Makuuhuoneen uusi ilme - harmaata ja vaaleutta!

11. lokakuuta 2017Oikein kaunista huomenta ihanuudet!

Lokakuun puolelle on siirrytty ja sehän on mukavaa. Tämä tarkoittaa, että vuoden viimeinen neljännes on käynnistynyt ja se jos jokin on varmasti ihmeitä ja taikaa täynnä. Jos minulta kysytään, on tämä ajanjakso vuodesta kaikista ihaninta aikaa - täynnä rauhaa, rakkautta ja välittämistä. Nyt jos koskaan on hyvä alkaa miettiä oman kodin viihtyisyyttä, nimittäin illat pimenevät aikaisemmin ja aikaisemmin, jolloin sitä tulee väistämättä vietettyä enemmän aikaa sisätiloissa. Kauniit auringonlaskut ovat jo hetken ihastuttaneet meitä suurista olohuoneen ikkunoita. Kun pimeys laskeutuu, alkaa sitä väkisinkin myös väsymys painaa päälle aikaisemmin ja aikaisemmin. Siksi makuuhuoneen puolelle tulee siirryttyä hyvissä ajoin ja makuuhuoneesta on kyllä tullut rauhoittumisen pesä. Niinpä olinkin todella innoissani, kun pääsin mukaan kaupallisessa yhteistyössä Ellos:n kanssa uudistamaan makuuhuoneen ilmettä rauhallisemmaksi, tunnelmallisemmaksi ja maanläheisillä väreillä.

Ihastuin jo viimeksi Ellos:n makuuhuonetekstiilien laatuun ja ulkonäköön, koska itselleni on makuuhuoneen ja erityisesti pussilakanoiden laadulla suuri merkitys. Sitä kumminkin vietetään suunnilleen kolmannes päivästä sängyssä peittojen ja pehmeiden tekstiilien alla, joten silloin makuuhuoneessa hyödynnettävien tekstiilien merkitys kasvaa ja nousee suureen rooliin. Tekstiilien tulee olla miellyttävät, mukavan tuntuiset ja samalla myös ulkonäöltään kauniit. Ulkonäkö on monessa asiassa puoli ruokaa - niinhän sitä sanotaan. Itse korostaisin makuuhuoneen puolella enemmän tunnetta - miltä tekstiilit tuntuvat iholla ja miten sitä odottaa jo illasta pääsevänsä käpertymään peiton alle lämpöön.


Niinpä päätin laittaa tuulemaan makuuhuoneen puolella ja uudistin makuuhuoneen tekstiilit viimeistä myöten.  Hieman tummemmaksi päiväpeitoksi makuuhuoneeseen kotiutui Juliette-päiväpeite koossa 260x260 cm ja valmistettuna ekologisesta puuvillasta. Tuon Juliette -sarjan tuotteet ovat GOTS -sertifioituja (Global Organic Textile Standard) ja kuuluvat Elloksen Conscious Choise valikoimaan. Päiväpeiton väri on kitinharmaa ja on todella mukavaa vaihtelua puhtaan valkoiseen päiväpeittoon. Makuuhuoneeseen tuli jotenkin levollinen tunnelma tummentuneen päiväpeiton ansiosta ja päiväpeitteen kuviointi tuo kivaa vaihtelua makuuhuoneeseen. Tuote sisältää ekologista puuvillaa, joka on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimuuntelua. Vaikka olen aina tykännyt valkoisesta silkkipäiväpeitteestäni, huomasin olevani vielä enemmän ihastunut tähän kitinharmaaseen sävyyn. Sävy vie makuuhuoneen tunnelmaa vähän syksyisempään ja jopa talvisempaan tunnelmaan. Näissä kylmenevissä säissä se on erittäin sopivaa ja mukavaa.Ellokselta valitsin meille uuden Juliette-pussilakanasetin tuplakoossa ja tummanharmaan sävyssä, sekä Dream- tyynyliinoja puhtaan valkoisen värissä tuomaan kontrastia tummempaan petaukseen. Kun päiväpeite ja lakanat ovat samaa sarjaa, sopivat ne hyvin toisiinsa. Juliette-pussilakanasetti on miellyttävää, pehmeäksi pestyä ekologista puuvillaa. Dream-sarjan tuotteet ovat helppohoitoisia ja kestäviä, sileää kapealankaista puuvillaa. Aidon tuntuiset tekstiilit tuovat ylellisyyttä arkeen ja tuntuvat miellyttävältä iholla sänkyyn hyppäessä. Tuote on saanut myös Joutsen-ympäristömerkinnän. Koko valmistusprosessissa ja raaka-aineiden valinnassa on vältetty haitallisia aineita ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Vaikka kesän ajan olenkin hyödyntänyt makuuhuoneen puolella toistuvasti pellavalakanoita, olen syksyä kohden tietoisesti siirtynyt puuvillaisiin tekstiileihin, jotka lämmittävät kivasti kylmenevässä illassa. Pellavalakanat ovat niin miellyttävät, mutta varsinaiset karkulaiset, jotka eivät millän pysyä kuosissa, kun taas puuvillalakanat säilyttävät muotonsa ja paikkansa helposti.
Oikein mukavat valinnat tummeneviin iltoihin. Ellokselta tilaaminen on helppoa ja makuuhuoneen muodonmuutos kohti syksyä ja talvea mielestäni erittäin onnistunut. Mielellään sitä olisi tänäänkin aamulla jäänyt neljän jälkeen uusien makuuhuoneen tekstiilien alle köllimään lämpöiseen tunnelmaan. Lisätietoa Juliette-päiväpeitteestä, Juliette-lakanoista, Dream-tyynyliinoistaGOTS-sertifikaatista ja Conscious Choisesta on löydettävissä Elloksen sivuilta.Ihanaa päivää toivottaen,


3 kommenttia

 1. Eikö tänään pitänyt julkaista kalenteriarvonnan voittaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Arvonnan voittajat ovat nyt uusimmassa postauksessa julkistettu :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kaunista, miten olet laittanut valot sängynpäätyyn?

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.