Vielä viimeisen kerran

22. kesäkuuta 2016


Viimeinen päivä. Viimeistä päivää tässä kodissa. Joten hyvää huomenta teille viimeisen kerran omakotitalostamme. Omakotitalomme siirtyy huomenna uusille asukkaille ja on aika kääntää katseet tulevaan. Mitä se tuleva on, sitähän emme vielä tiedä. Nyt tavaramme on siirretty kokonaan uuteen, väliaikaiseen vuokrakotiin ja tässä asustelemme niin kauan, kun vihdoinkin uuden kodin löydämme. Mikä helpotus onkaan, kun on saanut vihdoinkin muuton suoritettua. Taas tulee sellainen lause mieleen, kuin että "ei enää ikinä muuteta". Olen ehkä sortunut sanomaan tämän lauseen ennenkin, muutaman kerran. Joten ei tämä mitään uutta ole.

Tällä hetkellä kaupunkimme asuntotarjonnasta ei löydy sellaista kotia, joka kiinnittäisi meidän mielenkiinnon ja voisi olla meidän seuraava koti. Hakusessa olisi jonkinlainen paritalo, jossa olisi kumminkin tarpeeksi huoneita eli vähintään kolme makuuhuonetta. Ihanne olisi 120-150m2 paritalo läheltä keskustaa. Omakotitaloa emme enää hae, vaan paritalo voisi hyvin olla meillä pysyvä ratkaisu. Muutamaa asuntoa olemme käyneet katsomassa, mutta emme ole löytäneet meille sopivaa vaihtoehtoa. Kyllä se oikea asunto sieltä vielä jossain vaiheessa meidän eteen tulee. Vahdit on tallennettu joka paikkaan ja pidetään sormia ristissä, että oikea asunto osuisi kohdalle jossain vaiheessa. Muuttaminenhan on niin ihanaa, niinkuin alussa juuri totesin.Kivaa keskiviikkoa kaikille teille!


11 kommenttia

 1. Ilmeisesti siis läheltä Lohjan keskustaa? :)

  Itse olen aina jotenkin kammonnut paritaloja. Pelkään jostain syystä, että naapurin käsityksen yhteisen talon pidosta poikkeisia, niin paljon omastani, että siitä syntyisi riitoja. Itse asumme 4 asunnon rivitalo yhtiössä ja sekin on ehkä turhan pieni... Kun osa haluaisi tehdä kaikki kunnostus työt talkoilla ja osa "maksullisilla miehillä". Isommassa taloyhtiössä pääsee oman kokemuksen mukaan helpoimmalla asukkaan kannalta. Kun riitää, että vain maksaa. :) Eikä ole pakko tehdä itse asioita mikäli niin ei halua. Pienessä yhtiössä tai kiinteistömuotoisessa, sitä sitten itse auraa lumet / leikkaa nurmikot / tekee itse pienet huoltotyöt kuten omakotitalossakin. Pihan koko sitten määrittelee kuinka paljon on kolattavaa tai nurmikon leikkausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Juu, kyllä. Kiitos kokemuksistasi. Niitä aina kuulen mielelläni ja muutkin ovat varmasti kiinnostuneita kuulemaan kokemuksista paritalo versus rivitalo.

   Poista
 2. I would like to live in such a beautiful house, but right now I can not afford.
  I can not wait to see pictures of the new house. I know now that will be gorgeous!
  A wonderful summer you want!
  Regards, Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Mia!

   It´s very nice to hear from you, once again :) Thank you so much <3

   Poista
 3. Voi ei, miks te menitte myymään tämän ihanan kodin!!? Varmasti löydätte tilalle vielä paremman ja teille sopivamman. Onnea asunnonmetsästykseen!

  www.decopixbytiina.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehtiin ja tyytyväisiä ollaan :) Kiitos toivotuksista. Kyllä se kiva asunto sieltä vielä jossain vaiheessa vastaan tulee.

   Poista
 4. Ystäväni asuu paritalossa. Siitä kun joskus muuttavat, eivät IKINÄ muuta samaiseen asumismuotoon! Ei voi tietää etukäteen, millainen seinän toisella puolella asuu. Sivusta seuranneeni sitä touhua, ei käy kateeksi. Taistelua ja vääntöä yhteisissä asioissa. HUH!

  Itse olemme aikoinaan rivarissa asuneet, hyvin menetteli sen aikaa. Nyt omakotitalossa nautitaan valinnanvapaudesta. Ei tarvitse kysellä kenenkään lupaa ja voidaan metelöidä vaikka keskellä yötä jos halutaan =)

  VastaaPoista
 5. Hei,
  me myös pyörittelemme tällähetkellä rivitalo, paritalo, omakotitalo, mikä olisi paras vaihtoehto meille. Tällä hetkellä vaakakuppimme kallistuu omakotitaloon, ilmeisesti :) Tällä hetkellä listassamme plussia on enemmän. Mutta, mutta..mietityttää. Mikä teitä omakotitalo asumisessa eniten harmitti/häiritsi? Millaisia haasteita omakotiasuminen asettaa?
  Mukavaa kesää ja uuden kodin etsintää.
  Milla

  VastaaPoista
 6. Hei! Tsemppiä kodin löytämiseen! Itse löysimme sellaisen harvinaisuuden, jossa paritalo, mutta asumme yhtiömuotoisesti. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Yhtiössä hoidetaan asiat todella hyvin, ja samalla saamme kuitenkin nauttia hieman suuremmasta itsenäisyydestä ja väljyydestä kuin rivitalossa. Rentouttavaa ja aurinkoista kesää :)!

  VastaaPoista
 7. Kaikki asumismuodot kokeneena, ja juuri pari vuotta sitten omakotitalosta paritalo yhtiöön muuttaneena, voin kertoa, että jokaisessa asumismuodossa on puolensa ja "puolensa".
  Kerrostalo asuminen on helppoa, mutta siinä pitää kovastikin huomioida muita talon asukkaita. Rivitalo pääty oli todella mukava asumismuoto, mutta ison yhtiön hallitukseen mahtui niin monta mielipidettä talon korjauksista ym. että se alkoi ärsyttää. Omakotitalo takasi oman yksityisyyden ja vapauden, mutta muuttui nopeasti melkoiseksi työleiriksi. Nyt asutaan tässä 8n asunnon paritalo yhtiössä, ja tykkään tästä ihan mielettömän paljon. Tällainen 138 neliötä on juuri sopivan kokoinen neljän hengen porukalle. Extra neliöt ovatkin mulle nykyään ihan kauhistus :D
  Suosittelen ehdottomasti hyvin äänieristettyä tiili/kivitaloa. Joko rivitalo päätyä tai paritaloa. Ei liian pienestä, mutta ei suurestakaan yhtiöstä.
  Summa sumarum, kultainen keskitie on se paras. Muista, että asuntoa hankittaessa sijainti on se juttu.
  Kaikkea muuta voi muuttaa ja muokata, mutta sijainti on ja pysyy.
  Älä siis tee sen suhteen kompromisseja!

  Onnea asunnon etsintään!

  VastaaPoista
 8. Hei, onnea uuden asunnon etsintään, toivottavasti pian löytyy se oikea, niin pääsemme taas blogin välityksellä nauttimaan tyylikkäistä sisustusratkaisuistasi!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.