Älyä ja turvaa ravintoon ja liikuntaan - tärkeän asian äärellä

4. lokakuuta 2017








Oikein vauhdikasta huomenta!

Tänään liikutaan todella tärkeän asian parissa - turvallisuus, ravinto ja äly. Okei, kuulostaa todella kummalliselta yhdistelmältä, mutta käy järkeen. Nyt nimittäin on kyse älyhenkivakuutuksesta. Jotkut kuulevat siitä ensimmäistä kertaa, joillekin se ei ole uusi tuttavuus. Itse olen jo hetken perehtynyt tähän aiheeseen, koska nyt tässä hetkessä käsittelemme itselle tärkeitä teemoja, joiden ääreen aina hyvä hetkeksi pysähtyä, ennen kun mitään tapahtuu. Pureudun tähän teemaan ravinnon kautta, joka itselleni on viimeisen vuoden ollut äärimmäisen tapetilla oleva teema, johon olen joutunut pakon sanelemana panostamaan ja tutustumaan enemmän kuin ehkä koskaan. Kaupallisessa yhteistyössä LähiTapiolan kanssa haluankin avaa teidän kanssa tärkeää asiaa, nimittäin älyhenkivakuutuksen ja ravinnon yhdistämistä yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.






Ravinnon saanti on elintärkeää ja mitä terveellisempää ravintoa nauttii, oma keho siitä kiittää. Ennen kun itse tulin ensimmäisen kerran raskaaksi, en ollut koskaan ollut kiinnittänyt niin paljoa huomiota omiin ruokailutottumuksiin ja mitä suuhun tuli laitettua. Joskus sitä huomasin olleensa syömättä pitkän ajan ja joskus taas sitä oli kausia, jolloin kaikki maistui. Ensimmäisen raskauden myötä sitä oikeastaan oppi pakostikin miettimään omia tottumuksia ja mitä sitä onkaan tullut syötyä. Sitä ennen liikuin hyvin paljon, jolloin ruokailu ja ravinnosta tarkkailu ei ollut niin justiinsa. Väärin! Niin väärä ajattelutapa, mutta aikaa ei vaan voi kääntää taaksepäin. Raskaana oleminen herkisti omat aistit ja tietoisuuden ravinnon tärkeydestä ja terveellisyyden merkityksestä, kun yhtäkkiä sitä pitikin ajatella kahden ihmisen edestä. Toisen raskauden aikana jouduin pitämään ruokapäiväkirjaa ja mittailemaan verestä sokereita, koska minulla todettiin raskausajan diabetes. Olin myös selästäni todella huonossa kunnossa sekä kärsin rytmihäiriöistä raskauden ajan. Raskauden ja liikunnan yhdistäminen puolenvälin jälkeen ei vaan enää onnistunut. Tämä viimeistään herätti huolehtimaan terveellisen ravinnon saannista ja laittoi ruokavalion aikalailla uusiksi. Siitä sitten jatkoa seurasi, kun toinen lapsi oli syntynyt maailmaan ja pääsi taas liikunnan ilosta nauttimaan. Olen aina ollut liikuntaihminen, joten se tunne, kun pääsi taas liikkumaan, kuuntelemalla omaa kehoa ja sen vointia, antoi hurjaa pontta ja motivaatiota yhdistää terveellinen ravinto liikunnan iloon. Sillä tiellä ollaan edelleen ja tällä linjalla pysytään, koska se selvästi vaikuttaa jokapäiväiseen jaksamiseen ja tekemiseen. Itse huomaan ainakin sen, että jos terveellisen ruokavalion ja ravinnon lähteiltä lipsuu, vaikuttaa se omaan mielialaan aikalailla välittömästi ja sitä löytää itsensä väsymyksen partaalta.







Terveellinen ravinto on äärimmäisen tärkeä osa omaa hyvinvointia. Terveellinen ravinto on monipuolista ja siinä on erilaisia ravintoaineita tasapuolisesti. Terveellinen ruokavalio pitää myös painon kurissa ja tasapainottaa elämää. Ravinto ja liikunta kietoutuvat monilla tavoin toisiinsa ja tukevat toinen toisiaan, tuoden ainakin omaan elämään hyvää oloa. Terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o ja sitä on helppo hyödyntää ja koostaa omassa arjessa. Kun syö terveellisesti ja siihen vielä yhdistää liikunnan, oma keho kiittää. Olemme käyneet näitä asioita ihan pienestä pitäen läpi omien vanhempien kanssa, koulujen terveystiedon ja biologian tunneilla,  aikuisena omien lapsien kanssa jne. Ravinto on 1/3 omaa elämää ja itse pidän siitä huolehtimisesta äärimmäisen tarkkaan huolta.

Miten LähiTapiolan älyhenkivakuutus sitten voi tukea ravinnon tärkeyttä ja auttaa juuri sinua ravinnon ja liikunnan kombinaation äärellä? Minun esittelemä vakuutus on älyhenkivakuutus, joka on enemmän kuin perinteinen, taloutta turvaava henkivakuutus. Se on vakuutus, joka auttaa sinua voimaan paremmin. Älyhenkivakuutus-kokonaisuuteen kuuluu perusturva-henkivakuutus, sähköinen terveystarkastus ja itsevalmennusohjelmat, aktiivisuusranneke tai sykemittari, hyvinvointitietoa ja etuja kumppaneilta sekä hyvinvointisovellus puhelimeen. Älyhenkivakuutus voi siis auttaa. Älyhenkivakuutuskokonaisuuteen kuuluu apuvälineitä myös ravitsemukseen ja säännöllisen ateriarytmin löytämiseen. Muistatko syödä säännöllisesti? Säännöllinen ateriarytmi pitää nälän loitolla ja auttaa painonhallinnassa ja vaikuttaa jopa suun terveyteen. LähiTapiolan mobiilisovelluksessa voit asettaa itsellesi muistutukset säännöllisen ateriarytmin saavuttamiseksi. Duodecimin tarjoamissa itsevalmennuksissa on valittavissa ravintovalmennus. Harjoitusohjelmassa keskitytään kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin, kokojyvätuotteisiin sekä kalaruokiin.








Itse pidän tätä teemaa ja koko LähiTapiolan älyhenkivakuutusta äärimmäisen tärkeänä asiana ja motivaation lähteenä oman hyvinvoinnin parissa. Kuten jo muutama viikko sitten kerroin, todettiin itselläni ärtyneen paksusuolen oireyhtymä, jolloin kivut olivat haitanneet omaa elämää jo hetken. Siinä hetkessä päätin lääkärin kehoituksesta kiinnittää huomiota omaan ravintoon ja ravintotottumuksiin. Yhtäkkiä sitä huomasi, että vaikka sitä oli terveellisesti syönyt siitä lähtien kun ensimmäisen kerran raskaaksi tuli, ei kaikki kumminkaan omassa ravintotottumuksessa ollut kunnossa. Niinpä päätin uusia omat tottumukset kokonaan, jättää hiilihydraatit tietyltä osin vähemmälle, jolloin tulokset alkoivat näkyä jo lyhyen ajan sisällä. Kaiken tämän tueksi LähiTapiola tarjoaa hyvin kokonaisvaltaista älyhenkivakuutusta, joka helpottaa terveellisen ruokavalion noudattamista ja kannustaa kiinnittämään huomiota omiin tapoihin ja oikeaan ruokavalioon panostamiseen. Ja kyllä se panostaminen kannatti ja tämä uusi älyhenkivakuutus siihen myös kannusti.







Miksi sitten vakuutus, joka kannustaa voimaan paremmin, on mielestäni toimiva? No ainakin itselle se tuo tukea ja turvaa toteuttaa omia tavoitteita ravinnon ja liikunnan parissa. Nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä, joten sitä motivoimaan tarkoitettu älyhenkivakuutus kulkee näiden kahden teeman kanssa rinta rinnan, tukien ja täydentäen kaikki kolme toisiaan. Ennen kun itse aloin tuntemaan kipuja omassa kropassa ruokavalion takia, ei sitä osannut arvostaa kuitenkaan puhtaan ruoan tarkoitusta ja vaikutusta. Sitä oli luullut elävänsä terveellistä elämää, mutta kun asioihin alkoi kiinnittää huomiota, huomasi oman ruokavalion lipsuneen pikkuhiljaa tuhdimmaksi ja tuhdimmaksi. Tästä johtuen päätin tehdä elämäntaparemontin ruokavalion osalta ja sillä tiellä ollaan aikalailla edelleen. Älyhenkivakuutus on enemmän kuin perinteinen, taloutta turvaava henkivakuutus. Se on vakuutus, joka auttaa sinua voimaan paremmin ja pistää miettimään itsestäänselviä asioita uudelta kantilta. Kuka ei haluaisi panostaa omaan hyvinvointiin?







Jos kiinnostuit LähiTapiolan älyhenkivakuutuksesta ja haluat tietää siitä vielä enemmän, käy ihmeessä kurkkimassa heidän nettisivuilla, josta löytyy kattavasti tietoa aiheesta. Lisätietoja löydät tästä!




Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.