Ennen teki mieli - nyt sen voin vihdoin toteuttaa!

18. tammikuuta 2017Minua ei tarvinnut houkutella kahta kertaa mukaan Blogiringin, Indiedaysin ja Fazerin kampanjaan, jonka teemana on vatsan hyvinvointi ja uudet Fazerin vatsaystävälliset leivät. Olen ihan pienestä asti ollut ruisleivän ystävä ja vaaleat leivät eivät koskaan ole ollut minun juttuni. Jos tarjolla on tuoretta sämpylää tai tuoretta ruisleipää, niin mielelläni ruisleipää valitsisin. Mutta sitten tulee ne kiusalliset vatsaongelmat. Vatsa turpoo palloksi ja ilmavaivat alkavat. Monta kertaa sitä miettii, onko ruisleivän syöminen kaiken sen tuskan arvoista? Usein sitä tulee järkiinsä ja jättää leivän syömättä. Silloin käteen tarttuu riisikakut, mutta eihän näitä kahta voi edes verrata toisiinsa maun ja koostumuksen puolesta.

Itse aloitin taas vuoden alusta noudattamaan tiettyä terveellistä ruokavaliota, jonka sain pari vuotta sitten liikunnan tueksi. Täm ruokavalio pitää sisällään kahden aterian kohdalla ruisleivän käytön. Minulla on pitkän aikaan ollut tauko ruisleivistä juuri turvotuksen ja ilman kertymisen takia. Uutena vuotena päätin sallia itselleni ruisleivän ja siitä sai sitten koko illan kärsiä eikä muu ruoka sitten kunnolla maistunut, koska vatsa oli siinä kunnossa, että ei ruokaa ei sinne halunnut laittaa.

Vatsanongelmista viisastuneena en edelleenkään syö leipää päivittäin, ja silloin kun syön sitä, välttelen ruisleipää ja valitsen riisikakut ruokailun tueksi. Ongelma on ollut kuitenkin se, että rakastan ruisleivän makua yli kaiken. Mitä kovempaa ja pureskeltavampaa ruisleipä on, sitä innokkaammin sitä haluaa syödä. Olinkin tosi innoissani, kun kuulin Fazerin valmistaneen uusia vatsaystävällisiä leipiä valikoimaansa. Fazer Vatsaystävällinen on aivan uudenlainen leipäperhe, joka sisältää kolme hyvänmakuista ja terveellistä leipää, jotka hellivät vatsaasi.
Fazer Vatsaystävällinen Ruis on maailman ensimmäinen vatsalle lempeä ruisleipä. Se on leivottu uudenlaiseen taikinajuureen, joka vähentää leivän FODMAP-hiilihydraatteja. FODMAP-hiilihydraatit ovat huonosti sulavia ja aiheuttavat monille herkkävatsaisille esimerkiksi turvotusta ja vatsakipuja. Vatsaystävällisen Ruis -leivän avulla herkkävatsaiset pystyvät tekemään ruokavaliostaan monipuolisemman ja saamaan runsaasti kuitua herkullisessa muodossa. Vatsaystävällinen Ruis on leivottu Suomessa kotimaisesta täysjyvärukiista ja -kaurasta ja sille on myönnetty Sydänmerkki.

Fazer Vatsaystävällinen Kaura on 100 prosenttisesti kauraista hyvää. Sen leivontaan ei ole käytetty lainkaan vehnää mutta siinä on runsaasti hyvää tekeviä siemeniä, kuten auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Se on leivottu Fazerin oman myllyn kaurasta neljässä eri muodossa: jauhoina, hiutaleina, jyvinä ja kuituna. Vatsaystävällinen Kaura on runsaskuituinen ja se on leivottu Fazerin leipomossa Suomessa kotimaisesta täysjyväkaurasta.

Fazer Vatsaystävällinen Gluteeniton on kuin oikeaa leipää, josta puuttuu vain gluteeni. Se on täysin gluteeniton leipä, jonka leipomiseen ei käytetä gluteenia sisältäviä viljoja eikä leipomossa myöskään käytetä tai käsitellä gluteenia sisältäviä viljoja. Se soveltuu gluteenittomaan sekä täysin vehnättömään (keliaakikot ja allergikot) ruokavalioon. Leipään on leivottu herkullisia auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja se valmiiksi halkaistuna helppo käyttää. Vatsaystävällinen Gluteeniton on leivottu Suomessa ja se on kuidun lähde.

Olen viime viikot nautiskellut Fazerin Vatsaystävällinen -sarjan ruisleipää, eikä vatsa ole reagoinut leivän vaihtoon ollenkaan. Leivän koostumus on juuri sitä, mitä ruisleivältä toivon. Tämä leipä on saapunut meidän kodin leipätarjontaan pysyvästi, sen voin sanoa. Ihanaa kun ennen teki mieli ja nyt voin vihdoinkin siitä nauttia! Itse valmistin leivän kanssa nautittavaksi kasviskeittoa, jonka päälle lisäsin pannulla paistamani ruisleipäpalat. Jälkiruoaksi valmistin vielä arkipäivänä makean smoothien, johon käytin rahkaa, marjoja ja pieneksi pilkottua Vatsaystävällisen sarjan ruisleipää. Ruisleivästä on moneksi ja sitä voi hyödyntää monenlaisissa ruoissa. Tänään ajattelin leipää nauttia salaattiin pieninä paloina lisättyinä. Vihdoinkin voin käyttää ruisleipää päivittäin tukena terveellistä arkea. Jos sinä haluat saada lisätietoa tästä uudesta leipäsarjasta, kannattaa käydä vierailemassa Fazerin sivuilla.

Terkuin,

"Yhteistyössä Fazer"

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Kannattaa maistaa tätä, koska oma vatsa ei ainakaan yhtään laittanut vastaan.

      Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.