Terveys kuntoon pienillä teoilla - lähtötilanne

5. maaliskuuta 2017Oikein mukavaa huomenta maaliskuun ekaan sunnuntaihin!

Tänään olisi vuorossa todella tärkeä postaus, jonka aihe on niin lähellä sydäntäni. Puhutaan omasta terveydestä, sen tilanteesta ja keskitytään erityisesti oman kolesterolin tilaan. Olen nimittäin nuoresta asti ollut tarkkailussa kolesteroliarvojeni kanssa sukurasitteen takia. Meidän suvussa kärsitään korkeasta kolesterolista, joten itse en halua missään tapauksessa liittyä tähän ryhmään. Kaupallisessa yhteistyössä Benecolin kanssa pääsin mukaan kampanjaan, jossa on tarkoitus seurata omien valintojen vaikutusta kolesteroliin ja herätellä teitäkin tämän aiheen teemoilta. Löytyykö sinun lähipiiristä henkilöä, joka olisi koko elämän kärsinyt korkeasta kolesterolista?

Itse pyrin jokapäiväisessä elämässä noudattamaan terveellistä ruokavaliota, joka edistää kolesterolin vähenemiseen. Omasta sydämestä huolehtiminen voi tuntua hassulta jutulta, mutta siihen kannattaa panostaa. Korkeaa kolesterolia ei voi tuntea, joten se täytyy mitata. Se ei itse aiheuta minkäänlaisia oireita, vaan on mukana riskitekijänä lisäämässä valtimotautien todennäköisyyttä. Poikkeavien kolesteroliarvojen taustalta löytyy yleensä huonot elämäntavat, kuten esimerkiksi liikunnan vähyys, hyvien rasvojen vähäinen käyttö, liikapaino ja vähäisen kuidun saanti. Esimerkiksi raskaus voi ohimenevästi muuttaa omia kolesteroliarvoja. Valitettavasti poikkeavat arvot voivat johtua myös perinnöllisistä syistä.
Kuten kerroin, meidän suvussa kärsitään korkeasta kolesterolista. Jo nuoresta asti olen ollut hyvin tietoinen asiasta ja pyrkinyt tietyin väliajoin seuraamaan omia arvoja. Arvot voidaan määrittää verikokein ja itse olen viimeksi käynyt kyseisissä kokeissa yli kaksi vuotta sitten. Kiitos tämän kaupallisen yhteistyön Benecolin kanssa, pääsin mittauttamaan oman kolesteroliarvon ja tulokset oli ihan ok.

Tämänhetkiset arvoni on:

Kokonaiskolesteroli 4,2 / suositus alle 5,0
LDL-kolesteroli 2,2 / suositus alle 3,0
HDL-kolesteroli 1,7 / suositus naisilla yli 1,2
Triglyseridit 0,57 / suositus alle 1,7

 Jotta arvot saataisiin paremmiksi, pääsen kuukauden ajaksi testaamaan Benecolin erilaisia tuotteita, joiden avulla arvon tulisi lähteä muuttumaan. Benecol on suomalainen innovaatio ja maailman ensimmäinen kolesterolia tehokkaasti alentava tuoteperhe. Benecol-tuotteissa on kolesterolia tehokkaasti alentavaa kasvistanoliesteriä, ja tuotteiden päivittäinen käyttö alentaa kolesterolia jopa 10 % 2-3 viikossa. Kolesterolia alentava vaikutus on parhaimmillaan, kun tuotteita nautitaan päivittäin osana ateriaa. Vaikutus on pysyvä, kun kasvistanoliesteriä käytetään riittävästi (1,5-3 g/vrk). Tuotteet on tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa. Tuoteperheeseen kuuluu levitteitä, tehojuomia, jogurttia sekä ravintolisät.
 Ajattelin tämän kuukauden testijakson ajaksi ja jatkossakin ottaa tueksi Benecolin tuotteista:

-  Kevyt Kasvirasvalevitteen käytettäväksi leivän päälle. Benecol Kevyt Kasvirasvalevite 35% on Benecol-levitteiden klassikko. Leivälle sopiva tuote on vähälaktoosinen ja sisältää runsaasti pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa.

- Tanssi- ja salitreenin jälkeen nautittavaksi Benecolin eri makuisia Tehojuomia, kuten esim. mustikan, joka on raikas mustikkasoseella maustettu jogurttijuoma. Tehojuoma kannattaa nauttia aterian tai välipalan yhteydessä. Päiväannoksen kasvistanolia saa yhdestä pullosta.

- Aamupalan ja välipalan tueksi ajattelin kokeilla Benecolin mansikkajogurttia, joka maistuu herkullisen täyteläiseltä. Se sisältää vain alle 1 % rasvaa ja sille on myönnetty Sydänmerkki.

- Itselle uutena tuttavuutena Benecol Soft Chew Lemon&Lime ravintolisän, joka on pehmeä, pureskeltava raikkaanmakuinen kasvistanolia sisältävä ravintolisä. Se on kätevä tapa alentaa kolesterolia esimerkiksi työpäivän aikana tai matkoilla, ei vaadi kymäsäilytystä. Suositusannos 3-6 tablettia ruokailujen yhteydessä.

Katsotaan millaisia tuloksia saan aikaan kuukauden aikana. Tasan kuukauden päästä käyn uudestaan verikokeissa, joten katsotaan mitä vaikutuksia Benecolin tuotteilla on minun matkalla terveellisempää elämää.


Terkuin,


1 kommentti

  1. Mutta eihän sun kolesteriarvoissa ole yhtään mitään vikaa!? Miten ne tuosta voisivat parantua?

    VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.