Nyt se alkaa - joulu tuli kotiimme

18. marraskuuta 2018

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssaOikein ihanaa sunnuntaita teille kaikille ihanille!

Voi vitsi miten ihana viikonloppu takana. Viikonloppuna on ollut vihdoinkin aikaa alkaa laittamaan joulutunnelmaa omaan kotiin esille ihan niinkuin kunnolla, ja alkaa valmistautua vihdoinkin vuoden ihanimpaan aikaan. Itse olen sellainen ihminen, että haluan ensin siivota kotini putipuhtaaksi kaikesta, ihan lattiasta kattoon asti, ja sen jälkeen alkaa laittaa joulukoristeita ja -valoja esille. Tälläkin kertaa käytin tämän sunnuntain siihen, että tyhjensin kaiken ylimääräisen pois tasoilta ja lipastojen päältä, jotta tilaa kauniille joulukoristeille olisi riittävästi. Samalla sitä tuli suoritettua kunnon siivousurakka, jota käynnistelin jo heti aamusta. Kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssa pääsin vihdoinkin vauhtiin joulukoristeiden kanssa ja joulu alkaa vihdoinkin näkyä kotonamme. 
Rakkaus joulua kohtaan on syntynyt jo todella nuorena ja olen aina ollut jouluihminen. Monet ihmiset alkavat koristelemaan kotiaan joulukoristein vasta paljon lähempänä joulua, mutta itse pidän siitä, että joulua voi alkaa jo marraskuussa fiilistelemään, koska muuten se tulee ja menee hetkessä ohitse. Itse muistan nuoruudesta sen, että joulukuusi tuotiin kotiimme sisään vasta pari päivää ennen jouluaattoa, joulukoristeita laitettiin aika viime tipassa esille ja jouluvaloja viritettiin vain ulkotiloihin esille. Nuoruudessani kaikki tehtiin niin paljon pienemmin, vähäeleisemmin ja hyvin perinteitä noudattaen. Lapsuuden ja nuoruuden jouluista on jäänyt aivan ihania ja taianomaisia muistoja ja niitä haluan myös omille, rakkaille tytöilleni tarjota. Me kolme, tytöt ja minä, olemme ihastuneita jouluun ja ensimmäiset joulupiparit ja -tortut on tullut jo leivottua.

Marraskuu on jo niin pimeää aikaa, joten mikä olisikaan mukavampaa, kuin laittaa kotiin esille paljon jouluvaloja. Nykyään on ihanaa, kun joulun valosarjoja myydään sekä töpselillä että pattereilla varustettuina, joten itse voi valita molempia valoja esille, jos töpselipaikkoja kotona on vähän. Tokmannilta hankkisin itse 18 metrisen valosarjan, jonka asetin lähtemään takan reunasta ja kulkemaan koko matkan olohuoneen seinää mukaillen isojen ikkunoiden viereen asti matkaten. Valot hohtavat kauniisti sohvan takaa ja valaisevat sohvanurkkauksen illan hämärtyessä. Näissä valoissa on ihanaa se, että niiden mukana kulkeva johto on valkoinen, jolloin se ei hyppää silmille muusta sisustuksesta, vaan sopii hyvin vaalean sisustuksen jatkoksi. 

Toinen valosarja, mihin oikeasti rakastuin ensisilmäyksellä, oli Tokmannin Kotikulta-sarjasta löytyvät läpinäkyvät lahjapaketit, joita yhteen valosarjaan kuuluu kolme eri kokoista, 20 cm, 15 cm ja 10 cm. Sisä- ja ulkokäyttöön sopivassa koristevalossa on 48 lämpimänvalkoisen valon sävyistä LED-valoa. Asetimme valaistut lahjapaketit olohuoneen sohvapöydälle ja johdon kulkemaan sivusta, jolloin kukaan ei voisi siihen kompastua ja samalla tiputtaa niitä lattialle. Lahjapaketeista ja niissä olevasta valosarjasta kajastaa kaunis ja heleä valo, joka tuo myös valoisalla aivan ihanaa tunnelmaa olohuoneeseen. Varsinkin tyttöni ihastuivat tähän valosarjaan ja siitä tuli heidän mukaan heidän lemppari joulukoriste meidän kotona. Lasten kanssa joutuu aina hetken miettimään valosarjojen käyttöä ja tytöt kyllä ymmärsivät näiden olevan koristeita, samalla tavalla kuin muut joulukoristeet pöydällä. Näiden lahjapakettien viereen asetin kaksi valkoista joulupalloa, jotka saavat lähempänä joulua oman paikkansa meidän kuusesta. 

Ennen kun joulukoristeet ja valosarjat löysivät paikkansa olohuoneen pöydältä ja takan päältä, oli aika suorittaa "joulun ensimmäinen siivousurakka" eli pyyhkiä kaikki paikat pölyistä puhtaaksi, jotta koristeet pääsisisvät esille. Rakastan puhdasta kotia, mutta kaiken kiireen keskellä sitä ei vaan oikeasti aina jaksa ja ehdi siivoamaan kotiaan putipuhtaaksi ja tekemään tehosiivouksia. Viimeiset pari kuukautta on ollut sellaista haipakkaa aikaa, joten siivous on tullut ehkä tehtyä aina sinnepäin, mutta olin jo aikaa sitten päättänyt tehdä tehosiivouksen kotiimme, kun joulukoristeet laitetaan esille. Tokmannin siivouspuolen Iisi-sarjasta löysin yleispuhdistusaineen, joka sopii monelle kodin pinnalle puhdistusaineeksi. Pinkki mikrokuituliina käteen ja siivousurakka alkoi. Yleispuhdistusaineella puhdistui helposti pöydät, tasot sekä peilikaapien liukuovet, jotka meillä saadaan viikon aikana kyllä aikamoiseen kuntoon. Mikrokuituliinalla ja puhdistuaineella kädenjäljet irtoivat hetkessä.
Tokmannin Kotikulta-sarjasta löytyi myös monenlaisia Led-kynttilöitä, joita asettelin olohuoneen ja keittiön puolelle. Hopeanvärisen pallon sisällä lepattaa lämpimänvalkoinen LED-valo aivan aidon kynttilänliekin tapaan. Paristokäyttöistä LED-kynttilää voit käyttää sekä on/off-kytkimellä että ajastimella. Ajastinta käytettäessä valot syttyvät aina 18 tunnin välein ja palavat 6 tuntia kerrallaan. Näitä kynttilöitä uskaltaa käyttää, koska ne ovat lapsiystävällisiä ja perheen pienempien ei tarvitse niitä varoa.

Tokmannilta löytyi kattavasti koko kodin joulukoristeet ja siivoustarvikkeet. Nyt kotimme olohuone on valmis ottamaan joulua vastaan ja me pääsemme vihdoinkin fiilistelemään joulun kaunista tunnelmaa jo marraskuussa. Jos sinulta puuttuu vielä joulukoristeet tai tunnelmalliset valot, tai olet aloittamassa koristelua, niin kannattaa käydä tutustumassa Tokmannin myymälässä paikan päällä koko valikoimaan. Tiesittekö, että Tokmannin myymälöitä löytyy ympäri Suomea jopa 177 kappaletta? Omasta kotikaupungistani löytyy niitä kaksi kappaletta ja laaja valikoima joulutarvikkeita.

Joko olet aloittanut kotona jouluvalmistelut? Itse pääsin nyt vauhtiin - ihana tunnelma olohuoneessa.


Jouluisin tunnelmin,


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.