Omenapuut ja perhanan puput

30. toukokuuta 2018Oikein kaunista huomenta keskiviikkoon!

Apuva, apuva, apuva! Huomenna se sitten tapahtuu - vanheneminen. Huomenna on pitkä päivä tiedossa, kun herätys on viiden aikoihin ja toimistopäivä tiedossa, ihan kuin tänäänkin. Kaikki juhlien tarjoilut tulee tänään illalla valmistaa ja siihen olen koko illan varannut. Tarkoitus olisi leipoa illan aikana omaa suosikkiherkkua voileipäkakkua sekä makeampaa versiota mustikkaffeeta (banoffeeta, mutta banaani korvattu mustikoilla). Joten heti kun työt saa tänään lopetettua Helsingissä, lähden lapsia hakemaan kiiruusti päiväkodista ja sitten voi leipomotehdas käynnistyä yhdessä lasten kanssa. Tyttöjen vanhenemisessa ja kasvussa on hienoa mm. se, että nyt he pystyvät leivonnassa jo tekemään kaiken, eikä esimerkiksi vatkauksen ääni ole enää yhtään pelottava juttu. Siksi leipomisesta on tullut meidän suosikkihommaa ja mukavaa yhdessä puuhailua, sitä pääsemme tänään taas hommailemaan oikein urakalla.

Mutta ennen kun juhlitaan, laitetaan meidän pihaa kuntoon ja urakalla. Vähän tässä on ollut jännittäviä hetkiä talven aikana ja myös talven jälkeen, koska viime kesänä ja syksynä istutin pihalle montaa eri kasvia, puuta ja kukkaa ensimmäistä kertaa. Aina kun istutuksia tekee uuteen pihaan, saa sitä vähän jännitellä, että menikö kaikki kuin Strömsössä vai ei. Varsinkin kun olen aivan täysin käsi kukkien, puiden ja kasvien kanssa. Talven jälkeiset hetket olivat vielä enemmän kuin jännemmät, koska heti kun isot lumikasat sulivat, palastui vaikka mitä ikävyyksiä. Suurin ja ärsyttävin oli se, että omenapuiden vieressä oli talven aikana niin iso lumikasa, että pupu oli sen päältä ylettänyt jyrsimään omenapuuta ihan kunnolla. Heti kun lumi suli, ei syömistä ole enää tapahtunut, koska olen suojannut rungon kunnolla. Vähän sitä meinasi jännäksi mennä, että tapahtuuko puissa yhtään mitään, kiitos pupun aiheuttamien vaurioiden. Onneksi lämpimien säiden alettua, paljastui aivan ihana juttu - nimittäin omenapuut aloivat kukkimaan ja elämään. Ainakin sen osalta voi huokaista helpotuksesta, mutta katsotaan tuleeko tänä vuonna omenaa vai ei. Nyt kastelu on kaiken a ja o tässä helteessä ja sitä iltaisin olen puille tarjonnut.


Toivossa on hyvä elää,Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.