Kookostryffelit kahvihetkeen

28. syyskuuta 2016

Hyvää huomenta!

Nyt on hyvä aika suklaalle. Koska ei olisi? Suklaa naisen tiellä pitää ja tyytyväisenä. Itse syön harvoin suklaata. Ei ole oikein koskaan ollut minun juttu. Mutta sitten kun tulee syötyä, voin kerralla syödä puoli levyä. Itselläni on siis on-off suhde suklaaseen. Suklaa on ruoka ja nautintoaine. Suklaata valmistetaan lisäämällä kaakaopavuista valmistettavaan kaakaomassaan yleensä sokeria ja maitosuklaan tapauksessa myös maitoa tai maitojauhetta, erilaisia mausteita sekä koostumusta parantavia aineita. Kerrotaan, että jo Casanova vetreytti itseään juomalla lukuisia kupillisia kaakaota päivässä. Mayakulttuurissa kaakaota käytettiin juhlarituaaleissa ja mm. hääjuomana. 

Itse päätin valmistaa ihanaan kahvihetkeen kookostryffeleitä. Tryffelit on aina ollut minun herkku, joita nautin kerran vuodessa, eli joulun aikaan. Ehdottomat suosikkimaut on chilitryffeli ja kookostryffeli. Niinpä innostuin jostain kumman syystä kokeilemaan itse valmistaa näin syksyn kunniaksi kookostryffeleitä. Reseptejä selatessa huomasin, että tryffeleiden valmistus ei todellakaan ole vaikeaa ja aikaa vievää, päinvastoin. Niinpä minäkin valmistin niitä itse ja herkuttelin rauhallisen kahvihetken yhteydessä valmistamiani kookostryffeleitä. Ne oli kyllä kahvin kanssa täysi kymppi! Tässä lyhyt ja helppo ohje kookostryffelin valmistamiseen.


Kookostryffelit

2 rkl voita
200g valkosuklaata
1dl maitojauhetta
4dl kookoshiutaleita

Pinnalle 1dl kookoshiutaleita

Valmistus:

Sulata paloiteltu valkosuklaa ja voi keskiteholla mikrossa. Sekoittele välillä. Sekoita valkosuklaa-voisulaan maitojauhe ja kookoshiutaleet. Pyörittele massasta 24 - 30 tryffeliä leivinperille. Kierittele tryffelit lopuksi kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa peitettynä. Nosta tryffelit huoneenlämpöön n. 1/2 h ennen tarjoilua.

Nautinnollisin lomaterveisin,


3 kommenttia

 1. Hi ,
  Looks gorgeous and I'm sure they were ... delicious! Roses and truffles and make a sensational duet, around a light!
  Occasionally we deserve it !!!
  Warm embrace, Mia

  VastaaPoista
 2. oi nam! nämä lähtee testiin! terv. kookosrakastaja :9 http://valkoinenhaave.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.