Joulua pikkuhiljaa pois ja uusi tyyny sängylle - rentoa loppiaista!

6. tammikuuta 2017


Oikein kaunista aamua loppiaiseen!

Loppiainen on juhlapäivä, joka päättää joulun pyhäpäivät. Vaikka loppiainen viittaa nimelläkin joulun loppumiseen suomen kielessä, kansanperinteessä on joulunajan kuitenkin yleisesti katsottu jatkuvan sen jälkeenkin Nuutin päivään 13.1. saakka, jolloin jouluaatosta on kulunut tasan 20 päivää. Itse olen jo lapsuudessani mieltänyt loppiaisen olevan se päivä, kun kuusi saa kyytiä sisätiloista ja se kannetaan ulos tiputtamaan viimeiset havuset lumeen. Loppiaisena kerättiin kaikki joulukoristeet ja -tekstiilit pois, mutta jouluvalot jätettiin koko talveksi ilahduttamaan pimeitä aikoja. Loppiainen on perinteinen vapaapäivä, jolloin vietetään aikaa läheisten seurassa puuhaten mukavia juttuja. Onhan viikonloppu mukava aloittaa jo päivää aikaisemmin ja pitää loppiaisen perinteet yllä.

Itsekin ajattelin alkaa ottaa jouluisia juttuja kodistamme pois ja siirtää koristeita takaisin säilytyslaatikoihin odottamaan tämän vuoden joulua. Ihan kaikesta en suostu vielä luopumaan. Esimerkiksi jouluiset kukat on kauniit myös tammikuussa, joten amaryllikset ja joulutähdet saavat olla esillä siihen asti, kun ne alkavat nahistua. Myös jouluvalot saavat pysyä paikallaan makuuhuoneessamme ja lastenhuoneessa. Ainoastaan joulutähdet saavat siirtyä varastoon. Ihastuin jotenkin meidän makuuhuoneen sängynpäädyn päältä löytyvään valosarjaan ja tämä sarja saa ihastuttaa meitä läpi koko harmaan talven.

Makuuhuoneestamme onkin tullut oma suosikkipaikkani tässä asunnossa. Makuuhuoneen vaalea ilme on hyvin mieleeni, sopii talven aloitukseen ja miellyttää silmää. Alennusmyynneistä tuli myös pelastettua meidän makuuhuoneeseen pieni uutuus, kun tilasin mustavalkoisen Chhatwalin Ikat Kerela tyynynpäällisen täydentämään makuuhuoneen vaaleaa, mustavalkoista ilmettä. Chhatwalin tekstiileitä on alkanut vihdoinkin löytyy myös Suomesta, joten itse olen erittäin iloinen tästä jutusta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa makuuhuoneen täydellisen tunnelman luomista, koska nyt se alkaa olemaan todella mieleinen ulkoasultaan.


Oikein mukavaa, käynnistyvää loppiaista teille ihanat!


4 kommenttia

 1. Ei ole totta nainen! Mä just katselin tuota kaupassa, mutta päätin sitten kuitenkin jättää sen kaupan hyllylle. :D Meillä loppiainen on myös päivä, jolloin juhlakoti vaihdetaan lopullisesti arkeen takaisin, mutta tänä vuonna taitaa mennä huomiselle...

  Ihanaa viikonloppua ja vuotta 2017!

  Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D No heti huomenna sitten kaupasta hakemaan, jos mieli muuttuu :) Tämä on niin kiva luonnossa ja voisin niitä enemmänkin kotiuttaa.

   Ihanaa viikonloppua Hannele!

   Poista
 2. Kodikasta ja kaunista, meilläkin on sama tyyny. :) Ja ihana tämä blogipohja sinullakin! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.