Helppohoitoiset ja upeat silkkikasvit olohuoneessa

12. maaliskuuta 2018

Oikein mukavaa huomenta maaliskuiseen maanantaihin!

Täällä vielä parannellaan kotona flunssaa, mutta onneksi se on jo helpottamaan päin. Kaikista vaikeinta tuntuu olevan se, että pitäisi pysyä kotona ja olla tekemättä mitään. Itse olen kyllä joskus sellainen koti-ihminen, mutta enimmikseen tykkään mennä ja viipottaa urheilun parissa ja käydä kavereilla/sukulaisilla kyläilemässä. Sitä kun lauantai ja sunnuntai piti vaan olla ja möllöttää, niin ei se helppoa ollut. Siitä kyllä huomasi, että ei ole kunnossa, kun takkapuita pihalta hakiessa korillisen ja kantaessa sitä 10 metrin matkan sisään, tuli ihan älytön hiki. Eipä tässä siis ihmeempiä uskalla tehdä, vaan parempi pysyä sisätiloissa ja viltin alla. Pitkästä aikaa, kun sitä makoilee sohvalla, alkaa omasta kodista löytää asioita mitä pitäisi tehdä, kun vaan kerkeisi. Varsinkin ikkunoiden pesu huutelee jo kovin kulman takana ja sisällä sen voisi jo hyvin toteuttaa. Vaarallisia juttuja siis nämä sairastelupäivät.

Onneksi viime viikolla oli kuitenkin terveitäkin päiviä ja sain paljon aikaan asioita. Yksi mukava asia oli kaupallisessa yhteistyössä Viherviisikon kanssa toteutettu kotimme huonekasvien lisääminen ja lisätunnelman luonti. Kotoamme löytyi aikaisemmin wc:n puolelta tasan yksi silkkikasvi ja olohuoneen puolelta valkoinen orkidea, joten viherkasvien tuominen omaan kotiin oli suotavaa. Aiemmin hankittu silkkikasvi on ollut itä parhain vaihtoehto tälläiselle ei-niin-hyvälle viherpeukalolle ja tälläkin kertaa jatkoimme samaa linjaa, kun Viherviisikko valmisti minulle näyttävät, valkoiset orkideaistutukset. Nämä orkideaistutukset ovat siis myös silkkikasveja, joten niiden hoitaminen on älyttömän helppoa.

Viherviisikko on suurimpia puutarha- ja vihersisustusalan palveluyrityksiä. Toiminta-alueena on koko pääkaupunkiseutu, mutta he toimittavat kasveja ja tarvikkeita ympäri Suomen. Asiakkaat koostuvat yksityisistä asiakkaista, yritysasiakkaista, yhteisöistä ja kiinteistöistä – pienistä aina suuriin pääkonttoreihin asti. Viherviisikko hoitaa yli 400 pihakohdetta pääkaupunkiseudulla. Sisäviherkasvien hoitokohteita taas on noin 150. Lisäksi heidän verkkokauppamme palvelee kaikkia kuluttaja-asiakkaita ympäri vuorokauden.

Meidän kotiin kotiutui siis kaksi orkidea-asetelmaa valkoisilla ruukuilla. Silkkinen Phalanopsis orkideakasvi on tarkoitettu sisäkäyttöön. Kasvi on valmistettu pääasiallisesti muovista ja polyesteristä kasvin juurella keinomulta ja sammalta. Kukkavanoja tuotteessa on kolme ja kukkien väri on valkoinen. Tuote ei sisällä ruukkua. Silkkikasvi on ulkonäöltään kuin aito kasvi, vain kestävämpi ja helppohoitoisempi. Kasvi kestää auringonpaahdetta sekä vedellä puhdistamisen. Lehtiä ja kukkavarsia voidaan taivutella haluamaan muotoon. Kasvia käytetään pöytäkasvina ja se voidaan sijoittaa mm. paikkoihin joissa aito orkidea ei menesty. Sopii allergisille sillä ne eivät sisällä mm. pienhiukkasia ja itiöitä kuten aidossa mullassa ja kasveissa.

Nämä orkideat ovat kyllä todella aidon näköiset ja niitä ei oikeista kukista edes erota. Itse en tiedä kasveista ja kukista sekä niiden hoidosta paljoa mitään, joten nämä orkideat on loistoidea kiireiselle ihmiselle, joka ei kerkeä, osaa, tai muista hoitaa kotoa löytyviä viherkasveja. En voi siis muuta kuin aidosti suositella silkkikasvien hyödyntämistä kotona. Kerrankin kotoamme löytyy vihreää, joka ei kuukahda minun käsieni ja huonojen viherkasvitaitojen alla. Iso kiitos siis Viherviisikolle suosituksesta ja näiden upeiden orkidea-asetelmien kokoamisesta.


Mukavaa viikkoa toivottaen,3 kommenttia

 1. Vau! Ei millään uskoisi orkidean olevan silkkikukka!

  Itse olen viime kuukausina suosinut silkkikukkia monien aitojen ollessa myrkyllisiä kissallemme. Olen juurikin orkideaa metsästänyt jä tässä olisi paras vaihtoehto meille. Kiitos paljon kun vinkkasit, ihana postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa jos oli apua :) Itselläni ei eläimiä ole, mutta olen hieman käsi kukkasten ja kasvien kanssa, joten nyt voin huoletta ihalla näitä ympäri vuoden.

   Poista
 2. Excellent post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Bless you!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.