Maailman parhaat porkkanasämpylät ja taloasioita

20. toukokuuta 2016


Oikein mukavaa viikonlopun aloitusta!

Viikonloppu kolkuttelee jo kulman takana ja mukava viikonloppu onkin tiedossa. Tanssia, siivousta ja leikkiä sekä tietenkin hieman myös jääkiekkoa. Jänniä hetkiä eletään oikeastaan kaiken osalta, varsinkin talomme suhteen. On se oman talon myyminen aika jännää ja ikinä ei voi tosiaan tietää mitä tapahtuu tai mihin elämä vie. Muutos on hyvästä ja katsotaan mitä meidän nykyisen kodin kanssa tapahtuu. Kerron kaiken sitten, kun asiat on 110% varmoja, mutta tässä vaiheessa näyttää ihan hyvältä. Mutta turha sitä on nyt tässä murehtia, onhan sentään viikonloppu alkamassa!

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa ja käynnistää viikonlopun vietto, kuin leipomalla pitkästä aikaa lämpimiä sämpylöitä. Todella harvoin (liian harvoin) sitä tulee itse valmistettua sämpylöitä, joka on oikeastaan aika harmi. Sämpylät syntyvät niin helposti ja vaivattomasti ja aikaa kuluu eniten taikinan nostattamiseen, ihan kuin pullia leipoessa. Miten sitä aina valitseekin sen makean tien ja päätyy lopulta leipomaan makeita korvapuusteja tai voisilmäpullia? Tällä kertaa tein poikkeuksen normaaliin kaavaan ja valmistin todella maittavia ja oikeastaan maailman parhaimpia porkkanasämpylöitä. Tekemiseen meni yhteensä 1,5 tuntia aikaa ja kuumat sämpylät hävisivät parempiin suihin alta aikayksikön.

Maailman parhaat porkkanasämpylät

Ainekset:

5dl maitoa
3dl porkkanaraastetta
50g hiivaa
2tl suolaa
n. 15dl hiivaleipävehnäjauhoja
100g margariinia

Valmistus:


Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15min sämpylöiden koosta riippuen.Muistakaa osallistua myös Fennian arvontaan, jossa palkintona lahjakorttia Stockmannille!

Porkkanaisin terveisin,


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.