Täältä tulee munavaras

25. maaliskuuta 2018Oikein mukavaa huomenta palmusunnuntaihin!

Tänään on se päivä kun meidän jengi lähtee virpomaan. Virvonta tai virpominen on lasten perinne, jossa käydään pääsiäisaikaan koskettamassa koristelluilla pajunkissavitsoilla toivottaen onnea ja terveyttä yleensä naapurustolle. Usein lapset ovat pukeutuneina pääsiäisnoidiksi, mutta meillä onkin hieman erilaiset virpojat, kun toinen haluaa olla pupu ja toinen luurankohousuinen noita. Virvontaperinne ei liity sinällään millään tavoin noidaksi pukeutumiseen. Trulliksi pukeutuminen on ollut täysin erillinen, länsisuomalainen perinne. Ruotsista rantautuneen perinteen mukaan noidat kiertelevät ovelta ovelle toivotellen hyvää pääsiäistä kaikille. Noh, samapa tuo millaisia virpojia, kunhan uskallusta asiaan löytyy. Itse muistan omasta nuoruudesta tähän päivään panostamisen ja vanhojen kahvipannujen etsimisen, jonne kaikki saadut virvontapalkkiot laitettiin. Nyt meidän prinsessat haluat pinkit ämpärit mukaan, jonne sitten munat ja muut suklaat saa tiputtaa. Olemme siis hieman modernisoinut tätä perinnettä, kumminkin sitä täysin kunnioittaen.


”Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle.”

"Virvon varvon vitsa uusi, kaunis niinkuin kukkiva kuusi. Elämän onnea toivotan sulle, parhaat lahjat anna sä mulle"


Ja sitten kun virvonta alkoi olemaan itselle jo vähän liian lapsellista niin loru muuttui.. "Kädet ylös, kädet alas. Täältä tulee munavaras!!"


Mukavaa palmusunnuntaita toivottaen,


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.