Uupumus ja väsymys tipotiessä

5. elokuuta 2018

Oikein kaunista sunnuntaihuomenta ihanuudet!

Toistan kyllä itseäni melkein joka sunnuntaiaamu, kun totean takana olevan erittäin mukava viikonloppu. Aika harvoin sitä viettää huonoa viikonloppua, jos ei jotain ikävää ole sattunut tai joku sairastanut jotain tautia. Toistaako tässä siis joka postauksessa itseään, koska itsellä on niin sanotusti aika iisi ja mukava elämä tällä hetkellä? Tottakai asiat voivat olla aina paremmin ja sitä toivoisi tietynlaisia muutoksia tapahtuvan nopeammalla aikataululla, mutta tässä hyvässä lomamoodissa sitä tuntuu tällä hetkellä kaiken olevan niin hyvin ja loman tehneensä tehtävänsä. Helppo olla. Sitä aika harvoin kuulee omasta suusta ulos sanottuna. Loma on siis todellakin tehnyt tehtävänsä ja kaikki murheet ja huolet unohtunut työasioiden lisäksi kokonaan. Ja lomaahan on vasta pari viikkoa takana, melkein kolme.

Kyllä sitä nyt voi todeta, että jos kesäloma olisi jostain syystä jäänyt nyt kesällä pitämättä, olisi itselläni kirjaimellisesti iskenyt uupumus ja väsymys täydellisesti. Itse olen luonteeltani sellainen, että sykin sinne, tänne ja tonne iltaan asti ja kun kello näyttää yhdeksän illalla, istahdan alas hetkeksi. Sitten se väsymys iskeekin kun alas istut. Positiivisuudella on veronsa. Kun koko päivän yrittää löytää kaikesta hyvää, tsemppaa muita positiiviseen ajattelutapaan ja ohittaa uupumuksen, iskee väsymys nopeasti ja sitä ilomielin heittäytyy sohvalle ja vain on. Kuten totesin, kesäloma on tuonut normienergiat takaisin, kiitos pitempien yöunien, rentojen päiväpuuhien ja ihanaa oloa tuottavan seuran ansiosta. Listaa vosi jatkaa ja jatkaa. Lämminhenkinen ja välittävä seura, toisten inspiroiva olemassaolo ja hetki aikataulutonta elämää. Se jos mikä nostaa mieltä ja lataa akkuja. Lomaa vielä viikko jäljellä, joka pitää sisällään juuri näitä samoja asioita. Yksi asia on jäänyt kokematta, mikä yleensä on aina lomalla itselle iskenyt, nimittäin jonkunlainen sairastuminen. Jos ei muutaman tunnin vatsatautia lasketa, niin tämä loma on mennyt aivan uudella kaavalla. Normaalisti syysloma - joku kipeä, joululoma - joku kipeä, pääsiäisloma - joku kipeä. Jo tässä vaiheessa voi todeta uupumukselle ja väsymykselle - saitte juuri lopputilin! 
Ihanaa sunnuntaita toivottaen,2 kommenttia

 1. Jäin pohtimaan tätä lausetta pidemmäksi aikaa: ”Positiivisuudella on veronsa. Kun koko päivän yrittää löytää kaikesta hyvää, tsemppaa muita positiiviseen ajattelutapaan ja ohittaa uupumuksen, iskee väsymys nopeasti ja sitä ilomielin heittäytyy sohvalle ja vain on.”

  Olen usein havainnut, että myönteinen ajattelu on yksi selvytymiskeinosi elämässä ja haluat jakaa sen tuomaa hyötyä muillekin. Olisikin mielenkiintoista lukea ajatuksiasi mitä positiivisuuus sinulle merkitsee.

  Ajatukseesi liittyen olen itse huomannut, että voimia voi säästää juuri sillä, että antaa itselleen luvan negatiivistenkin tunteiden tuntemiseen, niiden hyväksymiseen ja elämiseen niiden kanssa. Aina ei siis ehkä tarvitsekaan löytää hyvää kaikesta vaan negatiivisista tunteista tai ajatuksista voi päästä yli helpommin antamalla niiden tulla ja mennä. Tietenkin me kaikki käsittelemme mielenlaatua ja -lujuuttamme omin yksilöllisin keinoin ja se mikä toimii toisella, ei ehkä toimi toisella ja toisin päin. Mutta usein omia tunteita on hyvä kuunnella ja ottaa ne vastaan sellaisina kuin ne tulevat.❤️

  Olisi siis tosi mielenkiintoista lukea, miten itse koet tämän ja mitkä asiat positiivisuus sinulle pitää sisällään?

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen saanut kirjoituksistasi kuvan, että haluat olla postitiivinen vaikka ihan "hampaat irvessä" tai "ilo pintaan vaikka syrän märkänis" -asenteella. Tunteet ei koskaan valehtele ja siksi niitä on tärkeää kuunnella ja kunnioittaa. Jos ei kuuntele itseään ja tunteitaan, tulee uupumus ennen pitkään.
  t. Marikki

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.