Benecol Challenge - lopputulokset ja merkityksellinen muutos

9. huhtikuuta 2017


Oikein mukavaa huomenta palmusunnuntaihin!

Muistatteko, kun viime kuussa kerroin päässeeni mukaan yhteistyössä Benecolin kanssa mittauttamaan kolesteroliarvoni ja kuukauden ajaksi testaamaan heidän tuotteita ja niiden vaikutusta kolesteroliarvojen paranemiseen. Tänään olisi sitten tilinteon aika, eli kerron miten kuukausi on mennyt, olenko käyttänyt tuotteita aktiivisesti ja kuinkas kävikään. Tässä on vietetty aivan tavallista ja normaalia elämään syömisen ja liikunnan suhteen, ainoastaan ruokailua tukemaan on otettu mukaan Benecolin kolesterolia alentavat tuotteet.

Kuukauden ajan olen siis testannut Benecolin tuotteita ja yhdistänyt niitä jokapäiväiseen ruokailuuni tukemaan terveellistä ruokavaliota ja parantamaan kolesteroliarvoja. Normaalisti Benecol alentaa arvoja keskimäärin 7-10%. Kuukausi sitten kävin mittauksissa ja silloiset arvot oli ihan ok. Mitään hälyttävää ei arvoista löytynyt ja kokonaisarvo 4,2 oli ihan ok. Kuukausi on hyvin lyhyt aika tehdä muutoksia, mutta itse uskoin siihen täysin ja lähdin heti alusta alkaen täysillä mukaan. Meidän suvussa ja lähipiiristä löytyy ihmisiä, jotka syövät päivittäin kolesterolilääkkeitä ja itse en haluaisi samaan ryhmään liittyä.

Kuukauden ajan olen leivän päälle lisännyt Benecolin kasvisrasvalevitettä. Normaalisti en käytä leivän päällä ollenkaan rasvaa, joten heti ensimmäisenä minulle tuli mieleen, tuleeko arvoni nyt muuttumaan huonommiksi, koska yhtäkkiä alankin syömään leivän päällä levitettä. Joka aterian yhteydessä nautin Benecolin Ravintolisän ohjeiden mukaan, koska niiden tulisi alentaa kolesterolia. Näiden ravintolisien maku on muuten todella miellyttävä sitruuna. Ravintolisät aiheuttivat ihmetystä sekä kotona että työapaikalla, mutta muiden niitä maistettua, yhteinen konsensus oli positiivinen. Maku ja koostumus kohdallaan! Näihin ravintolisiin jäi vähän koukkuun ja itse hain niitä jo lisää apteekista, koska halusin jatkaa niiden käyttöä tämän kokeilun jälkeenkin. Myös Benecolin jogurtit ja tehojuomat tulivat tutuiksi välipalan yhteydessä sekä jälkiruokana.
Sitten niihin tuloksiin, eli miten kuukauden testijakso vaikutti arvoihini. Tässä lukemat ennen ja jälkeen:

ENNEN:

Kokonaiskolesteroli ennen 4,2 / suositus alle 5,0
LDL-kolesteroli ennen 2,2 / suositus alle 3,0
HDL-kolesteroli ennen 1,7 / suositus naisilla yli 1,2
Triglyseridit ennen 0,57 / suositus alle 1,7

JÄLKEEN:

Kokonaiskolesteroli  3,4 / suositus alle 5,0
LDL-kolesteroli  1,7 / suositus alle 3,0
HDL-kolesteroli 1,4 / suositus naisilla yli 1,2
Triglyseridit 0,62 / suositus alle 1,7Kehitystä parempaan suuntaan siis tapahtui kuukauden aikana ja itse sain sellaisen tsempin päälle, että aion jatkaa samaa juttua tästä eteenpäinkin ja tehdä tästä itselleni elämäntavan.


Terveellisin terveisin,2 kommenttia

  1. Ihan mahtavaa! Osaatko sanoa, pitäisikö tuotteita käyttää noin kokonaisvaltaisesti, vai voisiko esimerkiksi vain pelkkä levite riittää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai sitä suositellaan, että jos pystyy niin käyttäisi muutamaa tuotetta tukemaan kolesterolin alentamista, mutta uskon jo yhden tuotteen tuovan arvoihin ryhtiä. Itse aloitin levitteen käytön ja nyt se on jäänyt ihan tavaksi jokapäiväiseen elämääni. Uskon pienillä teoilla olevan jo hyvä vaikutus arvoihin :)

      Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.