Eskarin aloitus mielessä - mitä kaikkea tarvitsee huomioida ja mikä muuttuu?

25. heinäkuuta 2018


Oikein mukavaa keskiviikkohuomenta sekä työnteossa puuhaaville että meille lomailijoille!

Nythän sitä on jo viikko lomaa takana ja nopeasti se on mennytkin. Olemme kyllä joka päivä puuhanneet niin paljon, että aika on kulunut ihan siivillä. Eilenkin istahdin kunnolla alas ensimmäisen kerran puoli kahdeksan aikaan illalla (jos ei autossa istumista lasketa). Mutta sitähän varten kesäloma on, että voi tehdä niitä juttuja mistä itse lasten kanssa tykkää, koko päivän ajan. Eilen vierailimme koko päivän Kirkkonummen ja Siuntion suunnilla, kun suunnitelmien mukaan vietimme aikaa taas kerran Rehndahlin eläintilalla eläimiä katsellessa ja silitellessä ja iltapäivällä paluumatkalla päätimme mennä Siuntion Pickalaan uimaan suositulle uimarannalle. Aivan ihana uimaranta, josta meidän perhe tykkää. Ei varmasti ollut tällä lomalla vika kerta kun kyseiselle rannalle menimme uimaan. Tämä ranta on hauska, koska keskellä lampea on niin matalat kohdat, että jalat yltää pohjaan. Aika hauska uimapaikka.

Vaikka lomaa on tänään tasan viikko takana, käännetään täällä katseita jo ensi kuussa alkavaan päiväkodin aloitukseen ja varsinkin eskarin aloitukseen. Eskari, täysin uusi asia meidän perheessä.Siksi haluankin kysellä teiltä eksperteiltä.

Mitä esikoulun aloituksessa pitää huomioida ja mikä muuttuu?

Tässä ollaan täysin ummikkona liikkeellä, joten olisi kiva jos annatte vinkkejä ja kerrotte miten teillä on eskarti lähtenyt aiemmin liikkeelle ja onko se muuttanut teidän perheen/lasten elämää jotenkin? Noh, oma tyttöhän käyttää tämän muutoksen täysin "hyödykseen" ja nyt onkin hakusessa uusi eskarireppu, koska päiväkotireppu on vanha ja kulunut niin viimeiseen asti puhki. Aikamme tytön kanssa surffailtua, onnistuimme löytämään muutaman hyvän vaihtiksen, joiden joukosta löytyy aika ihania ja söpöjä reppuja eskarin aloitukseen. Ainakin tämä asia on nyt laitettu vireille, mutta mitäs muuta? Myös ekan päivän vaatteet nousi todella tärkeäksi aiheeksi, ja senkin hoisimme kuntoon Gugguun kivoista alennusmyynneistä. Itsekin muistan kovin jännittäneeni ensimmäistä koulupäivää ja vaatteiden valinta oli kyllä niin tärkeä juttu.
1. Kidzroom-reppu
2. Small Stuff-reppu
3. Beckmannin reppu
4. Skip Hop Zoo-reppu
5. Pick & Pack hiiri-reppu


Vinkkejä odotellessa,
Reppukuvat: Jollyroom
Vaatteet: Gugguu

4 kommenttia

 1. Oi, jännittäviä aikoja teillä elellään! <3 Riippuu hiukan onko eskari koulun vai päiväkodin yhteydessä kuinka paljon muutosta oikein onkaan luvassa. Päiväkodin eskarissa meno jatkuu pitkälti samanlaisena kuin päiväkodissa ollessakin - ainakin vanhemman näkökulmasta. Koulun eskari taas on hyvinkin koulumaista ja esimerkiksi repun kokoon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä samanlaisia vaihtovaatteiden säilytysmahdollisuuksia ei välttämättä ole kuin päiväkodissa. Eskari on kivaa aikaa ja lapsi oppii vuoden aikana paljon uusia taitoja, meillä ainakin haluttiin jo eskariinkin esimerkiksi penaali, joka oli iso ja tärkeä juttu eskarilaiselle. :) Ihanaa eskariin valmistautumista ja loman jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tuhannesti kaikista vinkeistä ja kokemuksesta :) Tämä vaihe on täysin uusi meidän perheessä, joten kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan. Kohtahan se jo alkaa, iiks <3

   Poista
 2. Meillä on kaksi lasta käynyt eskarin, toinen kävi samassa päiväkodin ryhmässä kuin olikin. Ryhmä oli seka ryhmä puolet eskarilaisia ja puolet pienempiä. Meno aikuisten kannalta ihan samanlaista kuin päiväkodissa. Kuopus oli koulun yhteydessä, mutta eskari oli silti saman päiväkodin alaisuudessa kuin aiemmin, ja meno sielläkin samanlaista vanhempien kannalta kuin päiväkodissa. Eskarit kuitenkin viedään ja haetaan samaan tapaan kuin päiväkodilla ja eskarissa myös aamupala, lounas sekä välipala. Meillä koululla ollut eskari ei ollut kovinkaan koulumaista. Meillä myös samanlaiset vaihtovaate säilytykset kuin päiväkodilla. Parhaiten käytännön asiat selviävät omalta eskarilta. Koulun ryhmät ovat ainakin meillä ollut suljettuja aina kun on myös koulujen lomat, joten jos hoitoa tarvitsee silloin niin varahoitopaikka on se päiväkoti jonka alaisuudessa eskari on. Ilmeisesti eskarin voi toteuttaa monella tavalla, joten eroja saattaa olla kuntakohtaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tuhannesti kaikista vinkeistä ja kokemuksesta :) Meillä eskari on koulun yhteydessä, joten hieman erilaista kuin perus päiväkodissa oleva eskari. Valmistauduttava siis isolla repulla ja iloisella mielellä :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.