Uutta nojatuolia olohuoneeseen?

28. toukokuuta 2017


Oikein mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita!

Onpas tämä viikonloppu kulunut hurjaa vauhtia. Täällä on sunnuntaita aloiteltu hyvin rauhallisissa merkeissä. Olemme nimittäin heränneet ihan rauhassa ilman minkäänlaista kiirettä tai aikataulua tälle päivälle. Joskus nämä hitaat aamut on vain parasta viikonlopussa ja tulevat kyllä niin tarpeeseen, edes muutaman kerran kuussa. Tätä kutsuu arjen luksukseksi, koska toteutamme tälläisen hitaan aamun jo toisen kerran tässä kuussa äitienpäiväaamun lisäksi. Arkisin sitä tulee noustua ylös 5.30 ennen kukonlaulua, joten viikonloppuna on mukavaa vain rentoutua sängyssä ilman minkäänlaista kiireen tuntua. 

Kun tässä on ihan rauhassa heräilty, ajattelin esitellä täällä blogin puolella suunnitelmia olohuoneen suhteen, joita haluan myös rauhallisesti ja tarkasti tehdä. Mitään hätiköityjä päätöksiä en ole tehnyt, vaan olen makustellut asiaa, että haluaisin olohuoneeseen sijoittaa myös jonkinlaisen nojatuolin. Nykyiselle sohvallemme mahtuu samaan aikaan istumaan kolme henkilöä ja tämän takia haluisin sijoittaa olohuoneeseen lisää istumatilaa. Mutta sitten tulee se mutta. Haluaako sitä jonkun yksinkertaisen "ruokatuolin" tyylisen tuolin vai oikein kunnon löhötuolin? Vai tehdäkö helppo valinta ja valita sohvan kanssa samaa sarjaa oleva tuoli? Vai pitäisikö sitä olohuoneen todella avarana ja vähäeleisenä ja jatkaisimme ilman nojatuolia? Vaikeita juttuja. Mattoja on helppo ostaa, koska ne voi aina kokeilla kotona ennen ostopäätöstä ja palauttaa, jos matto ei toimi tilassa. Mutta nojatuolin tai olohuoneen uusi tuoli ei ole helppo päättää, kun sitä ei voi kokeilla.Katsotaan mitä päätöksiä tässä tekee. Ensiksi ajattelin etsiä hieman sopivia ehdokkaita, joten suunnittelupostausta tuolien suhteen tulossa. Jos teille tulee joku hyvä tuoli mieleen niin aina saa kommentoida ja ehdottaa. Valinta on nyt täysin avoin.


Mietteliäin terkuin,


15 kommenttia

 1. Teillä on ihanan ilmava olohuone. Ymmärrän täysin, miksi tuoli / nojatuoli mietityttää. Toisaalta istuma-tila olisi hyvä, varsinkin jos vieraita käy, niin olisi järkeviä istumapaikkoja. Toisaalta sitä ei kuitenkaan halua tilaa tukkoon.

  Kun muutimme kolmisen vuotta sitten nykyiseen asuntoon, meillä oli muuttaessa ihan nojatuolit, kaksin kappalein. Mutta tässä asunnossa tila meni jotenkin tukkoon. Möimme tuolit ja ostimme tilalle keinutuolin, jossa selkänoja on pinnoista tehty ja tuoli on valkoinen. Nyt valo kulkee tuolin läpi ja on huomattavasti kevyempi. Tilaahan tuokin vie, mutta on muuten olemukseltaan kevyt.

  Olisiko teillekin jokin pinnatuoli / läpinäkyvä / kevyt henkinen nojatuoli / tuoli sopiva. Saisitte istumatilaa, mutta ilmavuus säilyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksesi jakamisesta! Vähän samat mietteet itsellä. Lisätilaa istumiselle tarvittaisiin, koska meillä käy vieraita usein. Täytyypä etsiä tarpeeksi ilmavia ja hyviä istuinvaihtoehtoja, jos se ratkaisisi meidän tilaongelman.

   Poista
 2. Entäpä iso muhkea rahi, sellainen kuin Adean tre-rahi on!? Tarjoaa istumatilaa, sekä jaloille lepuutusta! Omissa haaveissani on saada nahkainen versio uuteen kotiin!
  -Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ihana!! Olisi muuten hyvä vaihtoehto eikä tukkisi koko olohuonetta ja nökyvyyttä keittiöön.

   Poista
 3. Oletko pitänyt tuosta sohvasta? Harkitsen samaa uuteen kotiini ja olisi kiva kuulla käyttökokemuksia. Yksi vaihtoehto teille voisi olla myös saman sarjan rahi. Pitäisi tilan edelleen avoimena. Toisaalta eihän se yhden istuttava nojatuolikaan kovin korkea ole. Kiva nähdä millaisia vaihtoehtoja sitten Ulla on mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis millaisia vaihtoehtoja sulla on mielessä :)

   Poista
  2. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. On kyllä meidän tarpeisiin vastannut todella hyvin ja käsinojia en ole yhtään kaipaillut sohvaan. Hyvä valinta siis :)

   Poista
 4. Hei! Ehdottaisin saman sarjan yhdenistuttavaa nojatuolia. Koska teillä ei ole ole sohvassa käsinojia, on moduulit tarvittaessa helppo yhdistää toisiinsa jos haluat joskus muuttaa järjestystä. Ja erillisinä sopivat hyvin toisiinsa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se vaihtoehto kävi itsellä mielessä ja olen sen omaan inspiskollaasiin lisännyt vaihtoehdoksi. Olisi sopiva lisä olohuoneeseen ja sama ilme jatkuisi.

   Poista
 5. Hei! Saman sarjan nojatuoli voisi toimia :) Koska teidän sohvassa ei ole käsinojia, saat yhden istuttavan nojatuolin tarvittaessa osaksi sohvaa, jos päätät joskus muuttaa olohuoneen järjestystä. Ja toki sopivat kauniisti toisiinsa erillisinäkin. Muista malleista k tuoli on ikisuosikkini. :) Kiva nähdä mihin lopulta päädyt :)

  VastaaPoista
 6. Olohuone on kaunis, mutta jotenkin kolkko. Laittaisi jonkun modernin pyörivän tuolin tuohon kulmittain niin, että tuolista voisi ihailla takassa palavaa tulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos olohuone näyttää kolkolta. Sitä se ei kyllä omasta mielessä luonnossa ole. Pyörivä tuoli olisi hyvä vaihtoehto ja todella lasten mieleen :)

   Poista
 7. vaihtaisin sohvan ja tv-tason paikkaa, ihan siitä syystä, että näin sohvasta voisi katsoa takkaa. Muuten tila kaipaa jotain väriä ja on .... aneeminen. Joku muhkea Howard-tyylinen nojatuoli ja jotenkin, että takka olisi se keskipiste ei telkka ja tylsä taso ja en vaan ymmärrä noita ihme karvavilttejä, jotka on asuntoesittelymäisesti pitkin lattiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti sohva ei mahdu toisinpäin vastakkaiselle seinälle tai sitten se pitäisi ottaa todella paljon seinästä irti, jotta se ei olisi makuuhuoneen sisääntulon edessä. Muuten idea on kyllä hyvä ja voi sitä joskus kokeillakin.

   Poista
 8. K-tuoli? On äärimmäisen mukava istua. :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.