Perintönä saatu aarre - isoäidin tekemä virkattu päiväpeitto

9. toukokuuta 2016


Oikein mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa!

Toukokuun toinen viikko käynnistyy äitienpäivän jälkeen. Eilinen päivä oli kyllä jälleen kerran ikimuistoinen! Ihan se, että saa aamulla tytöiltä lahjaksi suuret halit ja heidän päiväkodissa tekemät lahjat. Pienistä asioista se onnellisuus muodostuu ja eilen siitä nautittiin täysillä puuhaamalla kaikkea mukavaa yhdessä. Illan kruunasi yhteinen leivontahetki tyttöjen kanssa, jälleen kerran. Eilen toteutimme suositun herkun meidän perheessä, eli perinteiset pannukakut.

Heräämishetkistä ja perinteistä onkin hyvä siirtyä kotimme makuuhuoneeseen, johon on kotiutunut jotain todella perinteistä ja niin rakasta. Nimittäin kaappeja siivoilessa kotimme näyttöä varten, onnistuin löytämään eteisestä ylimmältä hyllyltä ison pussin, jonka sisälle oli unohtunut jotain kauan kadoksissa ollutta. Ja se kauan kadoksissa ollut oli isäni äidin virkkaama, perintönä saatu aarre, eli käsintehty päiväpeitto. Miten olinkaan voinut unohtaa tämän aarteen kaappien syöväreihin enkä ollut sitä koskaan laittanut esille? Sain tämän nuorena perintönä omalta isoäidiltä, eli mammalta. Hän sen käsin virkkasi sillloin, kun itse olin vielä hyvin pieni lapsi. Se kaikki käytetty aika, rakkaus ja intohimo virkkaukseen, näkyy tässä kauniissa virkatussa päiväpeitossa. Sitä ei osaa yhtään arvostaa tarpeeksi tätä upeaa yksilöä, johon varmasti on kulunut aikaa todella paljon. Nyt tämä upeaakin upeampi virkattu päiväpeitto koristaa kotimme makuuhuonetta ja ehkä mammakin sieltä pilven reunalta kaiholla katselee upeata mestariteostaan ylepydellä ja rakkaudella.


Kiitos siis isoäidilleni tästä upeasta päiväpeitosta!


3 kommenttia

  1. Tuo on kyllä ihkaoikea aarre, ei mitään massatuotantoa! <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis pitsipeitto, joka sai minutkin muistamaan, että hei minullahan on myös prikulleen samanvärinen joskus nuoruudessa itse virkattu peitto jossakin yläkaapin perukoilla. Jossain vaiheessa ajattelin laittaa sen myyntiin, mutta en sitten raaskinutkaan, ajatuksella, että värjään(?)sen kauniin harmaaksi ja otan uudelleen käyttöön. Saas nähdä toteutuuko tuo ajatus.

    VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.