Punaiset pihlajat pöytään

10. lokakuuta 2016


Hyvää huomenta ja mukavaa Aleksis Kiven päivää!

Uusi viikko, uudet kujeet! Viikko alkaa huonoissa merkeissä, kun jouduin jäämään kotiin kipeän olon takia. Vähän aikaan ei tässä olekaan tarvinnut sairastella, mutta nyt olo on kyllä erittäin heikko ja huono. Tämä päivä koostuu päiväunista ja rentoutumisesta, ennen kun lapset päiväkodista haen. Nyt ei voi muuta kun yrittää nukkua ja saada positiivisempi ote tähän päivään.  Lapsien kanssa olo kyllä yleensä helpottuu, kun saa ihan muuta ajateltavaa toisten innostuneisuudesta ja päiväkodin päivän tapahtumia kuunnellessa. Lasten innostuneisuus on aina tarttuvaa.

 Eilen käytin illalla aikaa etsiessäni kaikkia koristeita lasten syntymäpäiville. Sitä kun kiireellä muuttaa ja työntää kamat vaan äkkiä johonkin vapaaseen paikkaan, ei sitä ole jälkeenpäin mitään hajua missä kaikki tavarat on, kun niitä vihdoinkin tarvisi. Näin kävi myös koristeiden osalta ja niitä olen nyt joka paikasta etsinyt. Olen satavarma, että ne oikeasti tulee vastaan heti, kun lasten syntymäpäivät on kahteen kertaan tullut vietettyä. Se olisi niin tyypillistä!

Jotain epätyypillistä on tullut myös tehtyä. Nimittäin meidän kotiin on ilmestynyt jotain punaista olohuoneeseen. Vierailin minun vanhempieni luona kylässä ja samalla kävin puutarhasaksien kanssa katkomassa heidän pihlajasta muutaman oksan meidän kotiin. Itseasiassa tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kotoamme punaista väriä löytyy. Ensimmäisen kerran kävin hakemassa näitä oksia jo elokuun lopulla maljakkoon asetettavaksi. Punainen väri korostuu todella kauniisti mustaa tarjotinta vastaan ja tuo kyllä syksyn tuntua kotiin.

Pihlajanmarja on paljon muutakin kuin koriste maljakossa ja perinteisesti muistettua tilhen ravintoa. Sitä käytetään myös ruoan valmistuksessa. Monia kauhistuttaa pihlajanmarjojen hapan maku. Syksyllä kauniin punaisena hehkuvien pihlajanmarjojen kirpeys kuitenkin miedontuu ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.Pihlajanmarja on ravitsemuksellisesti oikea terveyspommi. Uskaltaisiko sitä itsekin kokeilla näistä jotain valmistaa?Maanantaiterkuin,


4 kommenttia

 1. Luonnosta löytyy ihania koristeita asetelmiin ja loistavaa vaihtelua kukkakaupasta ostettuihin kukkasiin :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin löytyy ja vielä niitä voi hyödyntää ennen kun lumi sataa ja peittää kaikki ihanuudet :)

   Poista
 2. Todella upeita ja tunnelmallisia kuvia♡ Minäkin tykkään syksyisin laittaa maljakkoon pihlajanoksia mutta nämä olivat kyllä paljon kauniimmat kuin meidän pihan puista saadut:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.