Perusarki purkautuu tässä ja nyt

9. elokuuta 2017


Oikein ihanaa huomenta keskiviikkoaamuun!

Mitäs teille kuuluu? Itselläni ei ole mitään suuria uutisia kerrottavana. On keskiviikko, elämä pyörii hyvällä mallilla ja täällä eletään perusarkea. Perusarki, voisiko ehkä tylsempi aihe? No mutta sitä se elämä on ja siihen arkeen tulee olla tyytyväinen. Elämä ei aina ole raketteja ja serpentiiniä, vaan pienistä asioista pitää ilo syntyä. Itse rakastan arkea, vaikka ei se mitään ihmeempää olekaan. Olen ehkä hyvin kaavoihin kangistunut, mutta se on se liima, joka pitää tämän paketin koossa. Olen kuullut niin monta kertaa mainittavan lauseen "no meille kuuluu perusarkea, ei mitään ihmeempää". No mutta sitähän se elämä on pääasiassa. Sitä arkea sitten maustetaan kaikella mukavalla tekemisellä.

Mistä ihmeestä tämä avautuminen kumpuaa? No bussissa sitä kuulee ja näkee kaikenlaista tulijaa, menijää ja keskustelua. Jos ihminen ei ole tyytyväinen omaan arkeensa, on siihen tehtävä sitten muutoksia. Itse olen äärimmäisen tyytyväinen ja meidän metodit toimivat, kun aikataulut toimii ja nautitaan niistä pikkuriikkisistä jutuista mitä elämä tuo tullessaan.

Jos työt nyppii, vaihda työpaikkaa johonkin missä tunnet taas olevasi tärkeä. Työt koostaa 1/3 omasta päivästä, joten pitäähän työn olla sellaista missä viihtyy. Työn tulee olla merkityksellistä, työssä pitää pystyä kehittyä ja osaa pitää joskus hauskaa. Tämä on siis täysin oma mielipide, eikä mikään ultimaattinen totuus. Joskus käy niin, että työn merkityksen huomaa vasta sitten, kun sitä ei enää ole tai olet siirtynyt toiselle työpaikalle. Työn avulla me saamme ystävyyssuhteita, toimeentulomme ja joskus myös hieman henkistä terapiaa. Itse olen niin sosiaalinen ihminen, että ilman töitä turhautuisin. Työllä on valtava sosiaalinen merkitys, jonka avulla itse pääsen tyydyttämään omat sosiaaliset tarpeeni joka päivä. Työ voi joskus olla uuvuttavaa, mutta yleensä tosi palkitsevaa. Itselläni oli ainakin ihan huippufiilis loman jälkeen, kun pääsi takaisin työn pariin ja näkemään työkavereita. Kesän aikana on itselle tapahtunut niin paljon kaikkia mukavia asioita kesän aikana, joten on mukava päästä töihin kuuntelemaan muiden kuulumisia ja hyviä/huonoja kokemuksia. Etäpäivien ainoa huono puoli on se, että et pääse keskustelemaan muiden ihanien ihmisten kanssa. Siksi pyrin itse käymään toimistolla niin paljon kuin mahdollista. Työ ja ystävät - hyvä yhdistelmä!


Summa summarus, elämä on sitä miksi sen itse tekee ja arki on sitä mistä pitää osaa nauttia! Kaikki muu on sitten sitä luksusta, mikä täydentää perusarkea. Ollaan tyytyväisiä siihen mitä meillä tällä hetkellä on ja jos jokin mättää, pyri tekemään siihen muutos. Siihen ei aina löydy työkaluja ja taikoja emme pysty tekemään, mutta ei se aina ihan rakettitiedettä ole. Se on ihana huomata, kun kaikki menee hyvin ja olo on hyvä, että onpas itsellä vaan hyvä olla.

I rest my case.


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.