Magnoliat piristämään ja vappuherkkuja

26. huhtikuuta 2017


Heipsankeikkaa kaikille teille ihanille!

Huhtikuun viimeistä viikkoa on käynnistelty maanantain ja tiistain osalta kotoa sairastuvalta, kun kummatkin tyttöni sairastuivat vatsatautiin. Sitä tässä itsekin kuulostelee, aina kun vähän mahasta kirpaisee, että koskas sitä sama tauti alkaa myös itsellä. Toivottavasti ei vappuna! Meillä on tämän vuoden alussa ollut vatsatauti jo pari kertaa niin nyt saisi alkaa jo riittää, kirjaimellisesti. Olemme kyllä hyvin harvoin kipeinä, mutta tuo vatsatauti on kyllä viheliäin tauti, josta toipumiseen menee taudinkin jälkeen muutama päivä.

 Tällä viikolla juhlitaan kuitenkin mukavaa juhlaa eli vappua. Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä enimmäkseen länsimaalainen kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä. Se on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Vappusää vaihtelee vuosittain. Kolme neljästä vapusta on Suomessa poutaisia, ja joka toinen on hyvin aurinkoinen. Päivälämpötilat vappuina vaihtelevat Etelä-Suomen 5–20 asteen ja Lapin 0–15 asteen välillä. Tavallisin päivälämpötila on etelässä noin 11–12 astetta. Lunta tai räntää sataa Etelä-Suomessa vain kerran kymmenenä vappuna ja silloinkin tavallisesti öisin. Nyt säitä seuranneena ja tiistaina lumiseen maahan heränneenä, en yhtään ihmettilisi

Muutama päivä vielä töitä jäljellä ja sitten käynnistyy vappujuhlat. Tänään olisi tarkoitus käydä hankkimassa hieman vappukoristeita kotiin. Vappuhuiskat ja serpentiinit sekä muutama ilmapallo on perinteiden takia pakko hankkia. Ainakin viime vuonna lasten mielestä vappuhuiskilla oli hauska leikkiä siivoojia. Joka paikasta pyyhkittiin huiskilla pölyjä. Selvästi ovat ottaaneet äidistä mallia (joka on muuten maailman huonoin pölyjen pyyhkijä). Onneksi meiltä ei löydy avohyllyjä tai vitriineitä, joihin pölyä voisi kertyä. Saamaton olen pölyjen kanssa, vaikka siivouksesta muuten tykkäänkin kovin paljon.

Toivotaan, että tänä viikonloppuna saamme nauttia aurinkoisesta säästä ja grillailla sydämen kyllyydestä ihanassa säässä. Tulevaa vappua ja siihen kuuluvia herkkuja tulisi tänään suunnitella huolella. Ei ole nimittäin hajuakaan, mitä sitä vappuna vieraille tarjoaisi ja millä sitä itse haluaisi lasten kanssa herkutella. Perus munkkeja tulemme tietenkin valmistamaan ( sammutuspeite valmiina hellan vieressä jos jotain sattuu), mutta jotain muuta vappuun kuuluvaa olisi myös kiva kehittää tai sitten aloittaa jonkun uuden perinteen. Katsotaan mitä iltasella saan aikaan.
Kun vappu lähestyy ja kevät on kunnolla startannut, on keväisiä juttuja mukava lisäillä omaan kotiin esille. Olohuoneen pöydälle kävimme nimittäin lasten kanssa hakemassa kukkakaupasta ihanan pinkit magnolian oksat. Itselläni ei ole koskaan ollut magnolian oksia missään, joten kokeilimme jotain ensimmäistä kertaa ja näköjään koukkuun jäimme. Oksat on todella kauniit pelkästään niin, että kukat on vielä nupussa ja vasta avautumassa. Mitä oksat onkaan, kun kaikki kukat on avautunut ja ihastuttavat meidän olohuonetta. Sitä odotellessa!

Ensi kerralla nähdään keittiön puolella!

Terkuin,


5 kommenttia

 1. Näyttää hyvälle :) löytyikö oksat lohjalaisesta kukkakaupasta? itsellekin haluaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo kukkakauppa Veronasta ainakin löytyy näitä oksia kahdessa eri koossa. Nämä ovat niitä lyhyempiä ja pidemmät maksoivat muistaakseni 12€/kpl tai jotain.

   Poista
 2. On kyllä kauniit ja sopii vaaleaan sisustukseen upeasti! Kiva vinkki :)

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.