Pääsiäisen herkku - McVitie's juustokakkujäätelö

1. huhtikuuta 2018


Oih, nyt on pääsiäinen parhaimmillaan!

Mitä pääsiäisenä yleensä tehdään? No nautiskellaan hyvästä olosta, lomasta, perheestä, hyvästä ruoasta ja juomasta, sekä ollaan ja möllötellään. Ainakin meidän perheen pääsiäinen kulkee tällä teemalla lävitse. Jos jotain suureellista tehdään, se on aika ex-tempore ja fiilisten mukaan. Itse en ole aikataulutettujen lomien ystävä, mutta hyvä asioita on suunnitella ennakkoon lyömättä mitään lukkoon. Ja nyt puhutaan siis ohjelmasta. Yksi asia pääsiäisessä ja juhla-ajassa suunnitellaan ääriä myöten valmiiksi ja lukitaan vastaus lopullisesti. Ja se asia on nimittäin pääsiäisen menu. Varsinkin suurena jälkkäreiden ja makean ystävänä, jälkiruoka on sellainen mikä pitää ehdottomasti valmistaa ennakkoon testattavaksi, jotta se onnistuu 110% hyvin pääsiäissunnuntaina, jolloin lounastamme perheen ja sukulaisten kanssa yhdessä joka vuosi. Tänäkin vuonna en poikennut hyvästä ja valikoidusta tavasta valmistaa jälkiruoka ennakkoon ja testata sen toimivuutta lasten kanssa. Tämän vuoden pääsiäispöytää tulisi nimittäin ihastuttamaan aivan täydellinen ja kevyt jälkiruoka, joka ei normaalisti poiketen ole tänä vuonna perinteinen pääsiäisen juustokakku - vaan kaupallisessa yhteistyössä McVitie´sin kanssa moderni mustikkajuustokakkujäätelö.


Kuten monelle muullekin, myös itselleni tulevat Digestive -kekseistä ensimmäiseksi mieleen juustokakut, joissa melkein aina käytetään kekseistä ja voisulasta tehtyä pohjaa, tottakai. Itsekin olen näitä keksejä hyödyntänyt melkein jokainen kerta juustokakun pohjassa, kun on tullut elämän aikana vaikka minkälaisia juustokakkuja valmistettua. Mutta on meillä ollut toinen käyttötapa näille herkullisille kekseille ja se on lapsilla ollut ihan suoraan juuri sellaisena kuin keksi on, suoraan suuhun vain. Nämä keksit on tyttöjemme suurta herkkua ja tämä tapa on meille iskostunut omilta vanhemmiltani, joilta löytyy kyseisiä keksejä kaapista joka ikinen kerta, kun me heillä vierailemme. Tytöt siirtyvät ulkovaatteet riisuttuaan suoraan vanhempieni keittiöön ja erään tietyn kaapin eteen, josta he löytävät itse pillimehut ja herkulliset Digestive-keksit ihan itse. Keksit ovat todella maittavia myös ihan sellaisinaan. Juustokakun pohjana nämä keksit ovat ainut oikea klassikko, mutta aidot McVitie´s Digestivet taipuvat yllättävän moneen muuhunkin käyttötapaan. Käy kurkkaamassa inspiroivat ideat täältä!Kuten aikaisemmin postauksen alussa kerroin, meidän pääsiäistä tulee tänä vuonna ihastuttamaan niin ihanan kevyt ja maukas juustokakku, mutta jäätelön muodossa eli vietynä seuraavalle levelille. Olen pääsiäisen kunniaksi aina leiponut juustokakkua. On tullut valmistettua persikkajuustokakkua, Kinderjuustokakkua, sitruunajuustokakkua jne jne. Mutta tänä vuonna asiat viedään eteenpäin ja taivutetaan hieman modernimpaan twistiin - jäätelön muotoon. Tässä olisi ohjetta maittavaan ja herkulliseen mustikkajuustokakkujäätelön valmistukseen. Itse olen aina pelännyt jäätelön valmistamista, koska kuvittelin sen olevan niin hitsin vaikeaa. Kun sitä ensimmäisen kerran valmistettua huomasi näiden pelkojen olevan täysin turhia ja ihme kuvitelmia, koska valmistuksessa kesti tasan 15 minuuttia ja lopputulos oli niin maukas ja maittava!


Mustikkajuustokakkujäätelö

Ainekset:

300gr maustamaton tuorejuusto
2dl sokeria
2,5dl maitoa
2dl kuohukermaa
3rkl sitruunamehua
1tl vanilliinisokeria
3dl mustikoita
7 kpl McVitie´s Digestive keksejä

Valmistus:

Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi tuorejuustoksi. Vatkaa mukaan sokeri pienissä erissä ja lisää mukaan kerma sekä maito ja jatka vatkausta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja vanillinisokeri ja jatka vatkaamista niin kauan, että sinulla on paksu, kuohkea massa. Aseta mustikat kulhoon ja survo ne sauvasekoittimella. Murenna keksit tehosekoittimessa. Lisää vuoan pohjalle keksimurua ensimmäiseksi. Kaada jäätelömassa pakastimenkestävään rasiaan ja sekoita mustikkasurvos mukaan raidoittamaan jäätelöä sen sekaan. Lisää kerros keksimurua ja loput jäätelömassasta. Murusta loput murut jäätelömassan päälle. Anna pakastua n. 6 tuntia tai mieluummin yön yli kannella tai kelmulla peitettynä. Itse asetin vuoan pakastepussin sisään.

Ei se valmistus sen helpompaa voisi olla! Itse annoin vuoan olla pakkasessa koko yön ja seuraavana päivänä otin ajoissa sulamaan pöydälle. Jäätelö oli täydellistä nautittavaksi jo 30 minuutin sulamisen jälkeen ja siitä sai pyöräytettyä täydellisiä pallojätskejä tarjottavaksi.

Itse hyödynsin tässä reseptissä ihan perinteisiä McVitie´s Digestive-keksejä. Näitä samoja keksejä löytyy myös maukkaina suklaapäällysteisinä ja niitäkin voi leivonnassa hyödyntää vaikka missä ja miten. Me tytöt kyllä keksimme vaikka mitä käyttötapoja ja seuraavaan reseptiin ajattelin niitä kokeilla hyödyntää taas ihan uudella tavalla.Mutta mistä keksien nimi Digestive oikein tuleekaan? Tarina nimen takana on varsin yksinkertainen ja hauska. Nimittäin 1830-luvulla skotlantilaiset tohtorit kehittivät reseptin keksille, jolla heidän mukaansa olisi ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia ihmisen elimistössä. Ruokasoodaa käytettiin veteen sekoitettuna närästyslääkkeenä, mutta keksitaikinaan sekoitettuna ja paistettuna sillä ei ollut mainostettuja vaikutuksia. Nimi jäi kuitenkin tarinoihin elämään ja kekseillä on korkean kuitupitoisuutensa takia jotain tekemistä ruoansulatuksen kanssa ja edistää sen toimintaa. Digestive-keksi voidaan liittää myös Beatlesiin ja erityisesti legendaarisen bändin hajoamiseen, mikä voi kyllä kuulostaa aika hassulta tarinalta. Alkuperäisiä McVitie´s Digestive -keksejä myydään pelkästään Iso Britanniassa vuosittain yli 80 miljoonaa pakettia, joka on kyllä tosi iso määrä. 1920-luvulta lähtien maitosuklaapäällysteinen keksi on ollut suosituin. Keksin historia on siis todella mielenkiintoinen ja moninainen, mitä ei ihan heti itse kyllä keksisi.Jos et ole koskaan kokeillut jäätelön valmistamista, helpompaa se ei oikeasti voisi olla. Lopputulos on maukas, pääsiäiseen sopiva ja makua voi varioida vaikka millä marjoilla ja hedelmillä oman maun mukaan. Nyt vaan testaamaan tätä reseptiä ja vapaasti kommentoimaan mitä makuja sitä keksit hyödyntää.


Mukavaa pääsiäissunnuntaita toivottaen,


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.