Kuumat yöt ja sohvan kulutus

27. heinäkuuta 2018


Oikein kaunista huomenta perjantaihin ja alkavaan viikonloppuun!

Tässä lomalla ei meinaa kyllä päivissä pysyä perässä. Oma äitini kyseli parin päivän takaisia tekemisiä ja pakko oli kysyä siinä tilanteessa, että mikäs päivä silloin mahtoikaan olla. Emme ole tehneet mitään viikkosuunnitelmia lasten kanssa, vaan edellisenä iltana aina katsoneet säätiedotuksen ja sen perusteella tehneet seuraavan päivän suunnitelmat valmiiksi. Olemme joka päivä käyneet uimassa pari kertaa, sekä aamulla että illalla, koska melkein kaikkeen muuhun tekemiseen on ollut vain liian kuuma. Ainakin lapsissa on huomannut sen väsymyksen, mitä nämä kuumat ilmat on aiheuttanut. Veden ääressä kunnon tankkauksella he jaksavat touhuta ja mennä joka suuntaan, koska vilvoittelupaikka on lähellä. Ja voi sitä onnea, kun vanhempi tyttö on nyt kanssani harjoitellut uimista ilman kellukkeita ja se on nyt alkanut hienosti sujumaan. Siitä on jaksettu koko päivä iloita ja illalla toisella uimareissulla vielä uudelleen kokeilla ja harjoitella. Kyllä uiminen on vaan niin kivaa ja hyödyllistä urheilua tässä kuumuudessa. Itse kävin viime viikolla monta kertaa juoksemassa päivisin, mutta oli se kyllä niin hullun hommaa, että tämän viikon on mielellään panostanut ihan vaan uimiseen ja siitä saatavaan hyötyyn.

Nyt kun kuumat helteet vaan jatkuu ja jatkuu ( ei, en todellakaan valita!), ainoa ongelma niissä on itseni kanssa tuo nukkuminen ja sen tuskastelu. Olemme nyt muutaman päivän ajan kesäloman kunniaksi viettäneet öitämme olohuoneen puolella, koska se on kotimme viilein paikka, jossa ilamlämpöpumppu on huutanut päivällä ja illalla ilmojen viilettyä ulko-ovi ollut yöhön asti ennen nukkumaan menoa sepposen selällään. Itse olen sellainen kuumuudessa tuskastelija. Jos lähtee ulkomaan reissuunkin ja hotellihuoneessa ei ole ilmastointia, ei omasta nukkumisesta yksinkertaisesti tule yhtikäs mitään. Tämän viikon maanantainakin, vai oliko se tiistayö, huomasin pyöriväni sängyssä edelleen puoli kahden aikaan ilman minkäänlaista ajatustakaan nukkumisesta. Niinpä silloin siirryin sohvalle nukkumaan ja nukahdin heti. Ja ilman peittoa on tullut nyt yöt nukuttua. Helpotusta toi jo se, että nukkui pelkästään Familonin ohuella pellavalakanalla ja jätti peiton lakanan sisältä pois. Silti kun pää osuu tyynyyn, tekemättä mitään, tuntuu että "soijaa pukkaa" joka paikasta läpi ihan huolella. Tai sitten se on vain tämä ikä.. tai huono kunto.. tai hormoonit.. tai seksihelle! On mikä on, yöllä too much minulle. Kerrostalossa asuessa oli helppo nukkua parvekkeen ovi auki koko yö, mutta paritalossa ei viitsi ihan nukkua ovi auki ja toivottaa kaikkia ohikulkijoita, niin eläimiä että ihmisiä, tervetulleiksi 0.00-09.00 välisenä aikana.
Antaa helteiden jatkua vaan, kyllä tässä vielä keinot kuumille öille keksitään!


Kuumin terveisin,4 kommenttia

 1. Hei! Pieni vinkki, että älä avaa ulko-ovea jos ilmalämpöpumppu on päällä. Viilennys menee harakoille ja hyöty on nolla ��
  Meillä on ilmalämpöpumppu eteisessä ulko-oven päällä ja sieltä se viilentää koko kämpän vaikka meidän makuuhuoneemme on noin 10metrin päässä. Onkohan pumppusi asetukset kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tarkistaa jonkun ammattilaisen kanssa asetukset kuntoon, jos se auttaisi tehoihin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Veikkaan, että jos sulla on ovi koko ajan auki, niin pumppuu huutaa koko ajan Hoosiannaa, eli kun ilmalämpöpumppu tekee viilennystä, niin ovet ja ikkunat kiinni. Aivan kuten autossa, kun ilmastointi on päällä, niin ikkunat kiinni.

  VastaaPoista
 3. Ilmalämpöpumppu jos on niin silloin tosiaan ikkunat ja ovet kiinni. Näin saa parahaan hyödyn. Meillä pumppu on talon keskellä ja hienosti jaksaa koko talon pitää mukavassa lämpötilassa.meillä on paritalo ja reilut 100 neliötä.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.