Aamua, puuroa ja terveellinen ruokavalio

20. helmikuuta 2017


Oikein mukavaa huomenta!

Tällä viikolla ajattelin viettää pientä hyvinvointiviikkoa täällä blogin puolella. Aiheet pyörii oman hyvinvoinnin, oman mielen ja yleisen fiiliksen parantamisella sekä positiivisen ajattelun ympärillä. Eli sisustusta, lifestylea ja elämän parannusta tiedossa. Hömppää ja vähän vakavampaa, ihan kuin blogin fiilis yleensä on. Toivottavasti teitä tälläinenkin viikko kiinnostaa. Aina saa tietenkin antaa palautetta ja sitä ilomielin otan vastaan, on se positiivista tai kehittävää. Tämä teema on itseäni koskettava ja lähellä sydäntä, joten haluan sitä myös teille jakaa. Instagramin stories tulee olemaan täynnä kuvia eri tilanteista jokapäiväisessä elämässäni.
 Tänään tämän teemaviikon avaa aihe terveellinen ruokavalio ja aamupalan tärkeys. Olen jo neljän vuoden ajan panostanut aamupalahetkeen ja sen mahdollisimman terveelliseen otteeseen. Kun aikoinaan heti raskauden jälkeen aloitin yhden nettivalmennuksen, orientoiduin tietyn aamupalan nauttimiseen. Ennen nimittäin skippasin aika monta kertaa aamupalan kokonaan ja söin ensimmäisen kerran lounaan ääressä tai korvasin aamupalan kahdella suurella kahvikupilla. Valmennuksen alettua kauhistelin heti aloituksessa suuren aamupalan määrää. Enhän ikinä saisi alas suurta aamupalaa, kun aiemmin olen tyytynyt pelkkään nestemäiseen versioon.

Luojan kiitos kävin tämän nettivalmennuksen läpi, koska se toi omaan päivärytmiin aivan mahtavia ruokatapoja ja syöminen ei ole enää niin epäsäännöllistä. Kaikista olemattomimmasta asiasta tulikin päivässä kaikista tärkein. Nykyään syön saman aamupalan joka ikinen aamu, sitä hieman joka aamu varioiden. Tämä aamupala on niinkin yksinkertainen kuin aamupuuro hedelmillä/hedelmäkeitolla sekä raejuustolla. Kuulostaa monen mielestä kaamealta yhdistelmältä, mutta on erittäin täyttävä ja toimii. Suosittelen kokeilemaan!
Muutenkin terveellisen ruokavalion noudattamisesta on tullut viimeisen viiden vuoden aikana todella tärkeä juttu. Tietenkin joskus pitää sallia itselle herkkuhetkiä. Kun useimmat ruokavalinnat ovat terveellisiä, juhlaherkuttelukin mahtuu terveelliseen kokonaisuuteen. Noudattamalla terveellistä ruokavaliota, huomaa sitä jaksavansa paljon paremmin, olevansa virkeämpi ja vatsan toimivan normaaliin tapaan. Itse koen terveellisen ruokavalion koostuvan neljästä eri elementistä.

1. Kasvisten, marjojen ja hedelmien käyttö jokapäiväisessä ruokavaliossa
2. Täysjyvävalmisteiden hyödyntäminen. Kuitu pienentää kolesterolia ja auttaa verensokerin hallinnan kanssa. Tähän voi hyvin yhdistää siemenet ja pähkinät
3. Tyydyttymättömän rasvan käyttö
4. Sopiva annoskoko ja säännöllinen kolmen tunnin ateriarytmi toimivat omassa elämässä

Ruoka ja syöminen on iso osa ihmisen jokapäiväistä elämää, joten siihen kannattaa panostaa ja miettiä valintoja. Tutustumalla omiin ruokatottumuksiin ja panostamalla terveelliseen ruokaan, voi auttaa ja tsemppaa myös muita läheisiä tekemään positiivia muutoksia ruokailun suhteen. Tietenkin jokainen toimintamalli on yksilöllistä, mutta tämä toimintamalli on toiminut minun arjessa ja elämässä.

Oikein terveellistä aamua kaikille toivottaen,


6 kommenttia

 1. Onko sulla jokin suosikki puuro? Teetkö muuten puuron kattilassa vai mikrossa? Itsellä aamut niin kiireisiä että olisi mentävä mikrossa tehdyllä vaikkä ei olekkaan niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ehdoton suosikki on ruispuuro. Sitä voisin joka aamu valmistaa, jos olisi aikaa keittää se kunnolla kattilassa. Viikonloppuisin voi nähdä vaivaa, mutta arkena töissä toimii mikropuuro kaurasta. Yllättävän hyvää se mikropuurokin on, kun yhdistää raejuustoa ja suosikki mehukeittoa :)

   Poista
 2. Raejuusto on kyllä yllättävän hyvää puurossa. Mehukeittoja vierastan, kun jotenkin kuvittelen niissä olevan turhan paljon sokeria(tai muita makeutusaineita). Pitäis kai tutkia kauppojen valikoimaa tarkemmin, että pitääkö mielikuva paikkaansa. Tällä hetkellä syön (mikrossa valmistetun) aamupuuron ihan vaan jäisten marjojen kera. Raparperikin toimii yllättävän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin tykkään raejuustosta puurossa. Tekee aamupalasta ruokaisamman. Jäiset marjat on todella hyvä vaihtoehto ja kesällä sitten tuoreet marjat. Puuroa on niin helppo varioida monella eri jutulla, siksi siihen ei varmaan kyllästy koskaan :)

   Poista
 3. Moikka Saija! Kiitos ihanasta blogista! Itsellä omakotitalo rakenteilla ja jo innolla odotan millaisia valintoja tulet uuteen asuntoonne tekemään :) Muistelin, että teillä olisi vanhassa asunnossanne ollut saunan ja pesuhuoneen välillä lasiseinä. Itsellä olisi samansuuntaisia haaveita. Mieltäni kuitenkin askarruttaa seinän puhtaanapito. Esimerkiksi jäikö saunanpuolen lasiin paljon kalkkisia jälkiä? Entä suihkun puolen seinään? Valitsisitko sen uudelleen? Kiitos jo etukäteen ja ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos! Onneksi olkoon hienosta päätöksestä, eli omakotitalon rakentamisesta :) Meillä oli lasi saunan ja suihkun välissä. Alussa se oli tosi moderni ja hieno. Mutta.. Meidän asuinalueella on todella kalkkinen vesi. Lasin puhtaanapito oli äärimmäisen kovaa hommaa ja mikään aine ei meinannut kunnolla siihen auttaa. Jos asuisi vähemmän kalkkisella alueella, olisi lasi varmasti ollut helppo ja näyttävä ratkaisu. Jos rakentaisin uuden omakotitalon meidän tulevalle asuinalueelle, en tekisi enää samaa ratkaisua. Saunan lasioven puhdistamisessa oli täysi työ ja samat ongelmat oli myös lasioven kanssa.

   Oikein ihanaa kevättä teille ja tsemppiä rakentamiseen! :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.