Henkivakuutus kehiin - elämä kyseessä! (+lukijakilpailu)

15. toukokuuta 2016

Oikein kaunista sunnuntaita teille kaikille!

Kuka uskaltaa myöntää olevansa sellainen ihminen, joka siirtää jotain tiettyjä juttuja eteenpäin vain siksi, että ei voisi vähempää innostaa ja kiinnostaa? Kuka tunnustaa olevansa siis saamaton jonkun tietyn asian kanssa? Itse olen aina ollut kunnon sykkijä luonteeltani ja ajattelen tyyliin "kaikki tänne heti". Joskus tämä ajatustapa on hyvä, joskus erittäin huono. Yleensä hoidan hommat hetkessä, enkä siirrä niitä mihinkään myöhempään ajankohtaan ajatellen: "mañana - huomenna kerkiää". Mutta kyllä, on minussakin heikkous yhden tehtävän suhteen, mitä lykkäisin hamaan tulevaisuuteen. Pääsin nimittäin mukaan Indiedaysin ja Fennia Henkivakuutuksen kampanjaan mukaan, jossa olisi tarkoitus paljastaa itsestäni joku heikkous tiettyä tehtävää kohtaan, mitä vain siirtää tulevaisuuteen. Minulla se on ehdottomasti oman kodin ikkunoiden pesu.
Voisiko tylsempää ja sottaisempaa puuhaa olla, kuin ikkunoiden pesu? Äh, ihan asiaa ajatellessa tulee jo tuskahiki koko asiasta. En tiedä mikä ikkunoiden pesussa voi olla niin ärsyttävää, mutta se vaan itseäni pistää hikoilemaan pelkästä ajatuksesta. Meidän kodista löytyy nimittäin yhteensä 16 ikkunaa, joista löytyy 4 ikkunapintaa, eli 4 x 16 =  64 ikkunapintaa pestäväksi. Voi hyvät hyssykät mikä homma! Olen talvesta asti lykännyt tätä asiaa eteenpäin ja eteenpäin. Jossain vaiheessa kävi jo mielessä ottaa meidän kotiin ulkopuolinen ikkunoiden pesijä, joka hoitaisi homman hetkessä ja ammattitaidolla. Mutta eipäs antanut oma luonne periksi ja koskaan en pesijää hankkinut. 

Ikkunoiden pesemiseen menee tuskallisen paljon aikaa, jos sen haluaa suorittaa kerralla kunnolla sekä sisältä että ulkoa. Oma elämä on sen verran hektistä tässä ruuhkavuosien huipussa, joten pienen vapaa-aikani mieluiten käyttäisin johonkin mukavampaan puuhaan, kuin ikkunoiden pesuun. Myönnän siis olevani hyvin saamaton tässä asiassa, tunnustan! Loppujen lopuksi tartuin itse kunnon välineisiin kiinni, kehitin hetkeksi itselle paremman asenteen ja ryhdyin hommiin. Näen tässä ikkunoiden pesun suorittamisessa samaa asennetta itsessäni, kuin henkivakuutuksen hankkimisessa ( tai sen ottamisen lykkäämisessä eteenpäin ja eteenpäin hamaan tulevaisuuteen). Joskus se on tehtävä ja se aika on nyt!

Henkivakuutusta ottaessa joutuu maksaa kuukaudessa tietyn summan ja laskua pukkaa jälleen kerran. Tämän takia itseltäni ei henkivakuutusta koskaan ole ollut. Tiedän, kuulostaa aivan älyttömältä, nyt kun sen vihdoin ääneen sanoo. Ikinä ei tiedä mitä omassa elämässä tapahtuu ja jos oma elämä loppuisi yhtäkkiä, koskettaisi se myös pieniä tyttöjäni. Ennen lasten saamista ajattelin vain ja ainoastaan itseäni, mutta tyttöjen syntymien jälkeen omat ajattelutavat on mennyt aikalailla uusiksi ja tietynlainen itsekkyys hävinnyt. Pienellä rahasummalla pystyn turvaamaan omien lasten elämän. Eihän kukaan halua ajatella omaa poismenoa, mutta pakkohan sitä on kaikki huomioida. Huomisesta kun ei voi koskaan olla varma.

Tästä ajatettelutavasta viisastuneena päätin itse ryhdistäytyä sekä ikkunoiden pesussa että henkivakuutuksen hankkimisessa. Fennian Henkivakuutus on nimittäin maailman helpoin hankkia omalta kotisohvalta käsin, joten aikaa ei kulu kuin hetki ja olet oman ja muiden elämän turvannut tämän asian teemoilta. Henkivakuutuksen hinnan voi kätevästi laskea ennakkoon nettilaskurilla. Vakuutusmaksun summa määräytyy ikäsi ja valitsemasi korvaussumman mukaan. Henkivakuutuksesta maksetaan kertakorvaus edunsaajalle perheenjäsenen kuoltua ja vakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti.
Tämän turvallisen Indiedaysin ja Fennia Henkivakuutus kampanjan myötä pääsen järjestämään blogissani myös lukijakilpailun. Vastaamalla kysymykseen: "Oletko sinä hankkinut jo henkivakuutuksen? Jos et niin miksi et? Se kannattaisi tehdä vaikka samantien", osallistut kilpailuun jossa arvotaan 50€ lahjakortti Stockmannille. Lukijakilpailun säännöt löydät täältä! Kannattaa siis kommentoida tähän postaukseen ja vastata kysymykseen, joka herättää ehkä tietynlaisia tunteita jokaisessa ihmisessä.

Turvallisin terveisin,


47 kommenttia

 1. Meillä on ollut henkivakuutus jo vuosia, tuo mukavaa turvallisuuden tunnetta arkeen! Sitä kun ei koskaan tiedä... :(

  VastaaPoista
 2. Henkivakuutuksen hankin n. 12 vuotta sitten kun ostimme miehen kanssa ensimmäisen yhteisen asunnon. Molemmille otettiin silloin henkivakuutukset ihan sen vuoksi että jos toiselle tapahtuisi jotain, niin siinä kamalassa tilanteessa toisen taloudellinen tilanne olisi ainakin turvattu.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ole henkivakuutusta ja en ole ajatellut ottaakaan. Itse olen 38v ja ukko 34v ( avopari) ja meille tuskin tulee lapsia. Minulla on parin vuoden päästä velaton asunto ja tuskin tulee enää isompia lainoja otettua. Joten en koe henkivakuutusta tarpeelliseksi, kun ei jää isoja velkoja, jos vaikka nyt kuolisin eikä tosiaan lapsiakaan ole.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Otin itselleni henkivakuutuksen noin vuosi sitten, kun ostin uuden asunnon yksin itselleni. Henkivakuutus tuli tällöin ajankohtaiseksi, kun lainamäärä tuli yhdelle ihmiselle iso summa maksettavaksi. Sain ensimmäisen asuntoni maksettua pois vuosi sitten ja silloin minulla ei ollut edes kotivakuutusta. Otin myös kotivakuutuksen uuteen asuntoon. Aiemmassa rivitaloasunnossa seinänaapurina asui mies, jolla syttyi pe-la yönä yhtenä talvena tulipalo. Savuvahingoilta ei kukaan naapureista voinut välttyä. Oli todella lähellä, ettei koko rivitalo palanut samalla ja kun vahinko tapahtui yöllä kaikkien nukkuessa, hiipi mieleen, että mitäpä jos häkää tulee niin paljon, että tulee samalla myös henkivahinkoja. Nyt olen viisaampi, olen vakuuttanut itseni ja kotini.

  Marja Mustonen/mamust1@suomi24.fi

  VastaaPoista
 5. En ole hankkinut. Meillä ei ole omaisuutta, eikä lapsia. Mikäli tulevaisuudessa tilanne muuttuu, niin hankimme molemmat henkivakuutukset.

  saturnine1404athotmail.com

  VastaaPoista
 6. Meillä on tapaturmavakuutus jos kotona sattuisi joku vahinko, siihen liittyy pieni summa kuoleman varalle.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Henkivakuutus on ollut jo vuosia. Minusta se on toisista huolehtimista / välittämistä, jos minustaa aika jättisi "ennen aikojaan", niin läheiset ( puoliso ja lapset ) joutuisi taloudelliseen ahdingoon.

  MM

  VastaaPoista
 8. Meillä molemmilla on henkivakuutus. Ollut jo vuosia.
  lmattss@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Hei. Ei ole henkivakuutusta, mietinnässä on ollut sen hankkiminen.

  VastaaPoista
 10. En ole hankkinut. Syynä ihan puhtaasti laiskuus. Täytyy kyllä käydä hankkimassa!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Molemmilla on.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Jonkinlainen henkivakuutus on, mutta pitäisi kyllä tarkistaa vakuutukset kokonaisuudessaan, että pitäisikö niitä päivittää.
  t. Nelliina
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 13. Ei ole, koska en ole tullut koskaan edes ajatelleekseni koko asiaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. Henkivakuutuksen otin samallakin ostimme isomman talon. Jos minulle sattuisi jotain, mies voisi jäädä lasten kanssa tähän kotiin.

  - treblefisher(at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. En ole ottanut ikinä henkivakuutusta. Ehkä syynä on, että olen vielä alle 30vuotias ja lapseton. Ehkä asiaa mietin uudestaan, kun lapsia on ja alkaa ehkä ajattelemaan elämää pidemmälle. Mielummin olen säästänyt tilille rahaa. T. Saara V

  VastaaPoista
 16. Ei ole henkivakuutusta, mutta kovin on ollut harkinnassa. Erityisesti viikontakaisen liikenneonnettomuuden jälkeen muistui taas mieleeni. Tärkeä juttu, pitää miehen kanssa hankkia molemmille.

  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Minulla ei ole henkivakuutusta tällä hetkellä, mutta joskus muinoin oli. Lapseni vuoksi olen ajatellut hankkia henkivakuutuksen.
  -Sannis83-

  VastaaPoista
 18. Henkivakuutukset meillä on.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Ei ole meillä henkivakuutusta, mutta sen hankkiminen on ollut työn alla jo pitkään �� susanna.hietanen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 20. Kyllä olen, se on aivan ehdoton! Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mulla on ollut aina niin eipä sen hankkimista erikseen tarvitse miettiä 😀

  VastaaPoista
 22. Me otettiin henkivakuutus samalla kun ostettiin yhteinen asunto. Se luo tiettyä turvaa siihen että jos toiselle tapahtuu jotain, ei tarvitse suuren surun kanssa miettiä vielä rahaongelmiakin. Vielä tärkeämpi se on nyt kun meillä on tuo lapsonen.
  Ihana tuo sun mekkosi! Muistatko mistä se on? :)
  mytty83@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Henkivakuutus löytyy jokaiselta perheenjäseneltä.
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Minulla on ollut henkivakuutus jo vuosia, miehelläni noin puolen vuoden ajan. Lisäksi lainaturva, jos jommalle kummalle sattuisi joitain. Mielestäni on myös hyvä varautua näihin asioihin ennakkoon ja keskustella niistä!

  h_lo (ät) netti.fi

  VastaaPoista
 25. Ei ole henkivakuutusta, se on vaan jäänyt ottamatta.
  pia_turunen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 26. Henkivakuutus löytyy! :)
  pienilintuinen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 27. On henkivakuutus :) lottakooo@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Kyllä löytyy henkivakuutus :)

  VastaaPoista
 29. Kyllä meiltä löytyy henkivakuutukset :)

  VastaaPoista
 30. Kyllä löytyy henkivakuutus.
  -päivikki-

  VastaaPoista
 31. Ei ole vakuutusta, mutta ehkpä pitäisi harkita...
  petra_84(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 32. Meillä on vakuutusasiat kunnossa ja molemmilla vanhemmilla on henkivakuutus.
  leenmatt@luukku.com

  VastaaPoista
 33. En ole hankinnut. Vakavansairauden vakuutus kyllä on. sm92755(at)student.uta.fi

  VastaaPoista
 34. Ei ole henkivakuutusta, mutta on vakuutus vakavan sairauden varalta. om93080(at)student.uta.fi

  VastaaPoista
 35. En ole hankkinut, ei ole perheenjäseniä, joille etuutta maksaa. En halua maksaa ajatellen, että maksan sitä varten jos kuolen. Sen sijaan vakavan sairauden varalta pitäisi vakuutus ehdottomasti hommata! lifealasara@outlook.com

  VastaaPoista
 36. Meillä on koko perheellä henkivakuutukset. Muutenkin vakuutukset ovat yksi niistä asioita joista pidetään huolta ja ne pidetään aina ajantasalla.

  VastaaPoista
 37. En ole hankkinut varsinaista henkivakuutusta, mutta sellainen vakuutus löytyy, että jos en pysty onnettomuuden vuoksi tekemään työtäni niin korvaus on aika suuri, samoin vakuutus syöpää ajatellen löytyy. Mies on kyllä kunnostautunut ja häneltä henkivakuutus löytyy.

  VastaaPoista
 38. Vakuutukset löytyy, myös henkivakuutus. Asia josta ei tinkitä. Ja onneksi on aiemmin otettu, sillä nyt sairastuneena en enää saisi niin kattavia vakuutuksia. Koskaan ei tiedä mitä elämä tuo niin suosittelen ottamaan ajoissa.
  PiaMaria

  VastaaPoista
 39. En ole tullut miettineeksi, mutta ehkä täytyisi pohtia ko vakuutusta...
  martta.saarisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Minulla on ollut jo pitkään henkivakuutus.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 41. Miehellä on henkivakuutus, minulla vain sellainen vakavan sairauden -vakuutus. En tiedä, miten se näin on mennyt...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Kyllä todellakin pitäisi hankkia, se on vain jotenkin jäänyt toistaiseksi sille pitäisi-tasolle.. :/
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Meillä on henkivakuutus, sellainen pariturva.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Kyllä löytyy henkivakuutus, miehen kanssa otettiin molemmat ennen kuin lapset syntyivät.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.