Pankkikortin kopiointia ja tilille murtautumista - turvallisia ostoksia + arvonta!

18. heinäkuuta 2016

Hyvää huomenta uuteen viikkoon ja maanantain aamuun!

Tässä muutaman kuukauden aikana minulle on sattunut ja tapahtunut ikäviä asioita. Nämä kaikki asiat liittyvät ostosten tekemiseen netissä, kaupoissa ja puhelimessa. Itse olen todella kova shoppailemaan netissä. Ostoksia suoritan viikottain, sekä pienempiä ostoksia että isompien huonekalujen hankintoja. Viimeisin ostos oli meidän Tallinnan matka, jonka viime viikolla suoritimme Viroon. Yleensä minä olen se meidän perheessä, joka ostokset tekee ja hoitaa ostoksiin liittyvät asiat alusta loppuun. Tähän hyödynnän tietokonetta, tablettia ja puhelinta. Meidän perheessä käydään kyllä tasaisesti kaupassakin hoitamassa arkiostoksia. Ostokset hoidetaan loppuun aina joko pankkikortilla tai maksunvälitysjärjestelmän kautta. Vaikka sitä yrittäisi olla kuinka huolellinen ja katsovansa mihin tietojaan syöttää, virheitä sattuu. Onneksi sain apua, vaikka vasta sen jälkeen, kun vahinko jo tapahtui. Pääsin nimittäin mukaan Indiedaysin, Blogiringin ja F-Securen kampanjaan, jossa tarkoituksena on kertoa omia kokemuksia turvattomuuden tunteesta esimerkiksi nettiostoksia tehdessä tai jos satut vaikka puhelimen kadottaa. Sitä varten on kehitetty F-Secure SAFE - kotimaista tietoturvaa tietokoneille, tableteille ja älypuhelimille.

F‑Secure SAFE on ainoa suojaus, jonka tarvitset. Netin käytön suojaami­sesta on tehty mahdollisimman helppoa. Kun sinulla on F‑Secure SAFE, et tarvitse enää erillisiä tieto­turva­tuotteita kannettavallesi, äly­puhelimellesi ja tabletillesi, vaan voit suojata kaikki laitteesi yhdellä palvelulla. Mitä enemmän tiedät tieto­turvastasi, sitä paremmin pystyt hallitsemaan sitä. Tietoturva­ohjelmiston pitäisi pitää sinut ajan tasalla arkipäivän tieto­turvastasi. Siksi F‑Secure SAFE on suunniteltu antamaan tarkkoja tietoja siitä, miten se suojaa sinua. Vaikka et käyttäisi SAFE-palvelua aktiivisesti, se toimii taustalla ja varmistaa tehokkaan suojauksen. Pysyt ajan tasalla, turvassa ja yhteydessä verkkoon.Itselleni sattui muutama kuukausi sitten kaksi erittäin ikävää tapahtumaa aika lähekkäin. Ensin huomasin, että minun yhdelle käyttäjätililleni oli murtauduttu ja sen kautta suoritettu osto ulkomailla. Meni muutama viikko ja seuraava ikävä uutinen tuli eteen, nimittäin pankkikorttini oli skannattu ja sitä oli yritetty käyttää. Nämä kaksi ikävää asiaa pisti itseni kyllä niin suuttumaan ja pettymään kaikkeen, että en uskaltanut enää riskejä ottaa. Suljin käyttäjätilini ja pankkikorttini. Luojan kiitos huomasin nämä asiat saman päivän aikana, kun ne oli tapahtunut. Tällöin ne oli vielä peruutettavissa ja minulle ei tästä tulisi suurempaa harmia tai rahan menetystä. 

Tästä kaikesta viisastuneena, olin erittäin onnellinen kuullessani mahdollisuudestani osallistua F-Securen SAFE-palvelun kokeiluun. Ikinä sitä ei voi olla liian varovainen tehdessään ostoksia netin välityksellä. Itse olen oikein kunnon nettishoppailija. Se on helppoa, nopeaa ja ostokset voi tehdä koska vain vuorokaudessa. Suojaus ja tietoturva on ihan must juttu näinä aikoina, koska viikottain sitä tulee laitettua oman pankkikortin numeroa jonnekin tai maksettua laskuja kännykän pankkisovelluksen kautta. Mitäs jos sitä kadottaa puhelimen tai se varastetaan? Tässä vaiheessa ei ole mitään tehtävissä, jos asian huomaa liian myöhään.
Nyt kun meidän jokaiseen laitteeseen on asennettu F-Securen SAFE- palvelu, on netissä ostosten tekeminen ollut helppoa ja huoletonta. Negatiiviset ajatukset tietojen varastamisesta on häilyneet taka-alalle ja mieli on paljon parempi ja luottavaisempi. Nyt teillä lukijoillakin on mahdollisuus päästä kokeilemaan F-Secure SAFE-palvelua 4 kuukautta ilmaiseksi. Kannattaa siis käydä F-Securen sivuilla rekisteröitymässä, jolloin pääset asentamaan tietoturvapalvelun suoraan esimerkiksi puhelimeesi tai tabletillesi.
Minulla on myös tiedossa teille lukijoille mukava arvonta. Siihen osallistut vastaamalla kysymykseen " Huolettaako sinua virukset ja kiristysohjelmat, ja onko sinulla ollut käytössäsi tietoturvaohjelma?" Kaikkien osallistuneiden ja kommentoijien kesken arvon vuoden F-Secure SAFE:n veloituksetta kotiisi. Kannattaa siis osallistua ja kommentoida tähän postaukseen.

Turvallisin terveisin,

*Toteutettu yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja F-Securen kanssa*
TallennaTallenna

37 kommenttia

 1. Vastaus kysymykseen. Kyllä minua huolestuttaa ja on käytössä jokin ilmainen virustorjunta tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 2. Tottakai se huolettaa, käytössäni on ilmainen virustorjunta kännykässä.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tietoturvaohjelmaa ei ole käytössä tällä hetkellä, mutta virukset yms.on kyllä viime aikoina alkaneet huolestuttaa. Tämä olisi oiva mahdollisuus saada mukava turva. :) - Henriikka

  VastaaPoista
 4. Minunkin tililtäni oli viime syksynä tehty kaksi nettiostosta ulkomailta, joita en ollut itse tehnyt. Ilmoitus vaan poliisille ja pankkiin, kortin sulkeminen ja uuden odottelu. Ei kivaa. Rahat sain pankin kautta toki takaisin, mutta aikaahan se vei. Tottahan toki huolettaa netistä ostaminen, joten tämmöinen turva "juttu" olisi aivan mahtava.
  marja.rummukainen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Virusohjelmani on ilmoittanut hyökkäyksistä ja kaveri on tarkistanut. Mitään hälyyttävää ei ole ilmaantunut. Hyvä ja turvallinen ohjelma olisi tervetullut.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Huolettaa todella paljon. Omalle kohdalle ei ole onnekseni vielä mitään kovin pahaa tapahtunut, mutta koskaanhan ei tiedä.
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Enemmän pitäisi varmaan olla tarkkana. Itse en ole kova nettishoppailija, yksi syy ehkä ollut nämä turvallisuusasiat. Kyllähän tällaiselle ohjelmalle olisi käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä minuakin huolettaa. Muutamalla tutulla on nimittäin ikäviä kokemuksia.

  VastaaPoista
 9. Kyllä huolettaa. Turvallisuusasiat on jäänyt vähän heikolle. Ohjelmalle olisi käyttöä. -päivikki-

  VastaaPoista
 10. Jos joku kopioi korttisi tai joudut petoksen uhriksi pankkikortilla niin sinä et joudu niistä maksamaan vaan luottokunta.

  VastaaPoista
 11. Kyllä huolettaa.Oma korttini on kerran yritetty murtaa Turkissa,onneksi soittivat heti Luottokunnasta!Ei ehtinyt sattua pahempaa.Arvonnassa mukana,on nimittäin myös uusi läppäri itsellä.

  VastaaPoista
 12. Käytössäni on vain ilmainen virustorjunta, joten nämä tietoturva-asiat kyllä toisinaan mietityttävät ja huolestuttavatkin. Varovaisuutta siis tarvitaan ja hyvälle tietoturvaohjelmalle olisi kyllä käyttöä :)
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 13. Kyllä virustorjunta löytyy, mutta tuota olisi kiva kokeilla. Ikävää että sinulle on tuollaista tapahtunut ja vielä kahteen otteeseen :(
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Tietoturvaohjelmaa ei ole käytössä. Vain virustorjunta, mutta täytyisi tässäkin asiassa hieman petrata ja hommata paremmat valmiudet suojaukseen. Kyllä tällaiset asiat ja muiden huonot kokemukset hieman huolettaa, joten F-Securen SAFE- palvelu tulisi tarpeeseen :)
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Eipä mittään käytössä. Sanovat, että macci on turvallinen. Vähän kyllä mietityttää onko niin turvallinen. Maailmasta tuntuu löytyvän niin monenlaista säheltäjää. No, vielä en ole käyttänyt mihinkään suurempiin nettiostoksiin tms.
  mirkka.lampinen@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ei ole tietoturvaohjelmaa käytössä tällä hetkellä ja kyllä joskus huolettaa että pitäis olla, mut en ole saanu aikaseksi laitettua.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Olen aikeissa vaihtaa päätietokonettani ja haluaisin tietää miten vaihto käy?

  VastaaPoista
 18. Kyllä huolettaa. Pöytäkoneessa on ollut vuosia Norton, mutta kännykkään ei ole tullut mieleenkään laittaa.

  VastaaPoista
 19. kotona ilmainen v irusohjelma tietokoneella, mutta puhelin suojaamaton

  VastaaPoista
 20. Kyllä huolestuttaa. Itse käytän ulkomaanostoksiin ainoastaan PayPalia ja olen ollut tyytyväinen.

  VastaaPoista
 21. Huolettaa. Varsinkin hotelleja tai matkoja varatessa. Vaikka hotellin maksaisi vasta perillä hotellissa, varausohjelmat vaatii silti luottokortin tiedot. Mies hoitaa meillä kaikki tietsikoihin liittyvän, joten en edes tiedä, millainen suojaus meillä on (joku varmasti kuitenkin on)

  VastaaPoista
 22. Kyllä, huolettaa. Paljon.

  VastaaPoista
 23. Oi kyllä. Huolettaa. Silti ei ole kuukausiin ollut minkäänlaista turvaa koneella...
  jttavaltonen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Tietoturvaohjelma on käytössä kannettavassa ja puhelimessa. Mutta silti huolettaa. Tota voisi kokeilla 4 kk. Hinta ratkaisee raskinko hankkia sen jälkeen.

  VastaaPoista
 25. Kyllä huolettaa! Joku ilmainen versio on käytössä...
  marita.kivioja@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kyllä huolettaa! Itsellänikin tulee tehtyä paljon ostoksia netissä. Olisipa hienoa voittaa arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 27. Kyllä huolettaa. Tabletissa on suojaus. Kännykässä ei ole.

  VastaaPoista
 28. Suojausta ei ole ja kyllä huolettaa. Haluaisin tehdä nettiostoksia enemmän mutta en oikein uskalla.
  minnai78@hotmail.fi

  VastaaPoista
 29. Kyllä huolestuttaa. Olen käyttänyt maksuttomia ja maksullisia. F-Secureen aion tutustua.

  VastaaPoista
 30. Kyllä huolettaa. Olen tehnyt muutaman ostoksen ulkomailta tabletilla ja piti antaa pankkikortin numerot turvanumeroineen. Ilmaisia ohjelmia olen käyttänyt.

  VastaaPoista
 31. Tottakai huolestuttaa - jos ei huolestuttaisi, se se vasta olisi huolestuttavaa. Jokaisella koneella on käytössä erillinen maksullinen tietoturvaohjelma ja luottokortti on suojattu erillisellä varmenteella, jota ilman maksu ei onnistu. Varmenne tulee aina erikseen tekstarina kännyyn jokaiselle ostotapahtumalle. Kerran vuosia sitten Damissa luottokortti kopioitiin ja siitä opin.
  asoikkeli(@)hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Ilmainen virusohjelma ei estänyt hakkerointia koneeseeni :(
  Hankin sen jälkeen Elisan nettiliittymän lisäpalveluna F-securen (maksetaan samassa laskussa liittymälaskun kanssa, pari euroa kuussa yhteen koneeseen).
  Miehen pankkikortti oli skannattu Tampereella keskustan pankkiautomaatilla, mutta huomasi onneksi pian eikä veloitusta koskaan lopulta tililtä mennyt. Summa oli sen verran pieni, ettei sitä helposti huomannut. Eräältä tutulta joku ehti viedä tonnin, mutta onneksi pankki sen hyvitti.

  VastaaPoista
 33. Vieläkö ehtii mukaan arvontaan. Aiemmat kokemukset virustorjunnasta ovat olleet sellaisia, että kone jumittaa ja lagii. Olisi siis kiva kokeilla tätä uutta ohjelmaa.

  VastaaPoista
 34. Minun kännykkä myös jumittaa kun asensin (lue:mieheni asensi) siihen jonkin virustorjuntasovelluksen. Shoppailen siis toistaiseksi vain kotikoneella, jossa on ko.ohjelma, toistaiseksi. Teen viikoittain nettiostoksia. Olisi mukava kokeilla tämä uusi ohjelma ☺

  VastaaPoista
 35. Totta kai huolestuttaa. Meillä on älypuhelimet jokaisella ja tabletti, kannettavia ja pöytätietokone. Teini-ikäisen perheenjäsenemme netinkäytön näen kaikkein suurimmaksi tietoturvariskiksi. Jokaisessa laitteessa on jonkinnäköinen perusturva, mutta olisi todella hyvä, jos kaikissa laitteissa olisi samanlaiset ja hyvät turvaukset.

  VastaaPoista
 36. Huolettaa, ja puhelimessa ei ohjelmaa ole! Tietskassa Ilmainen suojaus, jonka kapasiteetti joskus myös arveluttaa.

  VastaaPoista
 37. Kyllä huolettaa. Minun äitini puhelin numero jonkun aikaa sitten kaapattiin ja sen jälkeen on oppinut olemaan varovainen ja suojaamaan laitteet. Aina sitä luulee, että ei minun kohdalleni ennen kun se sitte tapahtuu.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.