvin sopivan meidän kodin sisustukseen, mutta nyt täytyy todeta olleeni täysin väärässä ( ja se on harvinaista). Vihreä, silkkinen anopinkieli toi kyllä meidän kotiin kodikkuutta, vihreyttä ja samalla viihtyisyyttä. Itselleni nousi pieni buumi näihin hyvin simppeleihin silkkikasveihin ja voisin samantien hankkia muutaman samanlaisen meidän kodin eri tiloihin. Näkisin pari kasvia hyvin käytävällä ja olohuoneessamme yhdistettynä näyttäviin, valkoisiin Lechuzan ruukkuihin. Tätä upeaa silkkikasvia minäkään en onnistu nuukahduttamaan tai kuivattamaan. Upea ruukku ja kasvi! Kiitos Foriamelle!*Toteutettu yhteistyössä Foriame Oy:n kanssa*

2 kommenttia

  1. Onpa ihana! Sekä kasvi että ruukku, vau! Mulla säilyi ennen kasvit paremmin hengissä, nyt olen luopunut niistä kokonaan kun kaikki kuoli käsiin.. Olisikohan tuossa meillekin ratkaisu? :)Vihreyttä kyllä koti kaipaa, kyllä niistä kasveista tulee kummasti eloa. <3

    VastaaPoista
  2. Toistaiseksi olen saanut viherkasvini pysymään hengissä, mutta olen päättänyt, että tulevaisuudessa, kun pääsen isompaan asuntoon hankin silkkikasveja. Ne ovat aina hyvännäköisiä ja nykyään ne ovat myös todella aidon näköisiä. Toimistossamme aina niit ihailen.
    Rakastan tuota ruukkua! Himoitsen itselleni samanlaisia. Tuo korkeakiiltoisuus ja selkeä linja. Niin mun juttu.

    VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.