Eväät pakattu, kohti pulkkamäkeä!

26. helmikuuta 2017


Oikein ihanaa laskiaissunnuntaita!

Laskiaiseen kuuluvia juhlapäiviä ovat laskiais­sunnuntai sekä kaksi päivää myöhemmin oleva laskiais­tiistai, useissa maissa myös niiden välinen maanantai. Suomessa sanaa laskiainen on käytetty juuri laskiais­tiistaista. Suomalaisen laskiaisen perinteet viittaavat ikivanhoihin pakanallisiin kevään juhliin. Sekä katolisissa että luterilaisissa maissa laskiaiseen on kuulunut runsas ruokatarjoilu ja riehakas ilonpito, Suomessa hernekeitto, juusto ja nuorten mäenlasku. Monet suomalaisen laskiaisen menot ovat luultavasti peräisin vanhasta työnjuhlasta, jolloin naiset lopettivat pellavien, hamppujen ja villojen muokkaamisen ja kehräämisen langoiksi. Mäkeä laskevat nuoret toivottivat tulevalle vuodelle onnea huutamalla ”pitkiä pellavia, hienoja hamppuja ja lautasenkokoisia nauriita”. Suomalaisen laskiaisen perinteistä elävät mäenlaskun ja jääkelkkojen tapaiset huvit. Enää laskiaista ei yhdistetä pellavankasvuun, vaan siinä hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä. Laskiaisen perinneruokiin kuuluvat hernekeiton lisäksi laskiaispullat.

Niin meidänkin laskiaisaamu käynnistyy pikkuhiljaa aamupalan valmistamisella, laukun pakkaamisella ja iltapäivästä auton nokka kohti pulkkamäkeä. Evääksi otamme kuumaa kaakaota, laskiaispullia ja pienille lapsille keksejä. Haluankin toivottaa teille kaikille oikein ihanaa laskiaissunnuntaita. Pulkkailua, luistelua ja lumienkeleiden tekoa. Siitä on meidän laskiaissunnuntai tehty! Onneksi täällä Etelä-Suomessakin on satanut mukavasti lunta, jotta pulkkailu onnistuu. Tämän päivän tavoite on punaiset posket koko porukalle. Tänään herkutellan, kahvitellaan ja nautiskellaan!
Mukavaa aamua toivottaen,

2 kommenttia

  1. Ihanaa sunnuntaita sinne! Pitääpä tehdä laskiaispullia päiväkahville. Täällä on tämän viikon taas satanut lunta joten sitä riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Aamu käynnistyi kyllä kivasti, kun sai herätä lumisateeseen ja mennä pihalle peuhaamaan :)

      Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.