P20 - suojaan auringolta ja arvonta

21. toukokuuta 2018

Oikein ihanaa maanantain aloitusta ja uuden viikon käynnistymistä. 

Oikein kaunis viikonloppu takana ja lämpö on hellinyt meitä jälleen kerran, jos perjantain hieman kylmähköä päivää ei lasketa. Paljon on tullut ulkoiltua, grillattua ja vietettyä mukavaa aikaa kauniissa säässä. Sitä on oikein imenyt aurinkoa itseensä ja yrittänyt nauttia joka hetkestä, jota lauantaina ja sunnuntaina aurinko meille tarjosi Espoon suunnalla. Viikonloppu piti sisällään golfailua, puistoilua ja uimalahetkiä. Ilalla sitä oikein posket helotti auringossa olosta ja oli kyllä hyvin nuutunut olo. Aurinko ja kaunis sää on ihana juttu, mutta kaikella on hyvät ja huonot puolensa. Ja minullahan siitä on valitettavasti kokemusta, juuri auringon kanssa.

Kaupallisessa yhteistyössä P20 kanssa pääsimme koko perheen voimin testaamaan P20:n aurinkoöljyä eri kertoimilla. Itse olen aina ollut äärimmäisen huono käyttämään aurinkorasvoja ja -voiteita Suomessa. Jos ulkomaille tulee lähettyä, tulee sitä otettua mukaan vaikka mitä erilaisia rasvoja suojaamaan ja lopuksi viilentämään ihoa. Kuinka idioottimaista sitä onkaan ajatella, että Suomessa en tarvitse aurinkovoidetta mutta ulkomailla kyllä. Kyllähän sitä pitää suojautua missä vain ja milloin vain - ei pelkästään kesäaikaan. Itse myönnän siis täysin suoraan omistaneeni nuoresta pitäen ideologian, että en käytä aurinkorasvaa jos olen vain "vähän aikaa" auringossa, mikä on täysin väärä ajattelutapa. Muutama vuosi sitten aloitin vielä auringonoton jo keskellä talvea, kun ensimmäisen kerran aurinko alkoi talvella lämmittää kivasti. Tästä tavasta päästin irti pari vuotta sitten, mutta suojaamattomuus kesäaikaan jatkui täysin samalla tavalla kuin aikaisemmin. Jos vietimme pitkään aikaa rannalla tai muualla auringossa, lisäsin kyllä aurinkorasvaa kauttaaltaan. Nuorena ajattelin, että jos laitan rasvaa, en rusketu. Taas näitä sarjassamme niin turhia harhaluuloja. Sitten se tapahtui viime talvena. Menin lääkärille näyttämään luomea vatsassa, joka oli jo hetken kutinut ja hieman tummentunut. Olin itseasiassa käynyt lääkärissä samasta asiasta jo kaksi vuotta aikaisemmin ja silloin lääkäri ei tehnyt luomen eteen mitään, vaan suositteli seurailemaan luomen muotoa ja väriä. Kun kutina alkoi ja luomen ympärille alkoi vatsaan ilmestyä pieniä luomia melkein kiinni isoon luomeen. tartuin hetken mielijohteesta puhelimeen ja varasin ajan suoraan luomen tarkastukseen lääkärin luokse. Lääkäri tarkisti tilanteen ja määräsi heti luomen poiston juuri värimuutoksen ja suurenemisen takia. Luomi poistettiin ja parin viikon päästä se puhelu tuli: "Onneksi tulit tämän luomen poistoon. Alle vuoden päästä tässä olisi ollut syöpä." Se tunne, kun puhelu loppui. Tuskahiki ja helpotus. Lääkäri muistutti aina käyttämään aurinkorasvaa ja välttelemään suuremmin aurinkoa sekä seurailemaan muita luomia. Jos muutosta muualla niin heti poistoon. 

Tästä viisastuneena aurinkorasvaa on tullut käytettyä tänä kesänä jo monta kertaa. P20 tuotteita löytyy kolmea eri suojakerrointa: SPF20, SPF30 ja SPF50. Meillä suosituin ja käytetyin suojakerroin sijainnista ja auringossaolo-ajasta riippumatta, on tuo korkein SPF50. Kaikkia suojakertoimia on saatavilla eri pakkausmuodoissa ja meidän suosikki näistä onkin SPF50 "continous spray" -aerosoli helppouden takia. Tytöt suihkivat aurinkosuojaa itse itselleen ja toisilleen helposti ja aurinkosuojapakkaus toimii myös ylösalaisin, eli on ehkä maailman helpoin käyttää. Todella mukavaa on myös P20 tuotteiden öljyinen koostumus. Öljy nimittäin levittyy iholle todella helposti, eikä jätä ihoa tahmaiseksi ja pahan hajuiseksi! Tuote ei sisällä parabeeneja, eikä hajusteita, joten se sopii loistavasti sekä aikuisille että lapsille..
Tiesitkö, että P20 aurinkosuojatuotteiden UVA-suojaustaso ylittää EU:n tämänhetkisen suositustason. Tämä on todella hyvä asia lasten kanssa, koska uiminen yleensä kuluttaa rasvan pois, kun taas P20 säilyy iholla. Testien mukaan P20 aurinkosuojatuotteet antavat suojan jopa kymmeneksi tunniksi ja ovat vedenkestäviä, joten jos aamulla levität öljyn iholle, vaikuttaa se hienosti vielä illallakin. Levitetty aurinkosuoja kestää iholla jopa 4x20 minuuttia uimisen yhteydessä, kunhan tuotetta muistaa levittää tarpeeksi paljon (suositus 30-40ml). Siksi ei tarvitse panikoida, jos rasvan unohtaa kotiin, kunhan sitä on huolellisesti lisännyt iholle ennen rannalle lähtöä. 


Tästä kaikesta viisastuneena ja itse kokemuksesta viisastuneena levitämme lapsille ja itselle kunnon suojaimet iholle, jos koko päivän ulkona vietämme tai lähdemme uimarannalle. Koskaan ei voi aurinkorasvaa laittaa liikaa ja korostaa sen terveellistä puolta, joten jatkossakin hyödynnämme näitä P20-tuotesarjan tuotteita ihollamme, koska kesähän on vasta käynnistymässä ja eletään vasta toukokuun loppua. Eilenkin maauimalassa oleillessa tuli aurinkosuojaa lisättyä iholle tasaisin väliajoin, vaikka uimaan ei tullutkaan pulahdettua vaan sivusta seurattua muiden uimisia ja iloittelua.

Ja mikä parasta, kun me pääsemme hyödyntämään näitä hienoja ja lapsiperheiden rasvaustuokioita helpottamaan suunniteltuja tuotteita, on teillä ihanilla lukijoilla myös mahdollisuus voittaa näitä itsellenne. Vastaamalla tähän postauksen kommentteihin omat auringonottotapasi, osallistut arvontaan jossa voit voittaa P20-tuotepaketin (arvo noin 46€). Viimeinen osallistumispäivä on 28.5 kello 23.59 saakka. Kilpailun säännöt löydät täältä.

Onnea arvontaan ja muistakaa suojautua auringolta,54 kommenttia

 1. Ennen paloin herkästi, mutta nykyään rusketus kestää läpi talven.Aurinkovoiteita tietenkin käytetään.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 2. En varsinaisesti ota aurinkoa missään esim rannalla, mutta auringossa ollessa suojaan kyllä ihoni isoilla suojakertoimilla.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Auringonottotapani on "kaikkea kohtuudessa".

  Ihana kuulla, että luomijuttu loppui hyvin- varmasti helpotti, kun kävit lääkärissä :)

  jannnapee(a)outlook.com

  VastaaPoista
 4. En rusketu vaan palan, eli aurinkoa en varsinaisesti pysty ottamaan:(
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 5. Ulkomailla ollessa ns.allaspäiviä tulee pidettyä eli silloin grillataan tositarkoituksella..ja läträtään myös rasvojen kanssa! Kotimaassa taas aurinkoa tulee juu otettua mutta rasvat unohtuu, koska ”eihän Suomessa pala...”..... Hyvinkin petrattavaa asian suhteen siis on!
  ulla-79@jippii.fi

  VastaaPoista
 6. Malttia käytän auringossa oleskelussa, hattu päässä ja varjossa enemmän kuin koko ajan auringossa. Osallistun arvontaan.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 7. En ota aurinkoa tarkoituksellisesti, mutta toki sitä tulee saatua ulkona liikkuessa. Yritän käyttää aurinkorasvaa ja pelkään palamista. Kuumalla säällä tekisi kuitenkin mieli jättää rasvaamatta tahmaisuuden vuoksi😅

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Nuorempana otin aurinkoa aina kuin mahdollista. Nykyään en siitä enää kamalasti välitä. Harkitsen nyt jopa itseruskettavien ostamista.

  VastaaPoista
 9. Ennemminkin vältän auringossa makoilua, en ota aurinkoa laisinkaan.
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 10. En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta ulkona tulee silti oltua melko paljon. Yritän oleskella varjossa ja käytän aurinkorasvaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 11. Aurinkorasvaa tulee kyllä käytettyä kesäisin ja ulkomailla, mutta talvella unohtuu täysin! Nyt onkin aurinkorasvat lopussa talvisen Dubain reissun jäljiltä niin olisi tarpeen lisäykset :)

  VastaaPoista
 12. Tykkään touhuta auringossa vaikka harvemmin sitä otankaan erikseen. Uimarannalla tulee kyllä käytyä jos ilmat sallii. Kahvipaussit pyrin siirtämään aurinkoon aina kun mahdollista. Pyörälenkeilläkin väriä tarttuu.. jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lasta yritän suojata vaatteilla ja rasvalla
  Sekä varjossa oleilulla ei suorassa auringossa varsinkaan kuumimmillaan keskipäivällä.
  Itse käytän aurinkorasvaa ja sitä tulee lisäiltyäkin usein, koska olen herkästi palavaa tyyppiä.
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 14. Tykkään ottaa aurinkoa ja käytän aurinkorasvoja suojaamaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Yleensä vapaapäivinä menen puistoon lukemaan ja ottamaan aurinkoa :-)
  sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Tällä hetkellä koitan vältellä aurinkoa kun tulee aurinkoihottumaa. Aurinkorasvaa käytän. Pakko sitä on kuitenkin vähän olla ulkona ��
  annikapy(at)luukku.com

  VastaaPoista
 17. Käytän runsaiden luomien takia sk 30 tai 50 liki koko ajan. Aurinkoa rakastan, ja aina kun on mahdollista, sitä otan ja siirrän liki kaiken tekemisen ulos. Todella harvoin palan tai rdes iho punoittaa. Lapsille käytän 50. Pienemmällä on laajat palovammat lapsuudesta, etenkin hänellä kunnon suojaus on tärkeää. Hänellä on usein rasvan lisäksi myös vaatteet suojana.

  VastaaPoista
 18. Nykyään tulee käytettyä spf50 heti kun auringossa tulee oltua hieman pidempään. Muutama vuosi sitten lähdin pyöräretkelle puolipilvisellä kelillä shortsit ja pitkähihainen paita päällä ja niinhän siinä kösi että kämmenselät ja etureidet paloivat ikävästi. De kesä meni sitten 100 suojakertoimella.

  VastaaPoista
 19. Kalkkilaivan kapteeni täällä hei. En ota aurinkoa, en rusketu koskaan (ainoastaan palan). Aurinkorasvat ovat ahkerassa käytössä, ja tulevat tarpeeseen.
  saturnine1404atgmail.com

  VastaaPoista
 20. Keskipäivän aurinkoa yritän välttää,vaalea kun olen.suuria kertoimia tulee käytettyä nykyään,nuorena ei niinkään osannut ajatella kovin pitkälle. hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 21. en ota yleensä aurinkoa auringonottamisen takia, ja tuskastun muutenkin helposti kuumassa eli jo sen puolesta tulee välteltyä pahimpia porotuksia... mutta silloin kun auringossa tulee vietettyä aikaa, yritän aina muistaa/tajuta laittaa aurinkorasvaa. pitäisi kyllä kantaa mukana jotain pientä putkiloa hätävarana, kun joskus päätyykin yllättäen aurinkoiseen paikkaan istuskelemaan ja helposti alkaa esim. olkapäät punottaa. ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 22. En käytä aurinkorasvoja vaikka ehdottomasti pitäisi. Tykkään ottaa aurinkoa nimen omaan laiturilla johon käy tuulen vire. En pystyisi rannalla makoilemaan.
  pia_turunen@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Käytän auringonsuojavoiteita vaikka en varsinaisesti ota aurinkoa mutta tykkään kuitenkin ulkoilla aurinkoisella ilmalla.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 24. Välttelen aurinkoa, sillä palan melko helposti. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ulkomailla tai Yyterin reissuilla tulee oikein pidettyä rantapäiviä, jolloin laitetaan reilusti aurinkorasvaa. Muuten kotimaassa saatan joskus tunnin-pari makoilla ruohikolla tai laiturilla, jolloin rasva helpommin unohtuu...
  Mukana kivassa arvonnassa, jos näiden myötä vaikka muistaisi paremmin laittaa aurinkosuojaa!
  -saya
  sayav at hotmail.fi

  VastaaPoista
 26. En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta tykkään ulkoilla ja uida kesäisin paljon ja silloin kunnon aurinkosuoja tulee tarpeeseen. Nahkakin on sen verran vaaleaa sorttia, että en edes uskalla kokeilla ulkoilua ilman aurinkosuojaa.

  suvi.vikholm(at)luukku.com

  VastaaPoista
 27. Aurinkoa en ota, koska palan herkästi. Ulkona ollessa ja pihatöitä tehdessä pitäisi muistaa aina rasvata itsensä korkeakertoimisella aurinkovoiteella, mutta joskus se unohtuu. Sitten aina harmittaa auringosta punoittava iho. riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 28. En juurikaan ota aurinkoa, juuri ihosyövän takia. Olen ympäriinsä täynnä luomia ja uskon sen olevan riskitekijä. Koska kuitenkin tykkään liikkua luonnossa, tulee aurinkoa väkisinkin saatua. Käytän mieluiten mahdollisimman suuria suojakertoimia! :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Käytän aurinkovoiteita kotimaassa ja ulkomailla. Minä yksinkertaisesti palan, jos en suojaudu. Lisäksi käytän karoteenitabletteja, joilla varmistan, ettei tule aurinkoihottumaa.

  VastaaPoista
 30. Olen huono käyttämään rasvoja vaikka palankin alkukesästä aina herkästi. Mirkkuz1@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Olen ihan liian laiska käyttämään rasvoja, vaikka palan toooosi herkästi!

  kata.kataj (@) outlook.com

  VastaaPoista
 32. Pyöräilen paljon kesällä, jolloin aurinko tarttuu ja aurinkorasvaa kuluu!:)

  jelena.nieminen (at) Hotmail.com

  VastaaPoista
 33. irmeli.nieminen (@) hotmail.com23. toukokuuta 2018 klo 17.40

  Pihatöissä ja (koiran kanssa) ihoni altistuu auringolle. Tykkään myös uida ja pelata ulkona, mutta aurinkoa en varta vasten esim. makaamalla rannalla ota :).

  -Ipe-

  VastaaPoista
 34. Hyvin kevyesti otan aurinkoa, varon palamista.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Harvemmin tulee aurinkoa otettua mutta silloin harvoin uitan itseni aurinkorasvalla :D

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Ulkoilen paljon ja otan myös ajoittain aurinkoa. Tänä päivänä käytän rasvoja, mutta nuorempana en niinkään. Lapset tulee suojattua hyvin rasvoilla.

  annika.saar@outlook.com

  VastaaPoista
 37. En varsinaisesti enää "ota" aurinkoa, mutta kyllähän sitä auringossa tulee paljon kesällä oltua :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 38. En itse asiassa hirveästi ota aurinkoa, osin siksi, että iho tuppaa kärähtämään alta aika yksikön suojakertoimesta riippumatta. Tuota P20:sta ei ole tullut testattua, ehkä sen kanssa jopa pystyisinkin lojumaan auringossa? :'D
  miruchup(at)gmail.com

  VastaaPoista
 39. Auringossa makaaminen on tässä iässä jo jäänyt, ei jaksa enää.😆
  Pihatöissä aurinkoa saa väkisinkin ja hyvä niin.
  Ja nyt sitä aurinkoa on todellakin ollut!☀️Valitettavasti olkapäät paloivat kun aurinkosuoja oli hankkimatta...😞
  Niinpä koitankin onneani nyt!😊

  VastaaPoista
 40. Aiemmin olen tykännyt ottaa paljon aurinkoa ja uinut hirveitä määriä, mistä väri on tarttunut hyvin ihoon. Ulkomailla olen aina käyttänyt aurinkosuojaa, mutta Suomessa vasta muutaman vuoden verran. Iän myötä olen jostain syystä herkempi palamaan auringossa, joten olen kiinnittänyt auringolta suojautumiseen enemmän huomiota. Pyrin välttämään keskipäivän aurinkoa ja laittamaan aina 20-50 suojakerrointa varmuuden vuoksi. Hankin kesää ajatellen myös Cc- voiteen kasvoille isolla suojakertoimella ja se on osoittautunut toistaiseksi loistavaksi suojaksi! P20 ei ole tullut testattua, mutta olisin kyllä kiinnostunut kokeilemaan näitä, aurinkosuojaa kun nykyisin kuluu aika reippaasti! :D
  Lumikki90(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Rakastan aurinkoa. Palan niin helposti, että aurinkoisina päivinä valitsen varjopailan ja suojaan itseni ja kasvoni suojakertoimilla.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 42. En ota tarkoitukseööa aurinkoa mutta kesän mittaan ruskettuu kun hengailee paljon pihalla.

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 43. En ota auringoa varsinaisesti, mutta olen paljon ulkona ja suojaa tarvitsen, koska palan helposti. markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
 44. En ota aurinkoa tarkoituksella mutta tykkään ulkoilla etenkin koirien kanssa. Palan helposti auringossa..
  anukivioj@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Ulkoilen kesäisin paljon, jolloin on välttämätöntä käyttää aurinkosuojaa koska oleilen auringonpaisteessa kuitenkin pitkiä aikoja.

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 46. En tarkoituksellisesti ota juurikaan aurinkoa, mutta kesäisin tulee vietettyä pitkiäkin aikoja auringossa joten aurinkosuojat ovat tärkeitä.

  tuulaylinen.2@gmail.com

  VastaaPoista
 47. En harrasta auringonottoa, mutta aurinkoa saa kuitenkin aina sen verran, että ihoa täytyy suojata. Tytär ja mieheni viettävät ulkona pidempiäkin aikoja, joten heille aurinkovoiteet ovat vielä tärkeämpiä.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Varsinaisesti en ota aurinkoa ikinä, mutta muutoin ulkoilmasta tulee nautittua ja aina kesäpäivinä ennen ulosmenoa laitetaan aurinkorasvat iholle. Tätä merkkiä olisi mukavapäästä kokeilemaan. anu.lahdenpera@gmail.com

  VastaaPoista
 49. ennen tykkäsin maata rannalla tuntikaupalla mutta en enää muutamaan vuoteen ole varsinaisesti ottanut aurinkoa. kasvoissa on aurinkosuoja keväästä alkaen mutta muuuten tulee oltua vähän laiska tuon suojauksen kanssa. kun sääret ja käsivarret ei pala niin tuntuu ettei niitä tarvi kovasti aurinkovoiteilla rasvailla mutta eihän se niin ole.

  VastaaPoista
 50. Melkein pakoilen suoraa auringonvaloa sillä palan herkästi ja rusketuksesta on turha edes haaveilla. Aurinkovoide siis on pakollinen jos haluan olla kesällä ulkona pitemmän aikaa. emilia.jamsa@hotmail.com

  VastaaPoista
 51. Tykkään ottaa aurinkoa, mutta aurinkovoidetta saa olla riittoisasti. Aurinkoihottumaa tulee usein.
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 52. En ota aurinkoa, mutta ulkoillessakin palan kyllä turhan helposti... Olisi mukava kokeilla erilaisia rasvoja. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 53. Itselläni unohtuu valitettavan usein juuri tuo tärkeä rasva! En jaksa juurikaan makoilla auringossa, mutta puuhastelen pihassa kaikenlaista, joten siinä tulee oltua auringossa ihan huomaamattaan :)

  VastaaPoista
 54. Rusketun aika huonosti/hitaasti ja pari kertaa ollut melanooma. Vielä toisiaan hyvä rasvaus unohtuu tai aurinkosuoja on muuten vaan huono joten todella mielenkiinnolla kokeilisin kyllä tätä itselle tuntematonta tuotetta! :)
  misstirvis@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.