Etelän hetelmiä ja Helsinki sambakarnevaalit

10. kesäkuuta 2018


Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

Oijoi, mitä sitä voisi eilisestä muuta sanoa, kuin että se oli aikalailla täydellinen. Sattuihan sitä vaikka mitä, mutta silti olo on niin energinen. Tai energinen on varmaan vähän huono valinta, koska eilinen verotti omia voimia niin, että meinasimme tänään nukkua pommiin seuraavista juhlista. Että vähän taisi unet ja palautuminen jäädä liian lyhyeksi. Ai mistä siis puhun? No jos olet uusi lukija tai satut tänne ensimmäistä kertaa saapumaan, niin olen jo tossa jonkun aikaa hehkuttanut ja odottanut eilisiä Helsingin sambakarnevaaleja, jotka täyttivät Helsingin kadut eilen päivällä.

Helsinki Samba Carnaval on värikäs koko perheen karnevaalitapahtuma, jota saapuu katsomaan 25 000 ‒ 40 000 ihmistä vuosittain. Suomalaisyleisön lisäksi turistit ympäri maailmaa kokoontuvat katujen varsille seuraamaan sambakulkueita. Tapahtumamme on yleisömäärältään yksi suurimmista yksittäisistä ilmaistapahtumista Helsingissä. Tapahtuman organisoi Suomen Sambakoulujen Liitto ry (SSKL). Vuonna 2018 sambakarnevaalit järjestettiin jo 28. kerran. Lauantai 9.6. on perinteinen kulkuepäivä: sambakoulut kokoavat vaunujaan Senaatintorilla aamusta alkaen ja ennen kulkueiden lähtöä torilla on luvassa musiikki- ja tanssiesityksiä.

Ja olipahan päivä! Järjestäydyimme taas perus muodostelmaan ja emme kerenneet kuin aloittaa ensimmäistä tanssia, kunnes tunsin vasemman toisen kengän pohjan liikkuvan. Siinä tanssiessa katse jalkoihin ja kyllä, pohja puoliksi irti. Esiintyjänä sitä ei voi pysähtyä, vaan pohjasta kiinni ja pohja irti kengästä ja tanssi jatkui. Noh, ei siitä päästy kuin varmaan parikymmentä minuuttia eteenjäin ja toisessa kengässä sama juttu. Loppumatka meni sitten mukavasti, mutta en luovuttanut ja hymy ei hyytynyt. 24 000 askelta rikkaampana päätimme tanssit ja tunne oli ihan mahtava. Niin nopeasti aika taas kului ja nyt sitä aletaan sitten taas odottaa ensi vuotta ja seuraavia karnevaaleja. Tänä vuonna meidän ryhmä pukeutui Carmen Miranda-tyyliin ja tykkäsin kyllä tämän vuoden asusta niin - hyvin erilainen kuin normaalisti. Erotuimme ryhmänä hyvin kulkueesta värikkäillä asuilla.

Jalat tärräsi, kun automatka kotiin alkoi ja koko illan olin ihan töttöröö, mutta fiilikset aivan huipussa! Tänään aamulla olikin sitten nopea herätys, kun meidän piti olla jo ennen kymmentä kirkossa. Onneksi vanhempani soittivat ja herättivät meidät, olisi kirkko jäänyt muuten käymättä. Onneksi kerkesimme ja mukavat rippijuhlat on nyt juhlittu. Ajattelin vielä jakaa kuvaa eilisestä asusta tänne, joka oli tänä vuonna hyvin hedelmäinen.
Ihanaa sunnuntaita!Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.