Ikea Söderhamn - vaihtoehtoja ja kokemuksia?

22. maaliskuuta 2017


Oikein mukavaa keskiviikkoista huomenta teille kaikille!

Maaliskuun viimeinen täysi viikko on melkein puoli välissä ja se tarkoittaa sitä, että kolmen päivän päästä meillä käynnistyy kauan odotettu talviloma. Ihanaa pitää talvilomaa näin myöhään talvesta. Moni vietteli lomaa jo helmikuussa hiihtoloman aikoihin, mutta itse tarkoituksella säästelin sitä maaliskuun loppuun, jolloin kevät voisi jo vähän kurkkia kulman takaa. Se, että uusi asunto löytyi juuri tähän ajankohtaan, on kyllä ihan nappiin mennyt ajoitus. Muuttaminen voi olla aika stressaavaa, joten sen toteuttaminen pikkuhiljaa lomalla, on ihan mukavaa. Onneksi muutolla ei ole mitään kiirettä ja tavaraa voi pikkuhiljaa viedä kohti uutta asuntoa. Kunhan nyt ensiksi saisi uudessa kodissa oleelliset asiat kuntoon, kuten esimerkiksi kunnon ensimmäisen siivouksen suoritettua. Tietenkin asunto luovutetaan aina siivottuna, mutta jotenkin itse haluan vielä suorittaa oman siivouksen ja aloittaa elämän uudessa kodissa omalla tavalla.

Uuteen kotiin liittyen (mitä melkein joka ikinen postaus käsittelee), on tullut eteen muutamia kysymyksiä ja päätöksenteon vaikeuksia. Yksi suuri ja oleellinen asia on nimittäin sohva. Itse koen sohvan ja sängyn olevan kodin suurimpia ja tärkeimpiä huonekaluja, joita kannattaa kauan miettiä, ettei tule kuukauden päästä manailtua huonoa ostosta. Sänkyä ei onneksi tarvitse stressata, koska vanha sänky siirtyy uuteen kotiin, mutta sitten olisi se sohvajuttu. Valinnan vaikeus on vallannut mieleni ja päätöksen teko on veivausta ees taas muutaman vaihtoehdon välillä. Sohva tulee olemaan Ikean Söderhamn Finnsta-valkoinen värissä, mutta muoto on hieman vielä kysymysmerkki.

Hankkisiko sitä modernin sohvan ilman käsinojia?
Pitäisikö pelata varman päälle kolmen istuttavalla sohvalla käsinojien kanssa?
Vai lähteäkö sitä rönsyilemään kulmasohvan muodossa?Helpompaa olisi, jos sohvaa saisi vaan yhdessä muodossa. Varsinkin, kun Ikeasta ei tietenkään tilojen takia voi löytyä tätä kysiestä sarjaa kymmenessä eri muodossa. Saatika, että sohva olisi sitten hyvä myös kotona, jos se hyvältä myymälässä näyttää. Teenköhän tästä vaan itselleni liian vaikeaa? Ollako yksinkertainen ja valita sohva käsinojilla normaalissa sohvamuodossa? Silloinhan käsinojat voi ottaa pois, jos ne eivät olekaan se "the juttu". Ja jos valita tuo malli, niin siitähän voi koska vaan tehdä kulmaversion. tai yhdistää vaikka divaaniin. Yhden hengen nojatuolin haluan ehdottomasti hankkia hieman myöhemmin, jos tila antaa myöten ja saan pureskeltua tulevaa olohuonetta rauhassa.

Onko teillä kokemuksia kyseisestä sohvasarjasta? Jos on, niin niitä mielelläni kuuntelisin.

Hyvin sekavan selityksen jälkeen, mukavaa keskiviikkoa kaikille!


16 kommenttia

 1. Hei,

  Ensimmäistä kertaa vierailen blogissasi, joten kysymys voi olla tyhmä/aiheeton.

  Minulla ei ole kokemusta kyseisestä sohvasta, mutta ensimmäinen ajatus on että miten noin irralliset tyynyt toimii lapsiperheen sohvassa? Mutta kuten sanoin, en tiedä minkä ikäisiä lapsesi ovat jne, joten voi toimiakin. Minä pienten lasten äitinä en todennäköisesti jaksaisi tuollaisia selkänojatyynyjä. Sohva itsessään kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kyllä kaunis ja olen ymmärtänyt, että tyynyt olisi kiinni sohvassa? Voin tietenkin olla väärässä. Mutta sohvan kauneus ei riitä, vaan sen pitäisi olla myös mukava ja toimiva. Ja hei, tervetuloa toistekin vierailemaan. Mukavaa että löysit tänne :)

   Poista
 2. Meille kotiutui vasta uusi sohva. Yksi vaihtoehto oli ikean söderhamn. Kävimmekin sitä koeistumassa koska sohvan ulkonäkö miellytti suuresti. Sohvan istuinmukavuus ei miellyttänyt, joten päädyimme toiseen vaihtoehtoon. Käsinojaton malli on ilmavan ja tyylikkään näköinen mutta käytännön syistä sohva tarvii mielestäni käsinojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh! Itse olen päässyt kerran myymälässä olevaan sohvaan istumaan ja silloin se tuntui hyvältä istua. Mutta mites sitten pitkällä tähtäimellä? Vaikeita juttuja nämä sohva-asiat.

   Poista
 3. Viime viikonloppuna koeistuin sohvaa Ikeassa ja oli kyllä pettymys. Siro ulkonäkö miellytti aluksi, mutta ei ollut ryhdikäs istuttaessa ja tuntui jo-
  tenkin epämukavalta. Tuli vähän olo, että " Moni kakku päältä kaunis "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä juuri minua pelottaa. Sohva on kumminkin yksi tärkeimmistä huonekaluista sängyn kanssa ja mukavuus pitää olla sohvassa huipussaan. Harvoin me sohvalla suorassa istumme, vaan enemmänkin röhnötämme :D

   Poista
 4. En ole kokeillut istua sohvassa enkä ole edes nähnyt luonnossa, mutta ainakin kuvasta päätellen näyttäisi, että istuma-asento olisi epämukava. Mietityttäisi myöskin, että pysyvätkö nuo irtotyynyt omilla paikoillaan, istuintyyny on niin ohuen näköinen, että liukuisiko se jatkuvasti pois paikoiltaan. Kaunis on kyllä sisustuksellisesti tuollaisenaan, mutta miten toimii käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on niitä asioita mitä itsellekin tulee mieleen, kun ei ole kokemuksia sohvasta. Mutta olen kuullut tosi hyviä kokemuksia sohvasta, siksi se mielenkiintoni herätti. Mutta mutta..

   Poista
 5. Meillä oli kulmamalli ilman käsinojia,enkä niitä kaivannut. Kannattaa vaikka kokeilla ensin ilman käsinojia sillä kun ne kiinnittää päälliseen tulee reijät joten jälkikäteen ei kannata ottaa pois. Eivät ole kovin mukavat istua jos esim. Vieraita mutta oivalliset makoiluun(siksi nyt mökillä). Istuin tyynyt ovat kiinni verhoilukankaassa joten eivät liu'u pois paikaltaan ainakaan kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tästä kommentista! Vähän valaisee omia ajatuksia ja kiva kuulla vinkkejä mitä kannattaisi tehdä. Siispä se olisi ihan hyvä, jos sohvan valitsisi ilman käsinojia aluksi.

   Poista
 6. Meiltä löytyy ilman käsinojia ja on tykätty tosi paljon, sopii hyvin meidän kolmihenkisen perheen löhöilysohvaksi. Istuinsyvyyshän tässä on aika iso eli ei ole sellainen "pönötyssohva". Istuintyynyt ovat tosiaan kiinni hyvin kuten tuossa yllä Pirkko kertoikin, niin pysyvät hyvin paikallaan. Meillä on sohvasta tykätty tosi paljon juurikin sen ilmavuuden takia ja käsinojia en ole kaivannut. Tässä sohvamallissa käsinojat ovat sen verran korkeat, että olisivat meille todella epäkäytännölliset. :) Mutta ihana sohva teille tulossa päädyitte sitten mihin tahansa malliin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kokemuksien jakamisesta! Sinun blogissa ja Instassa ihastelen joka päivä sohvakuvia ja muutenkin upeaa kotianne. Varsinkin noiden valkoisten päällisten houkutus on todella suuri, kiitos sinun ;)

   Poista
 7. Meillä Söderhamn sarjaa, ja tykätään! Istuinsyvyyttä arvostetaan, menee tarvittaessa myös vieraspetinä. Ja tietysti tän muotokieli miellyttää omaa silmää tosi paljon, tällä hetkellä kahdessa sohvakokonaisuudessa yhteensä yksi käsinoja (eli just se kulmapala, niin on vähän joku nurkka mihin nojata), muuten löhötään sit selkänojaan nojaten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Löhöilytarkoitukseen se meilläkin tulisi. Harvoin tulee istuttua sohvalla, enemmän menee makuuasennossa löhöten. Mutta vieraita varten sitä ajattelisi käsinohien olevan kätevät. Onpas tämä vaikeaa. Ehkä sitä aloittaa ilman nojia ja lisää jälkeenpäin, jos tarve nousee ilmaan :)

   Poista
 8. Suosittelen lämpimästi tätä sohvaa <3 on nahkasekoitetta eikä vaadi minkäänlaista huoltoa :) todella kaunis ja kestävä! Meillä on ollut tämä musta kolmisen vuotta eikä mitään jälkiä näy, vaikka koiratkin juoksee tän päällä ympyrää... :D lisäksi superhelppo pitää puhtaana, pyyhkäisee vaan liat pois jos jotain tulee :) https://www.finsoffat.fi/tuote/divaanisohva/

  - Ewy ihaniaideoita.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Se pysyy hyvässä rydissä ja kivan näköisenä ekat kaksi viikkoa.. Se on ikea...

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.