Unta, virkistystä ja viihdettä!

29. tammikuuta 2017


Oikein mukavaa sunnuntaihuomenta!

Miten teillä on viikonloppu mennyt? Täällä on levollisin mielin vietetty viikonloppua ja sunnuntaihin herätty. Torstain ja perjantain työpaikan virkistyspäivät tekivät kyllä terää omalle mielelle ja huomaan olevani hyvin iloinen näiden päivien takia. Kyllä virkistyspäivillä on vaan suuri merkitys omaan jaksamiseen, vaikka sitä viettäisikin välillä työkavereiden kanssa työaiheiden parissa. Ehdimme hyvin keskittymään myös hauskoihin juttuihin, kuten keilailuun ja Prison Islandissa vierailuun, joten takana on oikein mukavat päivät Flamingossa.

Pelkästään se, että pääsee yhdeksi yöksi omaan hotellihuoneeseen nukkumaan, on kyllä ihan mukavaa vaihtelua. Viime vuonna syksyllä omassa perheessä läheinen ihminen sairastui vakavasti, joten viime syksyn menin huonoilla yöunilla, koska itselläni huoli oli kova. Unta arvellaan tarvittavan muun muassa kehon palautumiseen ja aivojen puhdistumiseen kuona-aineista. Aikuinen ihminen tarvitsee unta yleensä 7–9 tuntia vuorokaudessa, lapset sitäkin enemmän. Valvominen ja unihäiriöt voivat aiheuttaa väsymystä ja vakaviakin terveysongelmia. Riittävä ja hyvä uni parantaa niin ruumillista kuin henkistäkin suorituskykyä, suojaa sairauksilta ja edistää yleistä hyvinvointia. Univaje aiheuttaa sairastumisia ja ennenaikaista vanhenemista sekä yleisen suorituskyvyn heikkenemistä. Jokaisen ihmisen unen määrällä on tietty ihannetaso, joka useimmilla ihmisillä on noin kahdeksan tuntia. Itse pärjään 6-7 tunnin unilla, mutta pitkäaikainen valvominen ja jatkuva heräily kyllä vaikuttavat jaksamiseen.

 Sanotaan, että nukkuminen on yliarvostettua. Ei muuten ole!
Hyvä uni, parempi mieli!


2 kommenttia

  1. Oi vitsit sun viikonloppu kuulostaa ihanalta. Mulla on mennyt vaihteeksi ystävien ja ihan vain itseni kanssa tämä viikonloppu. Tavallisesti höntyilen poikaystäväni kanssa paikasta toiseen. Ihana välillä vain olla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva viikonlopun aloitus ja huomenna on mukava palata töihin hyvillä mielin :) Olet kyllä niin oikeassa!

      Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.