Hauskaa juhannusta ja kesäloma käynnistyy!

23. kesäkuuta 2017


Oikein kaunista huomenta juhannusaattoon!

Tätä on odotettu ja vihdoinkin se on päällänsä, nimittäin kesäloma loma loma! Kolme viikkoa lomaa tiedossa ja sitten työt jatkuu ja seuraava loma starttaa taas sitten elo-syyskuussa. Loma-työ-loma-työ, siinä meidän kesän ja alkusyksyn rytmi. Moni on jo tällä hetkellä lomailemassa, mutta itselläni se alkoi än yyh teen nyt! Mut hei, se olis juhannusaatto. Juhannus (myös mittumaari joissakin murteissa) tarkoittaa valon ja keskikesän juhlaa, jota vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen tienoilla. Juhannukseen yhdistetään monia eri perinteitä, esim. mökkeilyä, juhannuskokko, juhannustanssit ja muita mukavia tapahtumia. Mekin ajattelimme mennä tänään katsomaan kaupungissamme järjestettävää juhannuskokkoa keskustaan. Kokko syttyy kello 20.00, jonka jälkeen on mukava siirtyä takaisin kotiin rauhaisaan illanviettoon.

 Suomessa juhannus on myös virallinen liputuspäivä, jolloin liputetaan koko juhannusyön ajan. Juhannukseen on vanhastaan liittynyt erilaisia uskomuksia ja taikoja, joilla on pyritty varmistamaan tuleva sato ja naimaonni. Itsekin olen nuorena tehnyt vaikka mitä juhannustaikoja. Yksi taika minkä muistan, on laittaa paikkakunnasta ja perinteestä riippuen juuri tietty määrä, esimerkiksi seitsemän tai yhdeksän erilaista kukkaa tyynyn alle juhannusyöksi. Nukkuessa pitäisi sitten aviopuolison ilmaantua unessa. Ajattelimme lasten kanssa mennä läheiseen metsään ja pellolle keräämään erilaisia kukkia ja samalla pääsen opettaa vanhoja taikoja tytöille. Näitä taikoja minä tein nuorena ja on mukava päästä näyttää vanhoja perinteitä myös omille tytöille.
Oikein ihanaa juhannuksen aikaa ja kuullaan sunnuntaina!


4 kommenttia

 1. Ihana maljakko <3 ja hyvää juhannusta koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Kati ja oikein ihanaa juhannuksen aikaa sinnekin <3

   Poista
 2. Ihana maljakko, mistä se on hankittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on saatu, mutta sitä saa ostettua Kartellin myymälästä Helsingin keskustasta :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.