Lukijoille paljastettu salaisuus ja sitruunaiset munkit vappuun

27. huhtikuuta 2016


Oikein mukavaa huomenta keskiviikkoon!

Mikä se sieltä lähestyy? No vappu tietenkin! Vappu on munkkien luvattu aika ja silloin niitä tulee syötyä, ihan halkeamiseen asti. Muistan kuinka nuorena järjestimme hurjia vappubileitä kavereiden kanssa ja juhlimme yötä myöten. Seuraavana aamuna oikein maukkaana aamupalana toimi rasvaiset munkit, joita nautittiin kahdentoista aikaan päivällä. Hyh niitä aikoja, ei niin kaiholla muistellen, vai mitä rakkaat ystävät? :)

Munkki on tänäänkin mielessä, koska päätimme lapsien kanssa niitä viime viikolla valmistaa ja kokeilla kerran ennen vappua ja vapun herkutteluja. Ja olihan nämä munkit aika menestys. Tämä ohje on ihan perus munkkien valmistusohje ja pienenä twistinä ja hapokkaana yllätyksenä munkeissa toimii sisään pursotettu, kaupasta ostettu valmis lemon curd. Tänään olisi siis vuorossa resepti sitruunaisiin munkkeihin. Varmasti tulevan vapun yksi suosikkiherkku ainakin meidän perheessä!
Sitruunaiset vappumunkit

Ainekset:

Pullataikina

2,5dl maitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 kananmuna
1,5tl kardemummaa
9dl vehnäjauhoja
100g voita

Täyte

Valmista lemon curdia


Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit. Siirrä Lemon curd pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään. Jos sitruunacurd tuntuu liaan paksulta, voi sitä notkistaa sekoittamalla ensin kulhossa.
P.S. Loppuun piti vielä laittaa pienen salaisuuden paljastamista. Nimittäin olen mukana Indiedaysin ja Piz Buinin kampanjassa, ja siksi haluaisinkin vinkata tästä mahtavasta äänestyksestä, jossa te lukijat pääsette valitsemaan minkä kuvan haluat nähdä minun toteuttavan. Käy ihmeessä äänestämässä minulle sopivin kuva ja samalla voit äänestää myös muita. Äänestyssivuille pääset tästä! Äänestykset säännöt löydät myös täältä. Vastanneiden ja äänestäneiden kesken arvotaan yhtensä 30 Piz Buin tuotepakettia, jossa mukana on kesän uutuus Protect & Cool Refreshing Sun Mousse. Tulen siis tässä kampanjassa toteuttamaan kuvan eniten ääniä keränneiden joukosta, joten nyt on loistava tilaisuus teillä vaikuttaa kuvauksiin! Arvonta on avoinna 20.4-22.5.2016.


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.